ΕΚΠΑ: Σε δίκη υπάλληλοι και διδάσκων μετά από μήνυση του Φορτσάκη - Απεργία και συγκέντρωση από τους διοικητικούς
Την Τρίτη 13/3

Απεργία και συγκέντρωση πραγματοποιεί την Τρίτη 13 Μαρτίου ο Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού Πανεπιστημίου Αθηνών, ως ένδειξη συμπαράστασης προς τους διοικητικούς και τον καθηγητή που διώκονται για τη συνδικαλιστική τους δράση, έπειτα από μήνυση του πρώην Πρύτανη του Ιδρύματος, Θ. Φορτσάκη.

Πρόκειται για τις υπαλλήλους του διοικητικού προσωπικού Αθηνά Αλεξανδρή και Βανέσσα Πεντογάλου, καθώς και τον Παναγιώτη Σωτήρη, διδάσκοντά στο ΕΑΠ, πρώην μέλους της Εκτελεστικής Γραμματείας της ΠΟΣΔΕΠ. Όλοι τους αντιμετωπίζουν κατηγορίες για παραβίαση των άρθρων 1, 14, 16, 26 παρ. 1α, 27, 45, 51, 53, 79, 325 του Ποινικού Κώδικα, με το σκεπτικό ότι στις 30/10/2014: «…από κοινού δρώντας και κατόπιν συναπόφασης με άγνωστα άτομα […] υποχρέωσαν διά της βίας τον Θ. Φορτσάκη να παραμείνει παρά τη θέλησή του, για βραχύ χρονικό διάστημα, εντός της αίθουσας όπου επρόκειτο να διεξαχθεί η συνεδρίαση της Συγκλήτου […] καθώς με το σώμα τους έφραζαν την πόρτα […] και στη συνέχεια κλείδωσαν αυτήν, εξαναγκάζοντάς τον με αυτόν τον τρόπο να παραμείνει, ακουσίως, περιορισμένος για βραχύ χρονικό διάστημα, με αποτέλεσμα να στερηθεί κατά τον χρόνο αυτό, χωρίς τη θέλησή του, την ελευθερία της κίνησης…»

Διαβάστε την ανακοίνωση του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού Πανεπιστημίου Αθηνών:

ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ, 13/3, ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ

ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ 9π.μ.

(Ζ’ Μονομελές Πλημ/κείο Αθηνών, Κτήριο 5, Αίθουσα 4)

ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ

Την Τρίτη, 13 Μαρτίου, ημέρα της δίκης των συναδέλφων μας Αθηνάς Αλεξανδρή και Βανέσσας Πεντογάλου, και του Παναγιώτη Σωτήρη, διδάσκοντά στο ΕΑΠ, πρώην μέλους της Εκτελεστικής Γραμματείας της ΠΟΣΔΕΠ, απεργούμε, σύμφωνα με την απόφαση της Γενικής Συνέλευσής μας.

Η δίωξη των συναδέλφων μας έγινε κατόπιν καταγγελίας του τέως Πρύτανη και νυν Βουλευτή Επικρατείας της Ν.Δ., Θ. Φορτσάκη, και αφορά τη συμμετοχή τους σε μαζική διαμαρτυρία φοιτητών και εργαζομένων στη Σύγκλητο της 30ης Οκτώβρη του 2014.

Απεργούμε και συμμετέχουμε μαζικά και αποφασιστικά στη συγκέντρωση στα δικαστήρια της Ευελπίδων για να σταθούμε στο πλευρό των διωκόμενων συναδέλφων μας. Δηλώνουμε την αντίστασή μας απέναντι στην καταστρατήγηση των εργασιακών-συνδικαλιστικών μας  δικαιωμάτων και των πολιτικών – κοινωνικών μας  ελευθεριών.

best of network

σχετικά άρθρα

Έχουμε καταλάβει που το πάτε με τη Φυσική Αγωγή και τον Σχολικό Αθλητισμό
Έχουμε καταλάβει που το πάτε με τη Φυσική Αγωγή και τον Σχολικό Αθλητισμό
Έφτασε η ώρα να ζητήσουμε δυναμικά για την χώρα μας, την αύξηση των ωρών διδασκαλίας της Φυσικής Αγωγής σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, την...
Έχουμε καταλάβει που το πάτε με τη Φυσική Αγωγή και τον Σχολικό Αθλητισμό