Thumbnail
Ψήφισμα της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδα
Για ακραία περιστατικά αστυνομικής βίας κάνει λόγο η ΟΙΕΛΕ κατά την διαμαρτυρία αναπληρωτών εκπαιδευτικών στο Υπ.Παιδείας, την Παρασκευή 2/3.
 
Το κοινό ψήφισμα ΟΙΕΛΕ-ΣΙΕΛ Αθήνας αναφέρει τα παρακάτω:
 
Η ΟΙΕΛΕ, το συνδικάτο που γνωρίζει καλά τι σημαίνει εργασιακή βαρβαρότητα στην εκπαίδευση, στηρίζει  διαχρονικά το δύσκολο αγώνα των αναπληρωτών και ωρομίσθιων εκπαιδευτικών. Οι αναπληρωτές αποτελούν το οξυγόνο της εκπαίδευσης. Πάντοτε στην πρώτη γραμμή, υπηρετούν στις εσχατιές της ελληνικής γης, κρατώντας ζωντανά τα απομονωμένα και ολιγοθέσια σχολεία σε βουνά, νησιά και ακριτικές περιοχές. 
 
Χθες (σ.σ 2/4) διαδήλωσαν για το αναφαίρετο δικαίωμά τους να αποτελέσουν ισότιμα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας. Δυστυχώς, αντί να βρουν ανταπόκριση από τους αρμόδιους, αντιμετώπισαν την αστυνομική βία. Ανάμεσα σ’ αυτούς που χτυπήθηκαν ο συνάδελφός μας Βασίλης Μιχαλόπουλος, παλιός ιδιωτικός εκπαιδευτικός και ενεργό μέλος του ΣΙΕΛ, που σήμερα υπηρετεί ως αναπληρωτής. 
Καλούμε την κυβέρνηση και την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας να ικανοποιήσουν άμεσα το δίκαιο αίτημά των αναπληρωτών και ωρομίσθιων εκπαιδευτικών για μόνιμο διορισμό. Θεωρούμε αδιανόητο πρώην συνδικαλιστές με τους οποίους μέχρι πρόσφατα βρισκόμασταν στην ίδια πλευρά διαδηλώνοντας και άνθρωποι του πνεύματος να κλείνουν την πόρτα του διαλόγου, επιτρέποντας πρακτικές που θυμίζουν άλλες εποχές. Μόνο μέσα από τη διαβούλευση και τη γόνιμη συνεργασία με τις συλλογικότητες των εκπαιδευτικών θα λυθούν τα επείγοντα και κρίσιμα προβλήματα της Παιδείας.
 
ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΣ ΣΙΕΛ ΑΘΗΝΑΣ-ΠΕΙΡΑΙΑ
 
Στο σημερινό ΔΣ του ΣΙΕΛ Αθήνας-Πειραιά, του μεγαλύτερου πρωτοβάθμιου σωματείου της Ομοσπονδίας, λήφθηκε η απόφαση να ζητηθεί από την ΟΙΕΛΕ η συμμετοχή του κλάδου στις κινητοποιήσεις που έχουν προαναγγείλει ΔΟΕ και ΟΛΜΕ. Λεπτομέρειες για τις κινητοποιήσεις θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες.
 
ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Ο.Ι.Ε.Λ.Ε.
 
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                    Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
 
 
ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΟΥΡΟΥΤΟΣ     ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

τσίπρας
Τον Μάιο το νέο κόμμα Τσίπρα – Σήμερα η παρουσίαση προτάσεων στα Ιωάννινα
Ο Αλέξης Τσίπρας ανοίγει επισήμως τον δρόμο για τον νέο πολιτικό φορέα, με προγραμματική αιχμή την αναζωογόνηση της υπαίθρου και ορίζοντα...
Τον Μάιο το νέο κόμμα Τσίπρα – Σήμερα η παρουσίαση προτάσεων στα Ιωάννινα
τετράδιο
Απόφαση ΙΝΕΔΙΒΙΜ για καταβολή αμοιβών πρακτικής άσκησης σε 328 καταρτιζόμενους ΣΑΕΚ
Σύμφωνα με τα προβλεπόμενα, το ποσό καλύπτει το Υποέργο 5 «Καταβολή αμοιβής πρακτικής άσκησης»
Απόφαση ΙΝΕΔΙΒΙΜ για καταβολή αμοιβών πρακτικής άσκησης σε 328 καταρτιζόμενους ΣΑΕΚ
Λεωφορεία
Δίπλωμα λεωφορείου εντελώς δωρεάν: Η διάταξη που ανοίγει τον δρόμο για εκατοντάδες προσλήψεις στις συγκοινωνίες
Νέο σχέδιο νόμου προβλέπει κρατική κάλυψη εκπαίδευσης και εξετάσεων για υποψήφιους οδηγούς λεωφορείων – Ακόμη και χωρίς δίπλωμα κατά την αίτηση
Δίπλωμα λεωφορείου εντελώς δωρεάν: Η διάταξη που ανοίγει τον δρόμο για εκατοντάδες προσλήψεις στις συγκοινωνίες