Thumbnail
Ορολογία της ακροδεξιάς

Επιμένοντας στην ακροδεξιάς κοπής φρασεολογία, ο αντιπρόεδρος της ΕΛΜΕ Λέσβου υπερασπίζεται την επιλογή για τον όρο «λαθρομετανάστης» στα σχολεία του νησιού, παρά τις αντιδράσεις τόσο της εκπαιδευτικής κοινότητας όσο και του υπουργείου.

Ο Αποστόλης Βερελτζής, που είχε εισηγηθεί την εν λόγω πρόταση, σε συνέντευξη στο Έθνος προσέθεσε και τον όρο «θολοκουλτουριάρηδες» στη ...φαρέτρα των ακροδεξιών όρων, χαρακτηρίζοντας με αυτόν τον τρόπο όσους αντιδρούν. Δεν παρέλειψε να εκφράσει την αδιαφορία του για την σχετική σύσταση του Αρείου Πάγου για την μη χρήση του όρου «λαθρομετανάστης», ως μειωτικής για την προσωπικότητα του ατόμου.

Ο ίδιος επέμεινε ότι το μόνο που έκανε ήταν να δώσει τους ορισμούς.
«Θέλαμε να αντικρούσουμε την προσπάθεια κάποιων να ταυτίσουν τους λαθρομετανάστες με τους πρόσφυγες της Μικράς Ασίας και του Πόντου. Σύμφωνα με τη διεθνή ορολογία, πρόσφυγας νοείται κάποιος μόνο στην πρώτη χώρα υποδοχής του και εφόσον του χορηγηθεί άσυλο.
Μετανάστης είναι αυτός που έχει φύγει από τη χώρα του οικοιοθελώς και έχει όλα τα νόμιμα έγγραφα. Ο παράτυπος μετανάστης έχει έγκριση αλλά όχι τα νομιμοποιητικά έγγραφα. Κάθε άλλος που περνάει παράνομα τα σύνορα μιας χώρας καλείται παράνομος μετανάστης, έννοια που στην καθομιλουμένη αποδίδεται με τον όρο λαθρομετανάστης» δήλωσε ο κ. Βαρελτζής.

Υπενθυμίζουμε την αντίδραση του υπουργείου.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Νέο Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ - Πιστοποιηθείτε άμεσα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 22/8

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

panepistimio-patron.jpg
Yπουργείο Παιδείας: Ποσό 4 εκ. ευρώ για την αναβάθμιση των υποδομών του Πανεπιστημίου Πατρών
Σοφία Ζαχαράκη: «Με πολιτική τόλμη, πράξεις και πόρους στηρίζουμε τα περιφερειακά Πανεπιστήμια»
Yπουργείο Παιδείας: Ποσό 4 εκ. ευρώ για την αναβάθμιση των υποδομών του Πανεπιστημίου Πατρών