Καταγγελία: Σε ισχύ απεργοσπαστικός μηχανισμός στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Αρτέμιδας
Αγωνιστικές Κινήσεις Εκπαιδευτικών του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Αλ. Δελμούζος»

Καταγγέλλουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τη Διευθύντρια του 3ου Δ.Σ. Αρτέμιδας για οργανωμένη απεργοσπασία και στήσιμο απεργοσπαστικού μηχανισμού, για προσπάθεια επιβολής του 30ωρου και για τρομοκράτηση στον χώρο δουλειάς.

Συγκεκριμένα, με γραπτή ανακοίνωσή της στις 4/10/18 που αναρτήθηκε στον πίνακα ανακοινώσεων του συλλόγου διδασκόντων ενημέρωνε για τα εξής: «Αύριο 5/10/18 το ολοήμερο θα καλυφθεί με το προσωπικό ασφαλείας κανονικά ως  τις 4μμ. Για τη σίτιση θα χρειαστούμε 3 εκπαιδευτικούς ως 2μμ. Καλύτερα να είναι εθελοντές παρά να γίνει απευθείας ανάθεση (προσωπικό ασφαλείας). Από 2μμ ως 4:15μμ το ολοήμερο θα το καλύψουν ο υποδιευθυντής και ο υποδιευθυντής μαζί με τους 2 εκπαιδευτικούς που δεν κάνουν στάση…» Και η ανακοίνωση κατέληγε: «ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΓΙΑ ΣΙΤΙΣΗ (Γράψτε μόνοι σας)». Δηλαδή, οργάνωσε ανοιχτά και απροκάλυπτα απεργοσπαστικό μηχανισμό με τη δικαιολογία ότι πρέπει τα σχολεία να ορίζουν προσωπικό ασφαλείας τις μέρες απεργίας.

Πέρα της οργανωμένης απεργοσπασίας, συστηματικά επιχειρεί να επιβάλει το 30ωρο ζητώντας την παραμονή των εκπαιδευτικών στο σχολείο πέρα του διδακτικού τους ωραρίου είτε για να κάνουν διάφορες δουλειές γραφείου είτε με τον γνωστό «δημοκρατικό τρόπο» των έκτακτων συνεδριάσεων επί παντός επιστητού είτε γιατί απλά «οι εκπαιδευτικοί πρέπει να παραμένουν στο σχολείο» και να της δίνουν αναφορά όταν αποχωρούν.

Όλα τα παραπάνω καθώς και η πρακτική της «προσωπικής συνεργασίας» των εκπαιδευτικών στο γραφείο της διεύθυνσης δημιουργούν κλίμα τρομοκρατίας.

Είναι φανερό ότι μέσα στο γενικό κλίμα αντιδραστικής επίθεσης της κυβέρνησης και του συστήματος υπάρχουν δυστυχώς πρόθυμοι να παίξουν τον ρόλο του λαγού και να χτίσουν καριέρα πάνω στα συντρίμμια των δικαιωμάτων των εργαζομένων.
Το σωματείο «Αλ. Δελμούζος» πρέπει να βγάλει άμεσα καταγγελία. Επίσης, να καλέσει τη διευθύντρια σε απολογία και στον βαθμό που δεν υπάρχει πειστική διορθωτική τοποθέτηση να πάρει πειθαρχικά μέτρα. Κατά η γνώμη μας το σωματείο πρέπει να προχωρήσει στη διαγραφή της. 

Καλούμε το ΔΣ της ΔΟΕ να πάρει θέση.

Συμπαραστεκόμαστε στους συναδέρφους μας του 3ου ΔΣ Αρτέμιδας που απεργούν κόντρα στους απεργοσπαστικούς μηχανισμούς και δίνουν καθημερινά μάχες ενάντια στο κλίμα τρομοκρατίας που προσπαθεί να επιβάλει η διεύθυνση του σχολείου.

best of network

σχετικά άρθρα

Η περίοδος της κρουαζιέρας στα Χανιά ξεκινά νωρίτερα από ποτέ
Η περίοδος της κρουαζιέρας στα Χανιά ξεκινά νωρίτερα από ποτέ

Νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά αναμένεται να «ανοίξει» το 2019 η περίοδος της κρουαζιέρας στα Χανιά καθώς τα πρώτα κρουαζιερόπλοια αναμένονται στη...

Η περίοδος της κρουαζιέρας στα Χανιά ξεκινά νωρίτερα από ποτέ