Thumbnail
Υπουργείο Παιδείας 

Με βάση τις σημαντικές συγκλίσεις και συνθέσεις κατά την τελευταία συνεδρίαση της Επιτροπής διερεύνησης συνεργειών ανάμεσα στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, στο ΤΕΙ Θεσσαλίας και στο ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας, το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων προγραμματίζει ευρείες συσκέψεις για την περαιτέρω επεξεργασία των προτάσεων αυτών.

Οι συσκέψεις θα γίνουν με βάση:

  1. Την σαφή κατεύθυνση της Επιτροπής υπέρ της συγκρότησης ενός ισχυρού ιδρύματος ανοικτού στις προκλήσεις των καιρών.
  2. Την τήρηση καθαρά ακαδημαϊκών κριτηρίων στις αποφάσεις που θα ληφθούν.
  3. Την απόφαση του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών για συνέργειες με το σημερινό ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας σε Εύβοια και Βοιωτία.

Για το σκοπό αυτό συμφωνήθηκαν κατ’ αρχήν οι εξής βασικές αρχές:

  1. Να μην ιδρυθούν νέα Τμήματα που ήδη υπάρχουν στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.
  2. Να συγκροτηθούν ισχυρά και βιώσιμα Τμήματα που θεραπεύουν διακριτά και αναγνωρισμένα διεθνώς γνωστικά πεδία με προοπτικές να καλλιεργήσουν τις επιστήμες, τις τέχνες και τα γράμματα και να μορφώνουν και να καταρτίζουν όσο γίνεται αρτιότερα τους φοιτητές τους.
  3. Να αξιοποιηθεί το υφιστάμενο προσωπικό όλων των κατηγοριών (διδακτικό, ερευνητικό, διοικητικό) με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Το προσωπικό παραμένει στο Τμήμα και την πόλη που βρίσκεται εκτός αν επιθυμεί να μετακινηθεί σε άλλο Τμήμα ή πόλη.
  4. Να συγκροτηθούν δομές και ερευνητικά κέντρα που θα συμβάλλουν στην προαγωγή της έρευνας, της διδασκαλίας και της μάθησης και θα προσδώσουν νέο δυναμισμό στο Πανεπιστήμιο (Ενδεικτικά: αξιοποίηση Δελφών, Ινστιτούτο Αγροτικών Μελετών στη Λάρισα, Κέντρο Αποκατάστασης στη Λαμία, αξιοποίηση οικοτουριστικού δυναμικού Λίμνης Πλαστήρα/Περτουλίου)
  5. Να αξιοποιηθεί η μέχρι τώρα προετοιμασία από τους Πρυτάνεις των Ιδρυμάτων στην κατεύθυνση προγραμμάτων διετούς κατάρτισης από το νέο Ίδρυμα σε τομείς που προάγουν την προσωπική ανάπτυξη των αποφοίτων των ΕΠΑΛ, τους ανοίγουν νέες προοπτικές προς την τριτοβάθμια εκπαίδευση και συντελούν στην ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών και οικονομιών.

Στη κατεύθυνση αυτή, και μετά από σχετικές διεργασίες, το Πανεπιστήμιο μπορεί να έχει  8 Σχολές (εκ των οποίων 2 νέες) με 34 Τμήματα.

Τα τμήματα και οι Σχολές κατανέμονται ως εξής: Τρεις  Σχολές στο Βόλο, τρεις στη Λάρισα, και από μία σε Τρίκαλα και Λαμία.

Όσον αφορά στα Τμήματα, προτείνεται να υπάρχουν: 14 Τμήματα στο Βόλο (σήμερα 12), 10 στη Λάρισα (σήμερα 2), 1 στα Τρίκαλα (σήμερα 1), 4 στην Καρδίτσα (σήμερα 1), και 5 στη Λαμία (σήμερα 2).

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 24/10

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

kikloforiakes-rithmiseis.jpg
Κηδεία Διονύση Σαββόπουλου: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις το Σάββατο - Ποιοι δρόμοι κλείνουν
Αυστηρά μέτρα από την Τροχαία λόγω της κηδείας του μεγάλου δημιουργού – Ποιοι δρόμοι θα είναι κλειστοί από νωρίς το πρωί του Σαββάτου
Κηδεία Διονύση Σαββόπουλου: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις το Σάββατο - Ποιοι δρόμοι κλείνουν
Συλλήψεις για το σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ
ΟΠΕΚΕΠΕ: Ελεύθεροι οι 11 από τους 12 κατηγορούμενους που απολογήθηκαν
Οι απολογίες συνεχίζονται για την υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ – Οι 11 αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους, ενώ ο δωδέκατος θα απολογηθεί τη Δευτέρα
ΟΠΕΚΕΠΕ: Ελεύθεροι οι 11 από τους 12 κατηγορούμενους που απολογήθηκαν
Αυτοκίνητα στην Αττική Οδό
Το Υπουργείο Μεταφορών, το «μακάβριο» SMS και η οργή του Βαγγέλη Βλάχου για τα Τέμπη
«Δεν έχασα κανέναν την 28η Οκτωβρίου, αλλά το 3ήμερο της 28ης Φεβρουαρίου στα Τέμπη» - Αντιδράσεις προκαλεί το SMS του υπουργείου Μεταφορών για τα...
Το Υπουργείο Μεταφορών, το «μακάβριο» SMS και η οργή του Βαγγέλη Βλάχου για τα Τέμπη