Οι εκπαιδευτικοί του Γυμνασίου με Λ.Τ. Κύθνου, λαμβάνοντας υπόψη την πρόταση του υπουργείου για αποχαρακτηρισμό και υποβάθμιση της σχολικής μονάδας Κύθνου, ζητάμε από το υπουργείο Παιδείας την επανεξέταση του ζητήματος και την αναμοριοδότηση του σχολείου, ώστε να παραμείνει δυσπρόσιτο.
Θεωρούμε λοιπόν ότι το υπουργείο οφείλει να λάβει υπόψη τη νησιωτικότητα και τις δύσκολες συνθήκες εργασίας, διαβίωσης και μετακίνησης των συναδέλφων που υπηρετούν στο Γυμνάσιο με Λ.Τ. Κύθνου. Πράγματι η μετακίνηση των εκπαιδευτικών ιδιαίτερα τους χειμερινούς μήνες καθίσταται δυσχερής, καθώς πολύ συχνά το νησί παραμένει αποκλεισμένο λόγω των άστατων καιρικών φαινομένων και των αραιών δρομολογίων των πλοίων. Παράλληλα η έλλειψη ιατρικού προσωπικού, ιδίως παθολόγου και παιδιάτρου δημιουργεί επιπρόσθετα προβλήματα.
Κάτω από αυτό το πρίσμα η στελέχωση του σχολείου είναι πολύ δύσκολη και αναμένεται τα επόμενα χρόνια να γίνει δυσκολότερη όπως τονίζει και ο Διευθυντής του σχολείου κ. Μιχάλης Χίος.
Απαιτούμε λοιπόν την επαναφορά της προηγούμενης μοριοδότησης και την απόσυρση της τωρινής πρότασης του υπουργείου.
Οι εκπαιδευτικοί του Γυμνασίου με Λ.Τ. Κύθνου
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Νέο Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ - Πιστοποιηθείτε άμεσα
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 19/9
Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ