Thumbnail
Διευκρινήσεις του  Υπουργού Παιδείας

Tα πτυχία των παλαιών απόφοιτων από τα ΤΕΙ Αθήνας και ΑΕΙ Πειραιά ΤΤ, δεν μπορεί να ισχύσει συμψιφισμός μέσω σχετικής διάταξης. Εάν και υπήρξε σχέδιο προς αυτή την κατεύθυνση, δεν υπάρχει η δυνατότητα και, ως εκ τούτου, θα παραμείνουν ως έχουν.

Η δήλωση ανήκει στον υπουργό Παιδείας, Κ.Γαβρόγλου, ο οποίος μεταξύ άλλων τονίζει:

1) Η ειδοποιός διαφορά ανάμεσα σε απόφοιτο του τμήματος Ηλεκτρολογίας ΤΕΙ Αθήνας από αυτόν του Παν. Δυτικής Αττικής θα είναι το κύρος του πτυχίου

2) Παρόλαυτα, διαθέτουν τα ίδια (επιπέδου 6) επαγγελματικα δικαιώματα και ισχύει η αντίστοιχη ζήτηση στην αγορά εργασίας

Γ. Οι νεοεισαχθέντες φοιτητές στο νέο ίδρυμα θα είναι σαφώς κάτοχοι πανεπιστημιακού πτυχίου. Οι εν ενεργεία φοιτητές, θα έχουν τη δυνατότητα είτε να λάβουν πτυχίο ΤΕΙ, είτε λαμβάνοντας επιπλέον μαθήματα, να αποκτήσουν πτυχίο ΑΕΙ. Αλλά η απόφαση εναπόκειται σε κάθε επί μέρους τμήμα.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Μήπως έχετε κλήσεις που αγνοείτε; Πώς να τις ελέγξετε online

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Ανακοινώθηκε ο 3ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ με ΝΕΑ ΥΛΗ: Βγήκαν τα πρώτα Τεστ με τις λύσεις τους

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Skydiver
«Μέσα από τη βελόνα»: Skydivers διασχίζουν το ψηλότερο ξενοδοχείο του κόσμου με 200+ χλμ/ώρα (Video)
Θέαμα που κόβει την ανάσα: Πέντε αθλητές πετούν γύρω από το ψηλότερο ξενοδοχείο του κόσμου
«Μέσα από τη βελόνα»: Skydivers διασχίζουν το ψηλότερο ξενοδοχείο του κόσμου με 200+ χλμ/ώρα (Video)
βουλη
Αναφορά στη Βουλή: «Χιλιάδες μαθητές και εκπαιδευτικοί στεγάζονται σε ασυντήρητα ή ελλιπώς συντηρημένα κτήρια»
«Εικόνα εγκατάλειψης στη σχολική στέγη» - Κατάθεση αναφοράς στη Βουλή
Αναφορά στη Βουλή: «Χιλιάδες μαθητές και εκπαιδευτικοί στεγάζονται σε ασυντήρητα ή ελλιπώς συντηρημένα κτήρια»