Thumbnail
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Ωράριο Εκπαιδευτικών

Το Υπουργείο Παιδείας τονίζει σχετικά με τα δημοσιεύματα περί αύξησης ωραριών (στα πλαίσια της επιταγής των δανειστών) πως δεν υπάρχει καμία σκέψη για να αυξηθεί το ωράριο των εκπαιδευτικών ούτε στα Δημόσια ούτε στα Ιδιωτικά σχολεία.

Εδώ να τονίσουμε πως ο Απόστολος Λακασάς στην Καθημερινή αναφέρει τα παρακάτω: 

Ειδικότερα, στο μνημόνιο ορίζεται ότι το υπουργείο Παιδείας δεσμεύεται μέχρι τον Νοέμβριο του 2017 να υιοθετήσει τον αριθμό των ελάχιστων ωρών διδασκαλίας ανά εκπαιδευτικό και τις αναλογίες μαθητών ανά τάξη και ανά εκπαιδευτικό, με βάση τις βέλτιστες πρακτικές στις χώρες-μέλη του ΟΟΣΑ. Οι αλλαγές θα ισχύσουν από τη σχολική χρονιά 2018-2019 και θα συνδυαστούν με την υπό κατάρτιση έκθεση του υπουργείου Παιδείας με τον ΟΟΣΑ για τα μεγέθη και τις ανάγκες του ελληνικού εκπαιδευτικού συστήματος. Μια πρώτη αναφορά της έκθεσης θα παρουσιαστεί τον προσεχή Ιούνιο και η τελική έκθεση τον προσεχή Νοέμβριο. Στην έκθεση θα βασισθεί το νέο τριετές σχέδιο για την παιδεία, τους βασικούς άξονες του οποίου έχει ήδη παρουσιάσει ο αρμόδιος υπουργός Κώστας Γαβρόγλου.

Πάντως, η αναφορά στο μνημόνιο για «δέσμευση των ελληνικών αρχών στην υιοθέτηση των βέλτιστων πρακτικών του ΟΟΣΑ» ανοίγει παράθυρο για δεύτερη αύξηση του ωραρίου των εκπαιδευτικών μετά εκείνη του 2014, με στόχο την κάλυψη των αναγκών των σχολείων από το υπάρχον προσωπικό, χωρίς νέους διορισμούς. Ωστόσο, από την πλευρά της η νυν ηγεσία του υπουργείου Παιδείας έχει δηλώσει ότι δεν θα υπάρξει νέα αύξηση του ωραρίου των εκπαιδευτικών, όμως έχει εισπράξει και αρνητική απάντηση από τους θεσμούς σε κάθε αίτημά της για διορισμούς (από την υπουργία Νίκου Φίλη, οι ανάγκες έχουν προσδιορισθεί σε 20.000 διορισμούς μονίμων σε βάθος τριετίας).

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Τι σημαίνει η λέξη «ακηδία»;

Πανελλήνιες 2026: Θέματα, Λύσεις, Αποτελέσματα και Bάσεις στο google

Κατσαρίδες στο σπίτι: Τα φυτά που «υπόσχονται» φυσική απώθηση

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

opsyd
Προκηρύξεις εκπαιδευτικών ΑΣΕΠ 1ΓΕ - 2ΓΕ/2026: Ξεκινά ο μεγάλος έλεγχος δικαιολογητικών
Τα επόμενα στάδια επεξεργασίας των 130.412 αιτήσεων στους πίνακες εκπαιδευτικών 1ΓΕ/2026 και 2ΓΕ/2026
Προκηρύξεις εκπαιδευτικών ΑΣΕΠ 1ΓΕ - 2ΓΕ/2026: Ξεκινά ο μεγάλος έλεγχος δικαιολογητικών
Καύσωνας στις Πανελλαδικές εξετάσεις 2026
Πανελλήνιες: Τι απαντά το ΥΠΑΙΘΑ για τις συνθήκες-«καμίνι» στο 23ο ΓΕΛ Θεσσαλονίκης
Μετά τις διαμαρτυρίες για τις θερμοκρασίες, η αρμόδια υπηρεσία επιστρατεύει 15 ανεμιστήρες ενόψει των ειδικών μαθημάτων
Πανελλήνιες: Τι απαντά το ΥΠΑΙΘΑ για τις συνθήκες-«καμίνι» στο 23ο ΓΕΛ Θεσσαλονίκης