Thumbnail
Ανάστατοι είναι 130 πρωτοετείς φοιτητές του Πανεπιστημίου Πατρών που διαμένουν σε ξενοδοχεία της Πάτρας, καθώς το κόστος δεν έχει καλυφθεί και οι οικότροφοι θα πρέπει μέχρι την Τρίτη 20 Μαρτίου να έχουν παραδώσει τα δωμάτιά τους.

Σε διήμερη κατάληψη της πρυτανείας του Πανεπιστημίου Πατρώνπροχώρησαν σήμερα φοιτητικοί σύλλογοι, διαμαρτυρόμενοι για το θέμα της στέγασης και τον νέο νόμο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Ειδικότερα, όσον αφορά στο θέμα της στέγασης, οι φοιτητικοί σύλλογοι υποστηρίζουν μεταξύ άλλων ότι «130 φοιτητές εστίας απειλούνται να μείνουν στον δρόμο, καθώς δεν έχει λυθεί το οικονομικό θέμα με τα ξενοδοχεία, όπου στεγάζονται».

Σχετικά με τον νέο νόμο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, οι φοιτητικοί σύλλογοι υποστηρίζουν ότι «εξαπολύει επίθεση στα επαγγελματικά μας δικαιώματα, είτε πρόκειται για την απόσπαση διδακτικής επάρκειας, είτε για τις αλλαγές που συντελούνται στα πολυτεχνεία μέσα από το νέο θεσμικό καθεστώς στο Τ.Ε.Ε και συγχωνεύει και κλείνει τμήματα των Τ.Ε.Ι.»

Στο μεταξύ, όσον αφορά στο θέμα της στέγασης των φοιτητών, το Δ.Σ. του Ιδρύματος Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης ανακοίνωσε ότι «ήδη καλύφθηκε για τους μήνες Σεπτέμβριο και Οκτώβριο 2017, το κόστος όλων των ξενοδοχείων για τη διαμονή των φοιτητών του Πανεπιστημίου Πατρών και μπορούν να παραμείνουν στα δωμάτιά τους».

Όπως αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση, «το ίδρυμα με αίσθημα ευθύνης και παρά τις δύσκολες δημοσιονομικές συνθήκες, ολοκλήρωσε άμεσα τις σχετικές διαδικασίες προς όφελος των οικότροφων και της σταθερότητας στον πανεπιστημιακό χώρο».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Νέο Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ - Πιστοποιηθείτε άμεσα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 8/10

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Αυγερινοπούλου
Πρωτοβουλία Αυγερινοπούλου για Ίδρυση Σχολής Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης στην Ηλεία
Ευρεία σύσκεψη με τον Υφυπουργό Παιδείας Ν. Παπαϊωάννου – Κοινή στρατηγική για την αναβάθμιση της περιοχής
Πρωτοβουλία Αυγερινοπούλου για Ίδρυση Σχολής Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης στην Ηλεία
Μετά από 23 ημέρες απεργίας πείνας για τη δικαίωση του γιου του, ο Πάνος Ρούτσι καλεί τους πολίτες σε μια συγκέντρωση αλληλεγγύης και θα επιστρέψει σπίτι του μετά το πέρας της εκδήλωσης.
Πάνος Ρούτσι: Το «ευχαριστώ» και το κάλεσμα σε συγκέντρωση στο Σύνταγμα στις 18:00
Μετά από 23 ημέρες απεργίας πείνας, ο πατέρας του θύματος στα Τέμπη βλέπει τα αιτήματα του να γίνονται δεκτά – «Μια μεγάλη νίκη για την κοινωνία»,...
Πάνος Ρούτσι: Το «ευχαριστώ» και το κάλεσμα σε συγκέντρωση στο Σύνταγμα στις 18:00
Κυριάκος Μητσοτάκης
Μητσοτάκης: Οι υποδομές στις οποίες θα αναπτυχθεί η Τεχνητή Νοημοσύνη στην Παιδεία
Ψηφιακή Παιδεία με Τεχνητή Νοημοσύνη και Επαγγελματική Κατάρτιση στο Επίκεντρο της Ανάπτυξης
Μητσοτάκης: Οι υποδομές στις οποίες θα αναπτυχθεί η Τεχνητή Νοημοσύνη στην Παιδεία