ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΓΛΙΚΩ
Κλειστά ΟΛΑ τα σχολεία στην Αττική και εκατοντάδες σε όλη την Ελλάδα την Παρασκευή (Συνεχής Ενημέρωση)
Αναλυτικά

Μπροστά στον κίνδυνο να θρηνήσουμε νέα θύματα, και μάλιστα μικρά παιδιά, πολλά σχολεία σε αρκετές περιοχές της Ελλάδας κλείνουν με αποφάσεις της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Διευθύνσεων Εκπαίδευσης.

Η ανησυχία είναι υπαρκτή και μεγαλώνει, με αφορμή την τραγωδίας που προκάλεσε η παρατεταμένη κακοκαιρία, η οποία και συνεχίζεται.

Σύμφωνα με τελευταία ενημέρωση λίγο πριν τις 12 το βράδυ της Πέμπτης η Περιφερεια Αττικής ανακοίνωσε πως όλα τα σχολεία όλης της ΑΤΤΙΚΗΣ θα είναι κλειστά την Παρασκευή

«Λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων και για την ασφάλεια των μαθητών, η Περιφερειάρχης Αττικής, σε συνεννόηση με το αρμόδιο Υπουργείο Παιδείας, αποφάσισε να παραμείνουν κλειστά αύριο όλα τα σχολεία των Περιφερειακών Ενοτήτων της Περιφέρειας Αττικής.

Τις σχετικές αποφάσεις διακοπής μαθημάτων σχολείων α/βάθμιας και β/βάθμιας εκπαίδευσης σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες υπέγραψαν οι Αντιπεριφερειάρχες της Περιφέρειας Αττικής, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 186 του ν. 3852/2010 και του άρθρου 4 του π.δ/τος 79/2017».

To alfavita.gr επικοινωνεί με τους δήμους και τις διευθύνσεις εκπαίδευση προκειμένου να έχει πλήρη ενημέρωση και να ανανεώνει αυτό το άρθρο

Αν γνωρίζετε κάποια επιπλέον πληροφορία μπορείτε να μας ενημερώσετε στο e-mail [email protected]

Διαβάστε την προηγούμενη ενημέρωση και τι ισχύει για την επαρχία

Τελευταία ενημέρωση: Κλειστά σχολεία στην Αθήνα

Όπως έγινε γνωστό, αύριο δεν θα λειτουργήσει σειρά σχολείων στον Δήμο Αθηναίων.

Πρόκειται για 20 σχολεία που βρίσκονται κοντά σε ρέματα στις περιοχές Ακαδημία Πλάτωνος, Σεπόλια, Γκύζη και Άνω Κυψέλη.

Πιο αναλυτικά, θα παραμείνουν κλειστές οι εξής σχολικές μονάδες και συγκροτήματα:

33ο δημοτικό, 122ο και 123ο νηπιαγωγείο,105ο δημοτικό, 25ο και 138ο νηπιαγωγεία, 102ο δημοτικό , 134ο δημοτικό και 108ο και 5ο νηπιαγωγείο, 29ο δημοτικό, 172ο δημοτικό, 14ο δημοτικό και 14ο νηπιαγωγείο, 36ο δημοτικό και 82ο νηπιαγωγείο, 56ο δημοτικό και 83ο νηπιαγωγείο, 66ο δημοτικό και 134ο νηπιαγωγείο, 60ο δημοτικό και 130ο νηπιαγωγείο,162ο δημοτικό και 115ο νηπιαγωγείο, 58ο δημοτικό και 61ο νηπιαγωγείο Αθήνας, 111ο δημοτικό και 120ο νηπιαγωγείο, 3ο και 9ο ΕΠΑΛ, 2ο μουσικό γυμνάσιο, 66ο γυμνάσιο Αθήνας, 38ο γυμνάσιο και 38ο ΓΕΛ, 24ο γυμνάσιο και 24ο λύκειο, 23ο γυμνάσιο, 39ο γυμνάσιο και 39ο ΓΕΛ, 72ο γυμνάσιο και 2ο ΕΠΑΛ.

Σε άλλες περιοχές, σύμφωνα με προηγούμενη ενημέρωση:

Κλείστα σχολεια και στην Ανατολική Αττική (ΝΕΟ)

Σύμφωνα με απόφαση του  Αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής λόγω της επιδείνωσης του καιρού και των ακραίων καιρικών φαινομένων, αύριο Παρασκευή 17 Νοεμβρίου, όλα τα σχολεία της Ανατολικής Αττικής (Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης), θα παραμείνουν κλειστά

Κλειστά σχολεία στη Δυτική Αττική

Την αρχή έκαναν 20 σχολεία της Αθήνας σήμερα που έκλεισαν, ενώ την σκυτάλη παίρνουν και άλλα μέρη  αύριο Παρασκευή.

Λουκέτο θα μπει για αύριο σε όλα τα σχολεία της Δυτικής Αττικής, περιοχή που είχε τα πιο βαριά πλήγματα απο την κακοκαιρία μετρώντας χαμένες ζωές.

Με απόφαση του αρμόδιου  αντιπεριφερειάρχη Γιάννη Βασιλείου, που κοινοποιήθηκε πριν λίγο στις διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Αττικής γνωστοποιείται η “διακοπή μαθημάτων την Παρασκευή 17Νοεμβρίου 2017, όλων των σχολείων Α’Βάθμιας και Β’Βάθμιας Εκπαίδευσης της Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Αττικής εξαιτίας των έκτακτων συνθηκών που προκύπτουν από τα ιδιαίτερα έντονα καιρικά φαινόμενα (βροχοπτώσεις πλημμύρες) και της επαγόμενης δυσκολίας λειτουργίας των σχολείων και μετακίνησης των μαθητών”. 

Πειραιάς

Κλειστά θα παραμείνουν αύριο Παρασκευή 17 Νοεμβρίου μετά από απόφαση του δημάρχου Πειραιά Γιάννη Μώραλη, 10 σχολεία Α΄/θμιας Εκπαίδευσης του δήμου Πειραιά, λόγω ακραίων καιρικών φαινομένων.

Πρόκειται για τα εξής σχολεία: 1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Πειραιά, 1ο Ειδικό Νηπιαγωγείο Πειραιά, 2ο Νηπιαγωγείο Πειραιά, 12ο Νηπιαγωγείο Πειραιά, 13ο Δημοτικό Σχολείο Πειραιά, 17ο Νηπιαγωγείο Πειραιά, 31ο Νηπιαγωγείο Πειραιά, 41ο Δημοτικό Σχολείο Πειραιά, 44ο Δημοτικό Σχολείο Πειραιά, 56ο Νηπιαγωγείο Πειραιά

Κλείνουν τα σχολεία στην Ζάκυνθο

Συγκεκριμένα σύμφωνα με επικοινωνία που πραγματοποιήσε ο Δήμαρχος Ζακύνθου  με τον προϊστάμενο της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, κ. Κώστα Τζίμα, και με τον προϊστάμενο της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, κ. Κωνσταντίνο Γκούσκο, αποφασίστηκε αύριο Παρασκευή 17 Νοεμβρίου να είναι ΚΛΕΙΣΤΑ ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ, ήτοι: Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια, για προληπτικούς λόγουςκαι για να αποφευχθούν άσκοπες μετακινήσεις των μαθητών ενόψει των άσχημων καιρικών συνθηκών.

Η κακοκαιρία που προκάλεσε τον θάνατο πολλών ανθρώπων συνεχίζεται με την κατάσταση σε πολλά μέρη της Ελλάδας να γίνεται όλο και πιο επικίνδυνη.

Επίσης, και για τον ίδιο λόγο θα μείνουν  οι παιδικοί σταθμοί του δήμου.

Το ίδιο και σε Κεφαλονιά - Ιθάκη

Ο Νομός Κεφαληνίας και δήμος Κεφαλλονιάς ενημέρωσε με έκτακτο δελτίο τύπου πως αύριο Παρασκευή 17 Νοεμβρίου  όλες οι σχολικές μονάδες όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων (δημοτικά, γυμνάσια, λύκεια  κτλ) όλης της επικράτειας του Δήμου Κεφαλονιάς καθώς και  όλων των μονάδων προσχολικής αγωγής (παιδικοί σταθμοί, βρεφονηπιακοί, μονάδες απασχόλησης νηπίων κτλ),  θα παραμείνουν κλειστά, λόγω πολύ επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.

Κλειστά και στην Πιερία

Με ανακοίνωσή της η ΔΔΕ Πιερίας ενημερώνει ότι κατόπιν αποφάσεων των Δήμων, Κατερίνης, Δίου-Ολύμπου και Πύδνας-Κολινδρού αύριο 17-11-2017 δεν θα λειτουργήσουν όλες οι σχολικές μονάδες αρμοδιότητας της Δ/νσης Β/θμιας Εκπ/σης Πιερίας λόγω των ακραίων καιρικών συνθηκών. Ακόμη για σήμερα 16-11-2017 και αύριο 17-11-2017 δεν θα λειτουργήσουν όλες οι Εσπερινές σχολικές μονάδες, Εσπερινό Γ/σιο Κατερίνης, Εσπερινό ΓΕΛ Κατερίνης και Εσπερινό ΕΠΑΛ Κατερίνης.

Κλειστά τα σχολεία σήμερα στην Βέροια

Με απόφαση του Δημάρχου Βέροιας Κώστα Βοργιαζίδη για το υπόλοιπο της Πέμπτης 16/11/2017, διακόπτονται τα μαθήματα , στις σχολικές μονάδες (νηπιαγωγεία και δημοτικά, γυμνάσια και γυμνάσια με λυκειακές τάξεις) των Τ.Κ. Βεργίνας, Ριζωμάτων, του Δήμου Βέροιας.

Λάρισα

Παράλληλα, κλειστά θα παραμείνουν σχολεία και στον νομό Λάρισας, λόγω της κακοκαιρίας που πλήττει την περιοχή.

Σήμερα, δεν λειτούργησε το Δημοτικό Σχολείο στο Βλαχογιάννι Ελασσόνας, για προληπτικούς λόγους.

Ακόμη, λόγω εισροής υδάτων μέσα στο χώρο του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Λάρισας, σταμάτησαν τα μαθήματα.

Για λόγους ασφαλείας δεν θα λειτουργήσουν αύριο και τα δημοτικά σχολεία στη Μελιβοία και στο Στόμιο, του Δήμου Αγιάς, καθώς και τα νηπιαγωγεία σε Στόμιο, Αγιόκαμπο, Μελιβοία.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες  ειδήσεις σήμερα

Βιασμός 8χρονου στη Ρόδο - Ραγδαίες εξελίξεις: Κατέθεσε ο παππούς του κοριτσιού

Τι ισχύει για τις αναθέσεις μαθημάτων στο Δημοτικό, Γυμνάσιο και Λύκειο - ΕΠΑΛ

Εύκολη Online ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΗ  ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΓΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ, προσλήψεις, ΠΜΣ,  ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΞΕΤΑΣΤΕΙΤΕ σε προφορικά και έκθεση!

Μοριοδοτούμενα σεμινάρια σε ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ, Σχολική Ψυχολογία, Διαπολιτισμική, μόνο με 25 ευρώ το μήνα

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ  ΜΟΝΟ 95 ΕΥΡΩ για  ΑΣΕΠ , ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ

σχετικά άρθρα

Ρόδος: Κατέθεσε ο παππούς του 8χρονου κοριτσιού - Τι υποστήριξε
Στο πλαίσιο της προανάκρισης έχουν καταθέσει η 33χρονη μητέρα του 8χρονου παιδιού, ο σύντροφός της, η γιαγιά του αλλά και τα δύο ακόμη κορίτσια της,...
Ρόδος: Κατέθεσε ο παππούς του 8χρονου κοριτσιού - Τι υποστήριξε
emvolio
Οι εμβολιασμένοι σε μία οικογένεια προστατεύουν και τα ανεμβολίαστα μέλη της
Διαπιστώθηκε μια αντιστρόφως ανάλογη σχέση ανάμεσα στον αριθμό των μελών μιας οικογένειας που είχαν πλέον αποκτήσει ανοσία απέναντι στον κορονοϊό...
Οι εμβολιασμένοι σε μία οικογένεια προστατεύουν και τα ανεμβολίαστα μέλη της
πυροσβεστική
Φωτιά σε διαμέρισμα στον Κολωνό
Η φωτιά καίει μέσα στο σπίτι και οι πυροσβέστες δίνουν μάχη να την περιορίσουν για να μην επεκταθεί στα υπόλοιπα διαμερίσματα
Φωτιά σε διαμέρισμα στον Κολωνό