Thumbnail
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Ο ΠΑΣΑΔ ενημερώνει για πίνακες-αιτήσεις, ΤΥ, ΔΥΕΠ νηπιαγωγούς και ωράριο σ αυτές, ανάληψη υπηρεσίας και πληρωμές μέσω ΕΣΠΑ, προσλήψεις Α' φάσης

Διαβάστε παρακατω αναλυτικά ενημέρωση που αφορά τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς

-Πίνακες - Αιτήσεις 

Από 22 έως 25/8 (καθαρά πολιτική απόφαση) θα έχουμε ταυτόχρονα την ανάρτηση των πινάκων και την έναρξη των αιτήσεων, οι οποίες θα γίνουν σε 7 ημερολογιακές ημέρες υπερκαλύπτοντας και την ανακοίνωση των Β' αποσπάσεων από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ.

-Τ.Υ.
Ο τελικός αριθμός των ΤΥ που θα ενταχθούν στις ΖΕΠ (Ζώνες Εκπαιδευτικής Προτεραιότητας) είναι 700. Οι 600 για την πρωτοβάθμια και οι 100 για την δευτεροβάθμια. Απ τις 600 στην πρώτη φάση θα δοθούν οι 250 σε τμήματα που τα περισσότερα λειτούργησαν και πέρυσι. Οι υπόλοιπες σε δεύτερο χρόνο, μέσα στον Οκτώβριο και θα εξαρτηθούν από τα νέα δεδομένα με την ένταξη των προσφύγων στο Δημοτικό.

-ΔΥΕΠ 
Μας μεταφέρθηκε (δεν επιβεβαιώνεται ακόμη από τα τεχνικα δελτία) πως φέτος μόνο οι Γυμναστές και οι συνάδελφοι των Αγγλικών θα έχουν μειωμένο ωράριο.
Για τους Νηπιαγωγούς φαίνεται πως υπάρχει κώλυμα καθώς η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ δεν δέχεται τη λειτουργία νηπιαγωγείων στις δομές κι εξετάζεται εναλλακτικά η δημιουργική απασχόληση ως πρόγραμμα.

-ΕΣΠΑ 
Την ίδια ημέρα που θα μπαίνουν τα χρήματα του κρατικού θα μπαίνουν και του ΕΣΠΑ πλέον ενώ ανοιχτό μείνει το θέμα με τα ΜΚ του οποίου την εξέλιξη ελέγχουμε κι ελπίζουμε πως κι εκεί θα καταφέρουμε να έχουμε θετικό αποτέλεσμα.
Αρνητική απάντηση έχουμε στο θέμα της ηλεκτρονικής ανάληψης υπηρεσίας καθώς δεν προβλέπεται κι ούτε καλύπτει τη σύμβαση του ΕΣΠΑ.

-Προσλήψεις αναπληρωτών Α' φάσης

Κανείς αυτήν την στιγμή δεν μπορεί να πει με σιγουριά τον αριθμό των προσλήψεων της πρώτης φάσης. Δεν είναι ούτε τα ποσοστά που δίνονται, ούτε ο συσχετισμός με τις περσινές, στοιχεία για εξαγωγή ασφαλών συμπερασμάτων. Το μόνο αξιόπιστο στοιχείο είναι τα υπάρχοντα φετινά κενά κι ο υπολογισμός τους ακόμη δεν έχει γίνει.
Σας ενημερώνουμε εδώ πως ακόμη και στα "κλειστά" προγράμματα, όπως της Παράλληλης, τα νούμερα των προσλήψεων της πρώτης φάσης, αυτήν την στιγμή, είναι δύσκολο να προσδιοριστούν καθώς τα πάντα μεταβάλλονται απ τη μια μέρα στην άλλη.
Συνάδελφοι, πρέπει να είμαστε όλοι προσεκτικοί, να μην παρασυρόμαστε από ποσοστά και νούμερα και να περιμένουμε επόμενη ανακοίνωση του Συλλόγου, στην οποία θα υπάρχουν όλα τα νέα δεδομένα, προκειμένου να συμπληρώσουμε την αίτησή μας.

Γίνεται μέλος στο Facebook της μεγαλύτερης Σελίδας αναπληρωτών Εκπαιδευτικών Π.Ε. και Δ.Ε. για έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση

Ακολουθήστε την Σελίδα εδώ

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Πίνακες εκπαιδευτικών: Οι καλύτερες ώρες για την αίτηση στο ΑΣΕΠ

«Δεν αντέχω άλλο»: Τα αθόρυβα σημάδια της εφηβικής απελπισίας με αφορμή το περιστατικό στην Ηλιούπολη

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Ζωή Κωνσταντοπούλου, Άδωνις Γεωργιάδης
Μετωπική Κωνσταντοπούλου - Γεωργιάδη: «Είσαι φασίστας, βδέλυγμα» - «Είσαι αισχρή»
Άλλο ένα επεισόδιο στην δίχως τέλος κόντρα Άδωνι Γεωργιάδη και Ζωής Κωνσταντοπούλου στην Ολομέλεια της Βουλής
Μετωπική Κωνσταντοπούλου - Γεωργιάδη: «Είσαι φασίστας, βδέλυγμα» - «Είσαι αισχρή»
akinita_0_0.jpg
Κοινωνική Αντιπαροχή: Πώς θα πάρετε σπίτι με σχεδόν μηδενικό ενοίκιο
Το κράτος παραχωρεί οικόπεδα, ιδιώτες χτίζουν σύγχρονες κατοικίες και νέοι έως 39 ετών αποκτούν στέγη με μηδενικό ή συμβολικό ενοίκιο
Κοινωνική Αντιπαροχή: Πώς θα πάρετε σπίτι με σχεδόν μηδενικό ενοίκιο
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Παιδείας
Γονείς για Ηλιούπολη: «Τα παιδιά μας είναι ζωές» – Κινητοποίηση την Πέμπτη 21/5 στο υπουργείο Παιδείας
Στους δρόμους οι γονείς για την ψυχική υγεία των μαθητών – Συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Πέμπτη 21/5 στις 10:30πμ στο Μαρούσι
Γονείς για Ηλιούπολη: «Τα παιδιά μας είναι ζωές» – Κινητοποίηση την Πέμπτη 21/5 στο υπουργείο Παιδείας
foto_education_pencils_2.jpg
Προαγωγές, συνάφειες τίτλων και μονιμοποιήσεις: Τι αποφάσισε το ΠΥΣΠΕ Α’ Αθήνας
Ομόφωνες αποφάσεις για μονιμοποιήσεις και προαγωγές στην 25η συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ Α’ Αθήνας
Προαγωγές, συνάφειες τίτλων και μονιμοποιήσεις: Τι αποφάσισε το ΠΥΣΠΕ Α’ Αθήνας