Thumbnail
Υπουργείο Παιδείας

Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ενημερώνει τους φοιτητές που έχουν καταθέσει ένσταση-αίτηση θεραπείας επί των αρχικών αποτελεσμάτων των ηλεκτρονικών αιτήσεων μετεγγραφής ότι, από τη Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2017, μπορούν να ενημερώνονται για τα αποτελέσματα της αίτησής τους στην ιστοσελίδα του ΥΠΠΕΘ www.minedu.gov.gr μέσω της ειδικής εφαρμογής μετεγγραφών https://transfer.it.minedu.gov.gr/.

Στην ίδια διεύθυνση μπορούν να ενημερώνονται για τα αποτελέσματα των αιτήσεών τους οι φοιτητές που υπέβαλαν αίτηση με την κατηγορία των παθήσεων, καθώς και οι κυπριακής καταγωγής φοιτητές, των οποίων η προθεσμία υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων έληξε στις 15 Νοεμβρίου 2017.

Συνολικά υποβλήθηκαν 14.038 αρχικές αιτήσεις μετεγγραφής, εκ των οποίων έγιναν δεκτές 5.572, δηλ. ποσοστό 40%, και 5.932 ενστάσεις-αιτήσεις θεραπείας, εκ των οποίων έγιναν δεκτές 2.002, δηλ. ποσοστό 34%.

Συνολικά, κατά το ακαδημαϊκό έτος 2017-2018, έγιναν δεκτές 7.574 (5.572 αρχικές αιτήσεις  + 2.002 ενστάσεις), δηλαδή ποσοστό 54%.

Αναλυτικά τα στοιχεία των αρχικών αιτήσεων ανά κατηγορία έχουν ως εξής:

Α) Γενική κατηγορία με ποσοτικό περιορισμό (15% επί του αριθμού των εισακτέων):  13.615 αιτήσεις και έγιναν δεκτές 5.200, δηλ. ποσοστό 38%.

Β) Ειδική κατηγορία χωρίς ποσοτικό περιορισμό: 283 αιτήσεις και έγιναν δεκτές 283, δηλ. ποσοστό 100%.

Γ) Ειδική κατηγορία Ελλήνων φοιτητών της Μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης: 102 αιτήσεις και έγιναν δεκτές 53, δηλ. ποσοστό 52%.

Δ) Ειδική κατηγορία φοιτητών κυπριακής καταγωγής: 38 αιτήσεις και έγιναν δεκτές 36, δηλ. ποσοστό 94,74%.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Ιδιωτικά σχολεία: Γείτονας, Ιόνιος και Εράσμειος σε επαφές με μεγάλα funds

Έρχονται πρόστιμα μέχρι και 1.000 ευρώ σε χιλιάδες κατόχους οχημάτων

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ναυάγιο στη Χίο
Εκπαιδευτικοί - Χίος: Έκτακτη συλλογή ειδών για τα 13 νοσηλευόμενα παιδιά του ναυαγίου
«Οι δάσκαλοι δεν μπορούμε να σωπάσουμε, το Αιγαίο μετατρέπεται σε υγρό τάφο» - Έκκληση εκπαιδευτικών για συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης
Εκπαιδευτικοί - Χίος: Έκτακτη συλλογή ειδών για τα 13 νοσηλευόμενα παιδιά του ναυαγίου
foto_education_notebook_phone_alfavita.jpg
Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας-Καταγγελία στο Alfavita: Υποψήφιοι περιμένουν μήνες για τα αποτελέσματα
Μετά το Νοέμβριο… έρχεται η απογοήτευση: Καθυστέρηση στα αποτελέσματα των εξετάσεων του Κρατικούς Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας προκαλεί αναστάτωση
Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας-Καταγγελία στο Alfavita: Υποψήφιοι περιμένουν μήνες για τα αποτελέσματα
Έλενα Ακρίτα
Έλενα Ακρίτα: «Διαρροή υγραερίου σε σχολείο: Κίνδυνος-θάνατος για εκπαιδευτικούς και μαθητές»
«Σχολεία σε κίνδυνο: Πλημμύρες, παλαιά δίκτυα και φυσικό αέριο απειλούν την ασφάλεια» - Η ερώτηση στη Βουλή
Έλενα Ακρίτα: «Διαρροή υγραερίου σε σχολείο: Κίνδυνος-θάνατος για εκπαιδευτικούς και μαθητές»