Την ερχόμενη Τετάρτη, 26 Απριλίου, ξεκινά η συζήτηση για τον τρόπο διδασκαλίας και το νέο πρόγραμμα σπουδών της Ιστορίας στο σχολείο, με προσκεκλημένους του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής, τους εκπροσώπους των πανεπιστημιακών τμημάτων.
Από πλευράς ΙΕΠ, έχει καθοριστεί ομάδα εργασίας, η οποία μάλιστα παρέδωσε την προηγούμενη εβδομάδα το «Σχέδιο Προγραμμάτων Σπουδών για το Μάθημα της Ιστορίας στην Υποχρεωτική Εκπαίδευση», σε συνάντηση με τον υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστα Γαβρόγλου και τον πρόεδρο του ΙΕΠ, Γεράσιμο Κουζέλη.
Όπως έγινε γνωστό, κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκαν τα βασικά χαρακτηριστικά της πρότασης, τα οποία, σύμφωνα με το ΙΕΠ, αποτελούν «ουσιαστική βάση για μία ριζική βελτίωση του τρόπου διδασκαλίας του αντικειμένου της Ιστορίας και στις τρεις βαθμίδες».
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Νέο Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ - Πιστοποιηθείτε άμεσα
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 14/9
Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ