Thumbnail
Υπουργείο Παιδείας 

Σας υπενθυμίζουμε ότι, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 7 της αριθμ.Φ.253/193309/Α5/2015(ΦΕΚ 2647 Β΄) Υπουργικής Απόφασης Πρόσβασης στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση υποψηφίων με τις πανελλαδικές εξετάσεις Γενικού Λυκείου του Ν.4186/2013, όπως τροποποιήθηκε με την αριθμ.Φ.253/126152/Α5/2017(ΦΕΚ 2754 Β΄) όμοια, ισχύει ότι:

Οι μαθητές της τελευταίας τάξης ΓΕΛ που έχουν υποβάλει Αίτηση-Δήλωση συμμετοχής στις πανελλαδικές εξετάσεις ΓΕΛ και παραπέμπονται στην ειδική εξεταστική περίοδο το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιουνίου για λήψη απολυτηρίου, μπορούν να λάβουν μέρος στις Πανελλαδικές Εξετάσεις του ίδιου έτους και εφόσον αποκτήσουν απολυτήριο τον Ιούνιο του ίδιου έτους συμμετέχουν στη διαδικασία επιλογής για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Στην περίπτωση που οι ανωτέρω μαθητές δεν αποκτήσουν απολυτήριο τον Ιούνιο, ύστερα από τις εξετάσεις της ειδικής εξεταστικής περιόδου του Ιουνίου, η συμμετοχή τους στις πανελλαδικές εξετάσεις θεωρείται άκυρη και αποκλείονται από τη διαδικασία επιλογής για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Αν ο ίδιος υποψήφιος τον επόμενο χρόνο επιθυμεί την εισαγωγή του στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση θα πρέπει να συμμετάσχει εκ νέου στις πανελλαδικές εξετάσεις 

Δείτε την εγκύκλιο αναλυτικά σε μορφή pdf

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Η πιο εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών στην Ελλάδα σε 2 ημέρες στα χέρια σου - Δίνεις από το σπίτι σου

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 29/12

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

λαχανοντολμαδες
Παραδοσιακοί λαχανοντολμάδες με αυγολέμονο και κρέμα
Ένα από τα πιο αγαπημένα χειμωνιάτικα πιάτα, οι λαχανοντολμάδες συνδυάζουν τρυφερό λάχανο, πλούσια γέμιση κιμά και ρύζι και αρωματικό αυγολέμονο.
Παραδοσιακοί λαχανοντολμάδες με αυγολέμονο και κρέμα