Thumbnail
Την πόρτα του εισαγγελέα πέρασε σήμερα το πρωί ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας (ΠΑΜΑΚ), Αχιλλέας Ζαπράνης, προκειμένου να  τον ενημερώσει  για τα περιστατικά που σημειώθηκαν χθες και προχθές  πανεπιστημίου και να εκφράσει την πρόθεσή του να καταθέσει μήνυση.

«Η μήνυση θα κατατεθεί μέσα στις επόμενες ημέρες. Ενημέρωσα τον εισαγγελέα για τις προθέσεις μου. Θα γίνει μία προκαταρτική εξέταση για τη διαπίστωση τυχόν ευθυνών και μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας. Φυσικά θα κατατεθεί μήνυση και με ενημέρωσαν επίσης ότι θα υπάρξει αυτεπάγγελτη δίωξη από την πλευρά της εισαγγελίας», αναφέρει στο thestival.gr ο κ. Ζαπράνης.

Η κίνηση αυτή του πρύτανη έρχεται δύο ημέρες μετά την εισβολή ομάδας αντιεξουσιαστών στην Αίθουσα Συνεδρίων του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, όπου πραγματοποιούνταν Συνέδριο με θέμα «Διαστάσεις του προσφυγικού ζητήματος και της ανθρωπιστικής κρίσης - Διάλογος για τα δικαιώματα των αιτούντων άσυλο και των δικαιούχων διεθνούς προστασίας». Τα άτομα φώναξαν συνθήματα και ανήρτησαν πανό, προσπαθώντας να διακόψουν το Συνέδριο, ενώ στη συνέχεια προκάλεσαν ζημιές στους τοίχους της αίθουσας με σπρέι. Αποχωρώντας έριξαν φέιγ φολάν με συνθήματα σε χώρους του πανεπιστημίου.

Χθες επικράτησε ένταση, όταν φοιτητές ζήτησαν από παρευρισκόμενους αστυνομικούς να αποχωρήσουν από αστυνομικούς που φρουρούσαν αίθουσα του Πανεπιστημίου, ενώ έγιναν και καταγγελίες πως ζητούσαν επίδειξη πάσο (!) από φοιτητές.

Αστυνομικές δυνάμεις ακολουθώντας τις οδηγίες του πρύτανη του ιδρύματος, Αχιλλέα Ζαπράνη, ζήτησαν από τους φοιτητές να αποχωρήσουν.

Οι φοιτητές απέκλεισαν την είσοδο του πανεπιστημίου με αποτέλεσμα να ακολουθήσει συμπλοκή με τις αστυνομικές δυνάμεις.

Οι φοιτητές ζήτησαν να αποχωρήσει η Αστυνομία από το χώρο του πανεπιστημίου και κατόπιν τούτου θα επέτρεπαν την είσοδο στον πρύτανη του ΠΑΜΑΚ.

Μετά την αποχώρηση της Αστυνομίας οι φοιτητές άνοιξαν την είσοδο.

«Είναι δυνατόν να αποφασίζουν 30 άτομα να κλείσουν την είσοδο του πανεπιστημίου, να υβρίζουν αστυνομικούς, να μην αφήνουν  τον πρύτανη να μπει μέσα και αυτά να είναι ανεκτά; Μπορεί να τα έχουμε συνηθίσει, αλλά δεν είναι νόμιμα», λέει χαρακτηριστικά ο πρύτανης του ΠΑΜΑΚ, για το περιστατικό.

Πηγή: thestival.gr

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Νέο Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ - Πιστοποιηθείτε άμεσα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 27/8

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Θρανία
Νέες θέσεις ψυχολόγων και κοινωνικών λειτουργών στα ΚΕΔΑΣΥ – Τροποποίηση ΣΔΕΥ στην Περιφέρεια Πελοποννήσου
Στο ίδιο ΦΕΚ δημοσιεύτηκε η απόφαση της Υπουργού Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Σοφίας Ζαχαράκη για την κατανομή 1.200 νέων οργανικών θέσεων...
Νέες θέσεις ψυχολόγων και κοινωνικών λειτουργών στα ΚΕΔΑΣΥ – Τροποποίηση ΣΔΕΥ στην Περιφέρεια Πελοποννήσου
ipourgeio_paideias
Εγκύκλιος για αιτήσεις απόσπασης νεοδιοριζόμενων εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης
Εγκύκλιος για αποσπάσεις νεοδιοριζόμενων εκπαιδευτικών από ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ σε ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ και σε δομές της Ειδικής Αγωγής για το διδακτικό έτος 2025-202
Εγκύκλιος για αιτήσεις απόσπασης νεοδιοριζόμενων εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης