Thumbnail
Κοινό Δελτίο Τύπου από το 2007

Το κοινό Δελτίο Τύπου που εξέδωσε με την ΠΟΕ-ΟΤΑ στη συνάντηση που είχαν στις 8/5/2007 αναφορικά με την Προσχολική Αγωγή υπενθυμίζει η ΔΟΕ.

Η Ομοσπονδία τονίζε ότι οι υπήρχε συμφωνία στο αίτημα της καθιέρωσης της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής για τα παιδιά ηλικίας 4-6 χρονών, με αποκλειστική ευθύνη του Υπουργείου Παιδείας.

Η παραπομπή στο συγκεκριμένο Δελτίο Τύπου γίνεται με αφορμή τις διαφωνίες που έχουν εκφραστεί στο ζήτημα.

Αναλυτικά το Δελτίο Τύπου της 8ης Μαΐου 2007:

Πραγματοποιήθηκε σήμερα 8 Μαΐου 2007 συνάντηση του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. με το Προεδρείο της ΠΟΕ-ΟΤΑ, με αφορμή την επικείμενη κατάθεση της τροπολογίας του ΥΠΕΠΘ για δημιουργία τμημάτων Νηπιαγωγείων στους παιδικούς σταθμούς των Δήμων και των Ιδιωτικών Σχολείων.

Οι δυο Ομοσπονδίες κατέληξαν στα εξής:

Είναι κατηγορηματικά αντίθετες με τη συγκεκριμένη τροπολογία και ζητούν από το Υπουργείο να μην την καταθέσει. Ταυτόχρονα διεκδικούν την πλήρη εφαρμογή της διάταξης του Ν.3518/06 που καθιερώνει τον ένα χρόνο Υποχρεωτικής Προσχολικής Αγωγής.

Οι δυο Ομοσπονδίες, επίσης, συμφώνησαν στο αίτημα της καθιέρωσης της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής για τα παιδιά ηλικίας 4-6 χρονών, με αποκλειστική ευθύνη του ΥΠΕΠΘ.

Οι δυο Ομοσπονδίες επαναβεβαίωσαν τη διάθεσή τους να συνεχίσουν τη συνεργασία τους και να ενώσουν τις δυνάμεις τους στον αγώνα για τη διαμόρφωση ενός μετώπου εργαζομένων για την υπεράσπιση και διεύρυνση της Δημόσιας Δωρεάν Εκπαίδευσης, ενάντια στην ιδιωτικοποίηση και επιχειρηματικοποίησή της και την κατοχύρωση των εργασιακών και μορφωτικών δικαιωμάτων.

Για την Ε.Ε. της ΠΟΕ-ΟΤΑ                             Για τη ΔΟΕ

         Ο Πρόεδρος                                          Ο Πρόεδρος

           ΘΕΜΗΣ ΜΠΑΛΑΣΟΠΟΥΛΟΣ ΜΠΡΑΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Market Pass 2026: Πώς θα πάρετε το επίδομα για σούπερ μάρκετ

VOUCHER ΔΥΠΑ 750 ΕΥΡΩ: Μάθε αν εγκρίθηκες και ξεκίνα πρώτος

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Άδωνις Γεωργιάδης
Δικογραφία σε 34χρονο για συκοφαντική δυσφήμιση του Άδωνι Γεωργιάδη μέσω TikTok
Ο 34χρονος κατηγορείται ότι ανήρτησε βίντεο στο TikTok με υποτιθέμενες καταγγελίες κατά του υπουργού Υγείας
Δικογραφία σε 34χρονο για συκοφαντική δυσφήμιση του Άδωνι Γεωργιάδη μέσω TikTok
Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, η είσοδος του υπουργείου
ΠΟΣΥΠ: Πράσινο φως για τριετείς αποσπάσεις και μετατάξεις εκπαιδευτικών στη διοίκηση του Υπουργείου Παιδείας
Λύση στην υποστελέχωση των υπηρεσιών Παιδείας ζητά η ΠΟΣΥΠ μέσω των νέων μετατάξεων
ΠΟΣΥΠ: Πράσινο φως για τριετείς αποσπάσεις και μετατάξεις εκπαιδευτικών στη διοίκηση του Υπουργείου Παιδείας