Thumbnail
Δείτε πόσο πληρώνονται και σε ποιες χώρες οι αποδοχές εκτινάσσονται

Ανάμεσα στις 10 χώρες με τους χαμηλότερους μισθούς εκπαιδευτικών συγκαταλέγεται η Ελλάδα, τόσο για τους Δασκάλους της Πρωτοβάθμιας όσο και για τους Καθηγητές της Δευτεροβάθμιας, σύμφωνα με τη ετήσια έκθεση του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ).

Χαμηλότερο μισθό έχουν οι Δάσκαλοι της Σλοβακίας, με αυτούς της Τσεχίας, της Ουγγαρίας, της Πολωνίας και της Τουρκίας να ακολουθούν. Αμέσως μετά έρχεται η Ελλάδα και συνεχίζουν στη λίστα το Μεξικό, η Χιλή, η Ιταλία και η Νέα Ζηλανδία.

Για τους Καθηγητές η σειρά είναι ακριβώς η ίδια, με το Ισραήλ όμως να παίρνει τη θέση του Μεξικού στη λίστα και τη Σλοβενία να "εκτοπίζει" την Ιταλία.

Στον αντίποδα, Λουξεμβούργο και Ελβετία φιγουράρουν στην κορυφή της λίστας με τις υψηλότερες αποδοχές για τους εκπαιδευτικούς σε Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Το δε Λουξεμβούργο βρίσκεται πολύ μπροστά από τις υπόλοιπες χώρες.

Τη δεκάδα σε Δασκάλους και Καθηγητές συμπληρώνουν, με διαφορετική σειρά ανά κατηγορία, Γερμανία, Νότια Κορέα, Αυστρία, Ολλανδία, ΗΠΑ, Καναδάς, Ιαπωνία, Ιρλανδία και Πορτογαλία.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

«Κανόνι» σε μεγάλη ασφαλιστική στην Ελλάδα - Χιλιάδες οδηγοί χωρίς κάλυψη από 1η Ιουλίου!

Εθνικό Απολυτήριο: Τέλος στις Πανελλαδικές όπως τις ξέραμε – Τι προβλέπει το σχέδιο για την εκπαίδευση το 2025

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 16/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

καφές
Προσοχή στον συνδυασμό: Ποια φάρμακα δεν πρέπει να παίρνεις με καφέ
Ο αγαπημένος σου καφές μπορεί να μειώσει την αποτελεσματικότητα των φαρμάκων ή και να προκαλέσει σοβαρές παρενέργειες
Προσοχή στον συνδυασμό: Ποια φάρμακα δεν πρέπει να παίρνεις με καφέ
Τεχνητή Νοημοσύνη
Η τεχνητή νοημοσύνη στα σχολεία: Εργαλείο εξοικονόμησης χρόνου για τους εκπαιδευτικούς
Η κυβέρνηση της Αγγλίας ενθαρρύνει τη χρήση AI για βαθμολόγηση και επικοινωνία με γονείς – Με σαφείς οδηγίες για τα σχολεία
Η τεχνητή νοημοσύνη στα σχολεία: Εργαλείο εξοικονόμησης χρόνου για τους εκπαιδευτικούς