Πιστοποίηση Αγγλικών LTE GOLEARN - ΑΣΕΠ
Thumbnail
Ανοιχτή επιστολή των εκπροσώπων των εργαζομένων ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ στο Δ.Σ. του ΕΟΠΠΕΠ

Η ΦΕΡΟΜΕΝΗ ΩΣ ΔΙΕΥΘΥΝΟΥΣΑ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΟΥ ΕΟΠΠΕΠ ΣΤΗΝΕΙ ΦΙΕΣΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΛΥΨΕΙ ΠΑΡΑΝΟΜΙΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΚΡΑΙΑ, ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΕΝΑΝΤΙ ΤΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ

Δυστυχώς αναγκαζόμαστε να επανέλθουμε στο ζήτημα της φερόμενης ως Διευθύνουσας Συμβούλου του ΕΟΠΠΕΠ κ. Γιαννακοπούλου, η οποία συνεχίζει απτόητη το αντεργατικό κρεσέντο αυθαιρεσίας εναντίον των υπαλλήλων του Οργανισμού. Χθες πληροφορηθήκαμε ότι απαγόρευσε (!) την είσοδο εργαζόμενης στο κτήριο και την πρόσβασή της στο υπολογιστικό σύστημα του Οργανισμού με το πρόσχημα της χορήγησης κανονικής άδειας! Είναι πλέον φανερό, ότι υπό το βάρος των παράνομων πράξεών της, τόσο έναντι της πολιτείας, όσο και εργαζόμενων  του Οργανισμού, και προκειμένου να διασωθεί, οργανώνει επικοινωνιακές φιέστες για την ολοκλήρωση αυτονόητων δράσεων του ΕΟΠΠΕΠ, επιχειρώντας μάλιστα να καπηλευθεί τον κόπο των εργαζόμενων που από το 2014 φέρουν εις πέρας ανάλογες διαδικασίες.

Αναφερόμαστε στην ολοκλήρωση των εξετάσεων Α’ κύκλου για την πιστοποίηση αποφοίτων των ΙΕΚ, που χρησιμοποιείται ανερυθρίαστα από την κ. Γιαννακοπούλου ως επικοινωνιακό «χαρτί» προκειμένου να καλυφθούν οι σοβαρές νομικές υποθέσεις στις οποίες πρωταγωνιστεί. Πληροφορηθήκαμε έκπληκτοι ότι έχει αποστείλει πρόσκληση μέσω ηλεκτρονικής αλληλογραφίας σε δεκάδες παραλήπτες, με την οποία καλεί σε συγκέντρωση «εορτασμού» της διαδικασίας των εξετάσεων (σε ομάδα εργαζόμενων αναφέρθηκε στη διοργάνωση «πάρτι» για την περίσταση).

Οφείλουμε εδώ να αναφερθούμε στις εξετάσεις των ΙΕΚ. Μετά από πιέσεις των εκπροσώπων των κοινωνικών εταίρων έληξε η τριετής περίπου ομηρία των αποφοίτων των ΙΕΚ που ο τότε Υπουργός Παιδείας κ. Αρβανιτόπουλος εσκεμμένα δεν επέτρεπε να εξεταστούν για να πάρουν πιστοποίηση. Ο λόγος ήταν ότι, για να ευνοηθούν οι μεγαλοπαράγοντες της αγοράς εργασίας, τα χιλιάδες αυτά παιδιά θα έπρεπε να αναζητήσουν δουλειά χωρίς πιστοποίηση για να λάβουν το χαμηλότερο δυνατό μεροκάματο. Έτσι, το 2014 πραγματοποιήθηκε η πρώτη εξεταστική διαδικασία με τον ηρωισμό και την αυταπάρνηση των εργαζόμενων του ΕΟΠΠΕΠ και μέχρι και το 2016 είχαν πιστοποιηθεί 24.102 απόφοιτοι των ΙΕΚ. Αξίζει να σημειώσουμε ότι το 2015 υπήρξε, για τη διεξαγωγή των εξετάσεων, έγγραφη ένσταση του τότε ΓΓ του Υπουργείου κ. Χασάπη.

Το πλέον προκλητικό, όμως, είναι ότι η κ. Γιαννακοπούλου πανηγυρίζει για τα αυτονόητα, την ώρα που ο ΕΟΠΠΕΠ βρίσκεται σε αποσύνθεση με σημαντικές εκκρεμότητες να παραμένουν άλυτες και με το προσωπικό πιο διχασμένο από ποτέ μετά τις αδιανόητες επιθέσεις της εναντίον εργαζόμενων.

Πιο συγκεκριμένα, την ώρα που η κ. Γιαννακοπούλου οργανώνει φιέστες:

  • Δεν έχει πραγματοποιηθεί ο έλεγχος των οικονομικών στοιχείων του ΕΟΠΠΕΠ από το 2009 που ζήτησε εγγράφως ο ΓΓ του Υπουργείου Παιδείας, μετά από αίτημα των εκπροσώπων των κοινωνικών εταίρων στο ΔΣ του Οργανισμού. Ο έλεγχος ζητήθηκε, προκειμένου να καταδειχθεί, εάν πρώην και νυν μέλη του ΔΣ του ΕΟΠΠΕΠ είχαν οικονομικές συναλλαγές με τον Οργανισμό και τους μητρικούς του φορείς.

  • Δεν υφίσταται Κανονισμός Λειτουργίας του Οργανισμού! Αν και έχει παραδοθεί (με εντολή του τότε Υπουργού κ. Φίλη και με ευθύνη του τότε Διευθύνοντα Συμβούλου κ. Καραγκούνη) στο ΔΣ του ΕΟΠΠΕΠ και είχε εγκριθεί ομόφωνα από το Νοέμβριο του 2016, κάποιοι τον κρατούν κλειδωμένο στα συρτάρια τους και, όπως μαθαίνουμε, «μαγειρεύονται» αλλαγές που δεν κοινοποιούνται στο σύνολο των μελών του ΔΣ κι έχουν στόχο την εκδίωξη των εκπροσώπων των κοινωνικών εταίρων, ώστε να πάψει κάθε κοινωνικός έλεγχος στον Οργανισμό.

  • Δεν υπάρχει καμιά εξέλιξη με το περίφημο ζήτημα της ΚΥΑ Πληροφορικής, με αποτέλεσμα να συνεχίζεται ανεξέλεγκτο το πάρτι παράνομων πιστοποιήσεων με εξετάσεις μαϊμού από δεκάδες φορείς.

  • Δεν υπάρχει εξέλιξη με το θέμα της νομοθέτησης πλαισίου για τη συνεχιζόμενη κατάρτιση, την ώρα που η χώρα μας είναι πρωταθλήτρια στη νεανική ανεργία και στο θλιβερό φαινόμενο των NEETs (νέων εκτός κατάρτισης, εκπαίδευσης και εργασίας) σε ολόκληρη την Ε.Ε.

  • Αν και εδώ και χρόνια (όπως ορθά έχει δημόσια καταγγείλει και ο Υπουργός Παιδείας κ. Γαβρόγλου) μαίνεται η ανομία στο χώρο της πιστοποίησης προσόντων από αμφιλεγόμενους φορείς, αργούν απελπιστικά οι ενέργειες προκειμένου να νομοθετηθεί πλαίσιο για την αδειοδότηση των φορέων πιστοποίησης.

Η μετατροπή ενός θεσμού σε προσωπικό φέουδο κάποιου για την εκπλήρωση των όποιων σκοπών του, αποτελεί πλήγμα για την οργανωμένη πολιτεία και τη δημοκρατία. Εξακολουθούμε, επομένως, να θεωρούμε ακατανόητη τη συνεχιζόμενη στήριξη τμήματος της πολιτικής ηγεσίας σε ένα πρόσωπο που εμπαίζει τους θεσμούς και καταπατά απαράγραπτα ανθρώπινα και εργασιακά δικαιώματα. Για μια ακόμη φορά καλούμε τους αρμόδιους να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να προστατέψουν την πολιτεία και τους θεσμούς της από ένα πρόσωπο που έχει σειρά δικαστικών διώξεων για σοβαρότατες παραβιάσεις της νομοθεσίας.

ΟΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΕΟΠΠΕΠ

Ο ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ      Ο ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΗΣ ΓΣΕΕ      Ο ΑΝΑΠΛ. ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΗΣ ΓΣΕΕ      

ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΝΤΡΙΒΑΛΑΣ               ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΟΥΡΟΥΤΟΣ                ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Νέες Προκηρύξεις ΑΣΕΠ για Χιλιάδες Διορισμούς και προσλήψεις στο δημόσιο - Βγαίνουν καθημερινά εδώ

Σχετικά με την "άψε σβήσε" απόλυση του καθηγητή που χειροδίκησε σε μαθήτρια

Τι ισχύει από τη Δευτέρα 5/12 σε σχολεία και σε πάσης φύσεως εκπαιδευτικές δομές

ΜΟΝΟ 111 ΕΥΡΩ το Online εύκολο μοριοδιωτούμενο Lower - Proficiency που παίρνεις σε 2 ημέρες! - ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ μόνο σε Reading - Listening

Αυτά είναι τα 9μηνα σεμινάρια που Μοριοδοτούν Εκπαιδευτικούς και ξεκινούν το ΝΟΕΜΒΡΙΟ με μόνο 25 ευρώ τον μήνα

ECDL | Πιστοποίηση Υπολογιστών ΜΟΝΟ 95 ΕΥΡΩ για  ΑΣΕΠ , ΔΙΩΡΙΣΜΟΥΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ

σχετικά άρθρα

Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης - ΑΠΘ
ΑΕΙ: Στάση εργασίας διδασκόντων ΑΠΘ για τη λειτουργία σε μέγιστη πληρότητα
Ζητούν την άμεση απόσυρση της εγκυκλίου του Υφυπουργού Παιδείας και πρόνοια για τη συμμετοχή στην εκπαιδευτική διαδικασία με υβριδικό τρόπο καθηγητών...
ΑΕΙ: Στάση εργασίας διδασκόντων ΑΠΘ για τη λειτουργία σε μέγιστη πληρότητα
kapravelos koronoios
Καπραβέλος: Να κλείσουν τα σχολεία - Το επιχειρησιακό σχέδιο απέτυχε
«Το επιχειρησιακό σχέδιο για την πανδημία έχει αποτύχει. Να κλείσουν τα σχολεία και να εφαρμοστεί lockdown στους ανεμβολίαστους», τόνισε ο Ν....
Καπραβέλος: Να κλείσουν τα σχολεία - Το επιχειρησιακό σχέδιο απέτυχε