Thumbnail
Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας

Το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ) είναι επικεφαλής ενός νέου ευρωπαϊκού έργου, που έχει ως στόχο να αναπτύξει ηλεκτρονικά παιχνίδια και εργαλεία διαμόρφωσης οικολογικής συνείδησης, ιδίως για τη θαλάσσια ρύπανση. Τα παιγνίδια θα χρησιμοποιηθούν για εκπαιδευτικούς σκοπούς, προκειμένου να ευαισθητοποιηθούν οι μαθητές.

Το έργο «Διαμόρφωση κριτικής σκέψης σε θέματα θαλάσσιας ρύπανσης στα σχολεία με τη χρήση καινοτόμων τεχνολογιών (ΤΠΕ)» χρηματοδοτείται από το Erasmus + και θα υλοποιηθεί σε συνεργασία με έξι άλλους οργανισμούς από τέσσερις χώρες: Την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κρήτης, το Ινστιτούτο Θαλάσσιας και Περιβαλλοντικής Έρευνας Αρχιπέλαγος στη Σάμο, το Πανεπιστήμιο του Κάρντιφ στη Βρετανία, το Πανεπιστήμιο Κύπρου, το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου, το Inspectoratul Scolar Judetean της Ρουμανίας, καθώς, επίσης, σχολεία στην Ουαλία, τη Ρουμανία, την Κύπρο και την Ελλάδα.

Το διδακτικό υλικό, που θα διαμορφωθεί από τη συνεργασία διαφόρων επιστημονικών πεδίων, θα επικεντρωθεί στη θαλάσσια ρύπανση, χρησιμοποιώντας σενάρια για την εμφάνιση πετρελαιοκηλίδων και επιπλεόντων αντικειμένων. Οι μαθητές θα μπορούν να διαμορφώσουν μία σφαιρική άποψη των επιπτώσεων της περιβαλλοντικής μόλυνσης και της θαλάσσιας ρύπανσης, μέσα από αναπαραστάσεις, κινούμενα σχέδια, χάρτες, φωτογραφίες, ταινίες, ερωτηματολόγια κ.ά.

Συντονιστής του έργου, σύμφωνα με το ΙΤΕ, είναι ο Βασίλης Κοντογιάννης από το Ινστιτούτο Πληροφορική.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας: Τι θα κάνουν τα σχολεία αύριο 9/2 (Εγκύκλιος)

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

παγκόσμια ημέρα ελληνικής γλώσσας 9-2
Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας: Τι θα κάνουν τα σχολεία αύριο 9/2 (Εγκύκλιος)
Ελευθερία επιλογών για εκπαιδευτικούς και μαθητές – Τι προβλέπει η εγκύκλιος του Υπουργείου Παιδείας που δημοσιεύει το alfavita.gr
Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας: Τι θα κάνουν τα σχολεία αύριο 9/2 (Εγκύκλιος)
αυτοκινητο
Πότε πρέπει να σταματάμε την οδήγηση; Μελέτη δείχνει την κρίσιμη ηλικία
Η γνωστική φθορά και τα προβλήματα υγείας αυξάνουν τον κίνδυνο μετά τα 70 – Τι αποκαλύπτουν τα στοιχεία για τους ηλικιωμένους οδηγούς
Πότε πρέπει να σταματάμε την οδήγηση; Μελέτη δείχνει την κρίσιμη ηλικία