Thumbnail
Την Παρασκευή 10/11

Σε κινητοποίηση καλεί η ΕΛΜΕ Πειραιά με αίτημα την επαναπρόσληψη της Αναπληρώτριας με αναπηρία, η οποία απολύθηκε από το υπουργείο Παιδείας. Από τα πιστοποιητικά που έπρεπε να προσκομίσει η εκπαιδευτικός έλειπε μία βεβαίωση του ΚΕΠΑ, κάτι για το οποίο αποκλειστικά υπεύθυνο είναι το ίδιο.

Η Αναπληρώτρια, παρόλο που εξήγησε την κατάσταση στην αρμόδια Προϊσταμένη του Υπουργείου Παιδείας, έλαβε την αποστομοτική απάντσηση «δεν έχει κανένα νόημα, τι κάνεις ή δεν τι κάνεις, έχει υπογράψει ο υπουργός και θα απαντήσουμε με δελτίο τύπου»!

Σημειώνεται ότι η εκπαιδευτικός υπηρετεί στα Κύθηρα (Β' Πειραιά) και μετέβη από το νησί στην Αθήνα προκειμένου να διευθετήσει το θέμα.

Η ΕΛΜΕ Πειραιά χαρακτηρίζει την απόλυση της Αναπληρώτριας ως μια "πράξη απάνθρωπη, βάρβαρη", ενώ τονίζει: "Έχουμε χρέος να υπερασπιστούμε το δικαίωμα της συναδέλφου, το δικαίωμα όλων μας στη δουλειά! Δεν θα κάνουμε βήμα πίσω αν δεν το καταφέρουμε!"

Η ΕΛΜΕ, με ανακοίνωσή της, καλεί τους εκπαιδευτικούς να πάρουν μέρος στην κινητοποίηση έξω από τη ΔΙΔΕ Πειραιά την Παρασκευή 10/11 13:30. 

Ακόμη αναφέρει: "Καλούμε όλα τα σωματεία, τις Ενώσεις και τους Συλλόγους Γονέων, να καταδικάσουν με ανακοινώσεις τους αυτή την ΕΠΑΙΣΧΥΝΤΗ πράξη και να πάρουν μέρος στην κινητοποίηση. 

Η αλληλεγγύη είναι το πιο δυνατό μας όπλο!"

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Ιδιωτικά σχολεία: Γείτονας, Ιόνιος και Εράσμειος σε επαφές με μεγάλα funds

Έρχονται πρόστιμα μέχρι και 1.000 ευρώ σε χιλιάδες κατόχους οχημάτων

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Γερμανία, νεκρός ελεγκτής
Γερμανία: Από εγκεφαλική αιμορραγία πέθανε ο ελεγκτής που ξυλοκοπήθηκε από 26χρονο Έλληνα
Τραγωδία στη Γερμανία: 26χρονος Έλληνας ξυλοκόπησε μέχρι θανάτου ελεγκτή τρένου – Πατέρας δύο παιδιών το θύμα
Γερμανία: Από εγκεφαλική αιμορραγία πέθανε ο ελεγκτής που ξυλοκοπήθηκε από 26χρονο Έλληνα
Αεροπορική επίθεση του Ισραήλ στον Λίβανο
Λίβανος: Καταγγελίες κατά του Ισραήλ για ψεκασμό με γλυφοσάτη στο έδαφός του
Στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ προσφεύγει ο Λίβανος – Σοκάρουν οι μετρήσεις για τη μόλυνση του εδάφους
Λίβανος: Καταγγελίες κατά του Ισραήλ για ψεκασμό με γλυφοσάτη στο έδαφός του