Thumbnail
«Σαββατοκύριακα χωρίς μελέτη» θα έχουν τη δυνατότητα να περνούν χιλιάδες μαθητές σε συγκεκριμένες ημερομηνίες μέσα στο έτος, μετά την απόφαση του υπουργείου Παιδείας να καθιερώσει το πρόγραμμα «Happy Fridays».  

Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων καθιερώνει τη δράση «Η τσάντα στο σχολείο» έχοντας παρακολουθήσει με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις πρωτοβουλίες διαφόρων Συλλόγων Διδασκόντων.  Ανάλογα με την απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων και με τη σύμφωνη γνώμη του κάθε γονέα, η τσάντα των μαθητριών και μαθητών θα παραμένει στο σχολείο για τουλάχιστον ένα Σαββατοκύριακο κάθε μήνα, δηλαδή από την Παρασκευή, που έχει αποφασιστεί από τον Σύλλογο Διδασκόντων του σχολείου, έως την Δευτέρα.

Επισημαίνεται, ότι η παραμονή της τσάντας στο σχολείο δεν αποτελεί μια συμβολική παρέμβαση, αλλά στοχεύει στην ενίσχυση του ποιοτικού χρόνου των παιδιών με τις οικογένειές τους και, παράλληλα, διευρύνει τις δυνατότητες ενασχόλησής τους με δραστηριότητες που άπτονται των προσωπικών τους ενδιαφερόντων, συμβάλλοντας έτσι όχι μόνον στην γνωστική, αλλά και στην συναισθηματική και κοινωνική τους ανάπτυξη.

Στόχος μας είναι να προχωρήσουμε σε όλες εκείνες τις ρυθμίσεις ώστε να μετριαστεί το άγχος που έχει συσχετιστεί με την μελέτη για την επόμενη ημέρα και το μεγαλύτερο μέρος των εργασιών να ολοκληρώνεται εντός του σχολείου.

Ελπίζουμε «Η τσάντα στο σχολείο» και στην πράξη να αποδειχθεί ένα παιδαγωγικά χρήσιμο μέτρο, ώστε από την νέα σχολική χρονιά να προχωρήσουμε στην επέκτασή του και σε άλλες μέρες της εβδομάδας   στα Ολοήμερα Σχολεία.

Η συγκεκριμένη δράση συμβάλλει σε μια γενικότερη επανεκτίμηση της σημασίας και του ρόλου των εργασιών στο σπίτι σε σχέση με τον ελεύθερο χρόνο των μαθητών και των μαθητριών.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750€: Βγήκε το Μητρώο Ωφελουμένων - Μάθετε αν είστε μέσα και ξεκινήστε

Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΣΕΠΕ Πάτρας
Πάτρα: Συνάντηση του ΣΕΠΕ με τον Διευθυντή Εκπαίδευσης Αχαΐας, Νικόλαο Κλάδη
Σήμα κινδύνου από εκπαιδευτικούς στην Πάτρα: «Καμία ανοχή στη βία – Το σχολείο δεν αντέχει άλλη απαξίωση»
Πάτρα: Συνάντηση του ΣΕΠΕ με τον Διευθυντή Εκπαίδευσης Αχαΐας, Νικόλαο Κλάδη
Ισημερία
Εαρινή Ισημερία: Από την αστρονομία του Ερατοσθένη στην αστρολογία των νεόπλουτων

Κάθε χρόνο γύρω στις 20 Μαρτίου συμβαίνει ένα σπουδαίο αστρονομικό γεγονός: η Εαρινή Ισημερία....

Εαρινή Ισημερία: Από την αστρονομία του Ερατοσθένη στην αστρολογία των νεόπλουτων
Σχολικό λεωφορείο
Οδηγός σχολικού συνελήφθη για ναρκωτικά – Έκανε χρήση πριν μεταφέρει μαθητές! (vid)
48χρονος που μετέφερε καθημερινά ανήλικους μαθητές συνελήφθη να κάνει χρήση ναρκωτικών λίγο πριν το δρομολόγιο
Οδηγός σχολικού συνελήφθη για ναρκωτικά – Έκανε χρήση πριν μεταφέρει μαθητές! (vid)