Πιστοποίηση Αγγλικών LTE GOLEARN - ΑΣΕΠ
Thumbnail
Ανώτατη Εκκλησιαστική Ακαδημία Θεσσαλονίκης

Αγαπητοί Κύριοι,

Ήλθε σε γνώση μας ηλεκτρονική δημοσίευση στην ιστοσελίδα σας σχετικά με την συνάδελφο κ. Βασιλική Αμπάδου, η οποία είναι αποσπασμένη στην Ακαδημία μας, για την παροχή ειδικού και εφαρμοσμένου πρακτικού εργαστηριακού έργου, στα αντικείμενα της Αγιογραφίας και του Ψηφιδωτού. Επειδή το δημοσίευμα βρίθει ανακριβειών και δεν αποδίδει την αλήθεια, για την αποκατάστασή της σας αποστέλλουμε την επιστολή αυτή.

1ον ) Σχετικά με τον καταγγέλλοντα. Ο κ. Πολυχρονιάδης, εξ όσων γνωρίζομε, δεν εργάζεται στη Μέση Εκπαίδευση, όπως ισχυρίζεται, αλλά είναι υποψήφιος για συγκεκριμένη θέση ΔΕΠ στην Ακαδημία μας.

2ον ) Η κ. Αμπάδου δεν δίδαξε ποτέ Ζωγραφική ή Ελεύθερο Σχέδιο, Χρώμα κ.λπ., παρά το ό,τι αυτά αναφέρονται στο Πρόγραμμα της Ακαδημίας. Τα μαθήματα αυτά διδάχθηκαν για τελευταία φορά, πριν από χρόνια, όταν η Ακαδημία είχε τη δυνατότητα να προσλαμβάνει Εκτάκτους διδάσκοντες. Ο τίτλος του μαθήματος παρέμεινε, διότι, δυστυχώς, το Πρόγραμμα της Ακαδημίας δεν αλλάζει τόσο εύκολα, διότι προς τον σκοπό αυτό απαιτείται ειδική νομοθετική ρύθμιση.

3ον ) Η κ. Αμπάδου εξυπηρέτησε τα τελευταία χρόνια, όπως ήδη ειπώθηκε, μόνο την διδασκαλία Αγιογραφίας και Ψηφιδωτού, αντικείμενα για τα οποία έχει προσκομίσει αντίστοιχες βεβαιώσεις, αφού, ως γνωστόν, στην Ελλάδα δεν υφίσταται πτυχίο Ανώτατης Εκπαίδευσης στα αντικείμενα αυτά. Ας προστεθεί ότι στη διάρκεια των δέκα ετών λειτουργίας της Ακαδημίας, μέχρι και σήμερα, ένας σημαντικός αριθμός συναδέλφων άλλης ειδικότητας από τη Μέση Εκπαίδευση με ειδικές γνώσεις, δίδαξε εργαστηριακά αντικείμενα, όπως τα παραπάνω, και όπως Ξυλογλυπτική, (Χημικός τροφίμων) Αργυροχρυσοχοϊα (Αρχαιολόγος), Χρυσοκεντητική (Αγγλικών), Κεραμική, Κονιάματα (Θεολόγος), Νομισματική (Φιλόλογος) κ.λπ. (όπως και διάφορα μουσικά όργανα στα Μουσικά Τμήματα των Ανωτάτων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών). Για τα περισσότερα από αυτά τα αντικείμενα απαιτείται εξωτερική σπουδή, η οποία συνήθως δεν παρέχεται από Α.Ε.Ι..

4ον ) Στη διάρκεια όλων αυτών των ετών ουδέποτε ήλθε κάποιος πτυχιούχος της ΑΣΚΤ, με ειδίκευση στα παραπάνω αντικείμενα και να αποκλείστηκε. Όμως η ανάγκη αυτών των εργαστηριακών μαθημάτων είναι αδήριτη, όχι επειδή οι Ακαδημίες είναι Σχολές Καλών Τεχνών, αλλά επειδή η διδασκαλία όλων αυτών των εργαστηριακών αντικειμένων είναι προαπαιτούμενο για την εισαγωγή στα μαθήματα της Συντήρησης.

5ον ) Η κ. Αμπάδου, η οποία αποσπάστηκε στη θέση αυτή από τέσσερις διαφορετικούς Προέδρους (και εγκρίθηκε από τρία διαφορετικά Ανώτατα Επιστημονικά Συμβούλια), αδικείται κατάφωρα με το δημοσίευμά σας, διότι δεν προσπορίστηκε κανένα οικονομικό όφελος, από τις αποσπάσεις της, ούτε καν  μείωση του ωραρίου, το οποίο είχε στη Μέση Εκπαίδευση. Η Ακαδημία όμως αδικείται ακόμη περισσότερο, επειδή αποσπώντας όλους τους παραπάνω συναδέλφους, δεν στέρησε ποτέ τη δυνατότητα αυτή από κανέναν τυχόν ακόμη πιο ειδικό, αν και όταν αυτός υπάρχει, αλλά θέλησε απλώς να λύσει πιεστικά προβλήματα του Προγράμματός της σε καιρούς κρίσης. Άλλωστε, όλες οι αποσπάσεις εγκρίνονται από το Ανώτατο Επιστημονικό Συμβούλιο και το Υπουργείο Παιδείας.

Κατόπιν όλων αυτών, παρακαλούμε να αποσύρετε το εν λόγω δημοσίευμα και να αποκαταστήσετε την αλήθεια.

                                                                             Με τιμή

                                                                          Ο Πρόεδρος

 

 

                                                Ο Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος

                                                                                 Γεώργιος

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σε δίκη εκπαιδευτικός για ατύχημα μαθητή σε διάλλειμα

Νέες Προκηρύξει ΑΣΕΠ για 5889 ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ

Τα αφόρητα SMS πίεσης του μετρ του Αχίλλειον στη Γεωργία Μπίτα

Πανεπιστήμιο Πατρών: Ξεκινάει η 1η ΕΤΗΣΙΑ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ Εκπαιδευτικών στον ΑΥΤΙΣΜΟ στην Ελλάδα

ΑΣΕΠ 13Κ/2021 - Δήμοι: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ Lower - Proficiency (90 μόρια) σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ για 90 μόρια

Προσλήψεις Εκπαιδευτικών: Το κορυφαίο 9ΜΗΝΟ σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ στην Ελλάδα

ECDL | Πιστοποίηση Υπολογιστών για ΑΣΕΠ μόνο 95 ευρώ μέσα σε 2 ημέρες

σχετικά άρθρα

taksi
«Η μείωση της ύλης και η αναστολή της Τράπεζας Θεμάτων είναι μονόδρομος»
«Πρώτα διαμορφώνεις την ύλη και τους στόχους που μπορούν όλα τα σχολεία της επικράτειας να φτάσουν. Μετά στις εξετάσεις δείχνεις το μέτρο αγάπης...
«Η μείωση της ύλης και η αναστολή της Τράπεζας Θεμάτων είναι μονόδρομος»
ΟΙΕΛΕ για voucher: Nέα αδικία εις βάρος των ιδιωτικών εκπαιδευτικών
Νέα αδικία εις βάρος των ιδιωτικών εκπαιδευτικών; «Μόνο για τους δημόσιους εκπαιδευτικούς το voucher των 200 ευρώ» δήλωσε η Υπουργός Παιδείας
ΟΙΕΛΕ για voucher: Nέα αδικία εις βάρος των ιδιωτικών εκπαιδευτικών