Thumbnail
Τι αναφέρεται

Επιστολή στον Υπουργό Παιδείας, Κώστα Γαβρόγλου, απέστειλε η ΑΔΕΔΥ ζητώντας να αποκατασταθούν οι αδικίες, λόγω λαθών στο μηχανογραφικό των Πανελληνίων του 2018.

Το πρόβλημα ανέκυψε όταν δόθηκε η ίδια ονομασία σε Πανεπιστημιακές σχολές, "οι οποίες δεν ήταν ισότιμες", χωρίς να υπάρχει "καμία απολύτως διάκριση που να επισημαίνει αυτή την παραδοξότητα και να μπορούν οι υποψήφιοι να γνωρίζουν την διαφορά."

Μάλιστα, όπως τονίζεται στην επιστολή, "υπάρχουν περιπτώσεις υποψήφιων, οι οποίοι ενώ μπορούσαν να εισαχθούν στις 5ετείς σχολές καθώς είχαν τον απαιτούμενο αριθμό μορίων, δηλώνοντας τη σχολή του Πανεπιστήμιου Δυτικής Αττικής, έμειναν από άγνοιά τους και λόγω του παραπλανητικού τρόπου αναγραφής".

Η ΑΔΕΔΥ ζητά να δοθεί "άμεσα δίκαιη λύση στο ζήτημα που έχει δημιουργηθεί με ευθύνη των συντακτών του μηχανογραφικού δελτίου."

Αναλυτικά η επιστολή στον Κώστα Γαβρόγλου:

"κ. Υπουργέ,

Στο μηχανογραφικό δελτίο των Πανελληνίων εξετάσεων 2018, περιλαμβάνονταν με την ίδια ακριβώς ονομασία Πανεπιστημιακές σχολές, οι οποίες δεν ήταν ισότιμες (Πολιτικών Μηχανικών Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, Πολιτικών Μηχανικών Πανεπιστήμιο Πατρών, Πολιτικών Μηχανικών Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, Πολιτικών Μηχανικών Πανεπιστήμιο Θράκης, Πολιτικών Μηχανικών Πανεπιστήμιο ΑΠΘ).

Όλες οι παραπάνω σχολές είναι 5ετείς, με μοναδική εξαίρεση τη σχολή του νεοσύστατου Πανεπιστήμιου Δυτικής Αττικής η οποία είναι 4ετής και έχει διαφορετικά επαγγελματικά δικαιώματα.

Παρόλα αυτά όμως, στο μηχανογραφικό δελτίο 2018, δεν υπήρχε καμία απολύτως διάκριση που να επισημαίνει αυτή την παραδοξότητα και να μπορούν οι υποψήφιοι να γνωρίζουν την διαφορά, ώστε να αποφασίσουν ανάλογα και με βάση τις επιθυμίες τους.

Είναι δε χαρακτηριστικό, πως ποτέ στα χρονικά των Πανελλήνιων εξετάσεων, δεν έχει υπάρξει το φαινόμενο να αναγράφονται με την ίδια ακριβώς ονομασία και χωρίς καμία απολύτως διαφοροποίηση στο μηχανογραφικό δελτίο, σχολές που δεν είναι ισότιμες.

Εξ αιτίας αυτού του γεγονότος, υπάρχουν περιπτώσεις υποψήφιων, οι οποίοι ενώ μπορούσαν να εισαχθούν στις 5ετείς σχολές καθώς είχαν τον απαιτούμενο αριθμό μορίων, δηλώνοντας τη σχολή του Πανεπιστήμιου Δυτικής Αττικής, έμειναν από άγνοιά τους και λόγω του παραπλανητικού τρόπου αναγραφής, εκτός των σχολών επιθυμίας τους και εισήχθησαν σε διαφορετική σχολή, πέφτοντας στην «παγίδα» του μηχανογραφικού δελτίου.

Με δεδομένο τον τεράστιο κόπο και τις θυσίες που έχουν υποβληθεί οι συγκεκριμένοι μαθητές, υπάρχει τεράστιο ηθικό ζήτημα, το οποίο πρέπει να λυθεί με πνεύμα κατανόησης, καθώς αν γνώριζαν ότι υπήρχε διαφορά μεταξύ των σχολών δεν θα είχαν δηλώσει τη σχολή του Πανεπιστήμιου Δυτικής Αττικής. Είναι βέβαιο πως κανείς δεν επιθυμεί να τραυματιστεί με τόσο άδικο και βίαιο τρόπο η ψυχοσύνθεση νέων ανθρώπων.

κ Υπουργέ,

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. σας καλεί να δώσετε άμεσα δίκαιη λύση στο ζήτημα που έχει δημιουργηθεί με ευθύνη των συντακτών του μηχανογραφικού δελτίου."

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΜΑΙΣΤΡΟΣ
Χρέος διαρκές προς ένα δάσκαλο, επιβάλλει τώρα την αμέριστη και απροϋπόθετη αλληλεγγύη στο Γιάννη Μαΐστρο
Ο Γιάνης Μαΐστρος πρώην αντιπρόεδρος της ΠΟΣΔΕΠ αντιμετωπίζει ενδεχόμενη δίωξη για διατύπωση γνώμης και κριτικής
Χρέος διαρκές προς ένα δάσκαλο, επιβάλλει τώρα την αμέριστη και απροϋπόθετη αλληλεγγύη στο Γιάννη Μαΐστρο
Πίεση
Καρδιά και εγκέφαλος σε κίνδυνο; Οι νέες οδηγίες για την αρτηριακή σας πίεση δίνουν απαντήσεις
Η υψηλή αρτηριακή πίεση δεν είναι απλώς ένας αριθμός σε ένα πιεσόμετρο. Είναι ένας παράγοντας που επηρεάζει την καρδιά, τον εγκέφαλο και την ποιότητα...
Καρδιά και εγκέφαλος σε κίνδυνο; Οι νέες οδηγίες για την αρτηριακή σας πίεση δίνουν απαντήσεις
dimosio_tameio
Η επικουρική σύνταξη χωρίς ταλαιπωρία: Νέα ρύθμιση για τις επικουρικές με διαδοχική ασφάλιση
Αν η ρύθμιση εφαρμοστεί όπως σχεδιάζεται, χιλιάδες μελλοντικοί συνταξιούχοι θα γλιτώσουν από μια μακρά περίοδο αναμονής, που μέχρι σήμερα αποτελούσε...
Η επικουρική σύνταξη χωρίς ταλαιπωρία: Νέα ρύθμιση για τις επικουρικές με διαδοχική ασφάλιση
katapsixi
Ποιά τρόφιμα δεν μπαίνουν στην κατάψυξη; Τα συχνά λάθη που χαλούν τη γεύση τους
Η σωστή χρήση της κατάψυξης μπορεί να διευκολύνει σημαντικά την καθημερινότητα, αρκεί να γνωρίζουμε ποια τρόφιμα πραγματικά ωφελούνται από αυτήν.
Ποιά τρόφιμα δεν μπαίνουν στην κατάψυξη; Τα συχνά λάθη που χαλούν τη γεύση τους