Thumbnail
Με 149 ψήφους, από τον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ, εγκρίθηκε επί της αρχής του από την Ολομέλεια της Βουλής, το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για την Ανώτατη Εκπαίδευση.

Κατά τη διάρκεια της ονομαστικής ψηφοφορίας που διεξήχθη με αίτημα της ΝΔ, επί της αρχής, επί πέντε άρθρων και επί της τροπολογίας του υπουργείου Δικαιοσύνης, ο βουλευτής των ΑΝΕΛ και αντιπρόεδρος της Βουλής, Δημήτρης Καμμένος, καταψήφισε το άρθρο 3 για το ακαδημαϊκό άσυλο. Το άρθρο, μεταξύ άλλων, αναφέρει ότι «επέμβαση δημόσιας δύναμης σε χώρους των ΑΕΙ επιτρέπεται αυτεπαγγέλτως σε περιπτώσεις κακουργημάτων και εγκλημάτων κατά ζωής και ύστερα από απόφαση του Πρυτανικού Συμβουλίου σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση».

Η ΝΔ και το Ποτάμι καταψήφισαν όλα τα άρθρα, ενώ η Δημοκρατική Συμπαράταξη είπε «όχι» σε όλα τα άρθρα, πλην του 34 που αφορά στην επιλογή, τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις μεταπτυχιακών φοιτητών, το οποίο και υπερψήφισε.

Το ΚΚΕ ψήφισε «όχι» επί της αρχής, «παρών» στο άρθρο 3 για το ακαδημαϊκό άσυλο και «όχι» στα υπόλοιπα, τα οποία τέθηκαν σε ονομαστική ψηφοφορία.

Η Χρυσή Αυγή ψήφισε «όχι» επί της αρχής και «παρών» στα άρθρα 15 για την ανάδειξη πρυτάνεων και αντιπρυτάνεων και στο 34. «Παρών» σε όλα τα άρθρα είπε η Ένωση Κεντρώων.

Το τελικό αποτέλεσμα της ονομαστικής ψηφοφορίας είναι:

Επί της αρχής το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία με 149 θετικές ψήφους έναντι 104 «κατά» και 5 «παρών».

Το άρθρο 3 (ακαδημαϊκές ελευθερίες-επαναφορά ασύλου) με 148 «ναι» έναντι 98 «κατά» και 12 «παρών» ψηφίσθηκε κατά πλειοψηφία.

Το άρθρο 15 (ανάδειξη πρυτάνεων και αντιπρυτάνεων) ψηφίσθηκε με 148 «ναι» έναντι 89 «κατά» και 20 «παρών».

Το άρθρο 32 (διαδικασία ίδρυσης ΠΜΣ) ψηφίσθηκε με 149 θετικές ψήφους έναντι 104 «κατά» και 5 «παρών».

Το άρθρο 34 (επιλογή φοιτητών σε ΠΜΣ) ψηφίσθηκε με 163 «ναι» έναντι 74 «κατά» και 21 «παρών».

Το άρθρο 36 (διδασκόντων σε ΠΜΣ) ψηφίσθηκε με 149 θετικές ψήφους, έναντι 104 «κατά» και 5 «παρών».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 18/8

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

μαζωνακης
"Κεραυνοί" Μαζωνάκη μέσα από το «Δρομοκαΐτειο»: Δεν πάσχω από κανένα ψυχικό νόσημα, υπήρξε άθλια μεθόδευση
Ο Γιώργος Μαζωνάκης «σπάει» τη σιωπή του μέσα από το «Δρομοκαΐτειο»: «Δεν πάσχω από κανένα ψυχικό νόσημα που να με καθιστά επικίνδυνο»
"Κεραυνοί" Μαζωνάκη μέσα από το «Δρομοκαΐτειο»: Δεν πάσχω από κανένα ψυχικό νόσημα, υπήρξε άθλια μεθόδευση
ekav
Τραγωδία: Νεκρός 56χρονος πατέρας τριών παιδιών σε τροχαίο με μηχανή
Η απώλεια ενός πατέρα τριών παιδιών υπενθυμίζει με τον πιο σκληρό τρόπο ότι τα τροχαία δεν είναι «στατιστικές», αλλά ζωές που χάνονται ξαφνικά.
Τραγωδία: Νεκρός 56χρονος πατέρας τριών παιδιών σε τροχαίο με μηχανή