Thumbnail
Τι καταγγέλλει ο ΠΑΣΥΚΑΓΑ

Την ύπαρξη σχολικών μονάδων που λειτουργούν παράνομα με υπερπλήρωση τμημάτων, καθώς και με περισσότερους μαθητές από το νόμιμο επιτρεπτό όριο καταγγέλλει ο ΠΑΣΥΚΑΓΑ.

Στη σχετική ανακοίνωση-καταγγελία αναφέρεται ότι το ΔΣ του ΠΑ.ΣΥ.ΚΑ.ΓΑ μετέβη την Τετάρτη στη Διεύθυνση Σπουδών Δευτεροβάθμιας του Υπουργείου Παιδείας για το ζήτημα, μετά την άρνηση, όπως σημειώνεται, του Υπουργείου Παιδείας να απαντήσει σε επιστολή-καταγγελία με συγκεκριμένα στοιχεία για τις εν λόγω Διευθύνσεις και Σχολικές μονάδες.

Αναλυτικά η ανακοίνωση-καταγγελία του ΠΑΣΥΚΑΓΑ:

Μετά την άρνηση του Υπουργείου Παιδείας να απαντήσει σε επιστολή-καταγγελία με συγκεκριμένα στοιχεία για Διευθύνσεις και Σχολικές μονάδες (πανελλαδικά) οι οποίες λειτουργούν ΠΑΡΑΝΟΜΑ  με υπερπλήρωση τμημάτων και μαθητές περισσότερους από το νόμιμο επιτρεπτό όριο, το ΔΣ του ΠΑ.ΣΥ.ΚΑ.ΓΑ., μετέβη σήμερα, Τετάρτη 10.10.2018  στη Διεύθυνση Σπουδών Δευτεροβάθμιας του Υπουργείου Παιδείας.

Το ΔΣ, αναγκάστηκε να περιμένει επί μακρόν και  χωρίς αποτέλεσμα πίσω από την ερμητικά κλειστή πόρτα  του Δ/ντή Σπουδών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, κου Σπ. Κωνσταντάτου.  Η συγκεκριμένη συμπεριφορά, η οποία επαναλαμβάνεται μονότονα το τελευταίο χρονικό διάστημα, μετά από αλλεπάλληλα αιτήματα για κατ’ ιδίαν συνάντηση και απαντήσεις οι οποίες μόνο δυσφορία προκαλούν περί διαρκούς μη διαθεσιμότητας του Δ/ντή Δευτεροβάθμιας, η διαρκής απορριπτική στάση του Υπουργείου, η απαξιωτική συμπεριφορά προς Συνδικαλιστικό Σωματείο, η άρνηση γραπτής απάντησης η οποία παραβαίνει και αυτές τις αρχές λειτουργίας της Δημόσιας Διοίκησης, θυμίζει τακτικές άλλων αυταρχικών περιόδων, άλλων καθεστώτων.

Ιδιαίτερα η αντιμετώπιση αυτή από πρώην μάχιμο εκπαιδευτικό και ενεργό συνδικαλιστή μας εκπλήσσει δυσάρεστα  ενώ σε κάθε περίπτωση δεν τιμά το Υπουργείο Παιδείας. Η άρνηση βέβαια απάντησης από πλευράς Υπουργείου Παιδείας δεν μπορεί παρά να σημαίνει αποφυγή επίλυσης θέματος το οποίο εκείνο δημιούργησε.

Πολύ δυσάρεστη  εξέλιξη, ιδιαίτερα  για ανθρώπους οι οποίοι προ της αναρρήσεώς τους στην εξουσία, συμπαραστάθηκαν σε κινητοποιήσεις και διαμαρτυρίες του κλάδου. Σήμερα που πέρασαν στο στρατόπεδο των κυβερνώντων, αποποιούνται με τη στάση τους τις αρχές της δημοκρατικότητας που διατείνονταν ότι πρέσβευαν, κατατασσόμενοι πλέον και αυτοί στη συνομοταξία των λωτοφάγων της πολιτικής.

Η παράταση της παρανομίας η οποία τείνει στη διαιώνισή της, όταν μάλιστα δεν συνοδεύεται από γραπτή τεκμηρίωση ως οφείλει η Δημόσια Διοίκηση να πράττει, δεν αφήνει άλλα περιθώρια στο Σύλλογό μας παρά την προσφυγή σε ελεγκτικά Όργανα ενάντια στις αυθαιρεσίες της Διοίκησης κατά του πολίτη και τη συνεχή δημόσια ανάρτηση της απρεπούς  συμπεριφοράς αυτών που  την ασπάζονται και την ενδύονται κατ΄επάγγελμα.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος γραπτός διαγωνισμός: Βγήκε η προκήρυξη - Αιτήσεις από 29/4 έως 14/5

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 29/04

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

mathites
42η Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα: Έξι μετάλλια για την Ελλάδα με 2 αργυρά και 4 χάλκινα
Στη 42η Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα, οι Έλληνες μαθητές κέρδισαν δύο αργυρά και τέσσερα χάλκινα μετάλλια
42η Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα: Έξι μετάλλια για την Ελλάδα με 2 αργυρά και 4 χάλκινα
autokinito
Θεσσαλονίκη: Άγριος ξυλοδαρμός 36χρονου γιατρού μπροστά στο παιδί του – Ταυτοποιήθηκαν πατέρας και γιος από την Αθήνα
Οργή για την ατιμωρησία – Το παιδί του θύματος ξυπνά κάθε βράδυ με εφιάλτες και φωνάζει «μπαμπά, μαμά»
Θεσσαλονίκη: Άγριος ξυλοδαρμός 36χρονου γιατρού μπροστά στο παιδί του – Ταυτοποιήθηκαν πατέρας και γιος από την Αθήνα