Αναβάλλεται η εκδήλωση του Α. Λιάκου στο Γκάζι λόγω διαμαρτυριών εκπαιδευτικών σωματείων
Εκδήλωση στο Γκάζι

Αναβάλλεται η προγραμματισμένη για σήμερα το απόγευμα , στο Γκάζι, συζήτηση για τα θέματα της παιδείας, λόγω  συγκεντρώσεων διαμαρτυρίας στον ίδιο χώρο. Στο ίδιο “τραπέζι” θα ήταν οι:

Κώστας Γαβρόγλου, Υπουργός Παιδείας

Νίκος Φίλης, τ. Υπουργός Παιδείας

Άννα Διαμαντοπούλου, τ. Υπουργός Παιδείας

Θεόδωρος Φορτσάκης, βουλευτής ΝΔ, καθηγητής Νομικής Σχολής, τ. Πρύτανης EKΠΑ

Μαρία Ρεπούση, ιστορικός, καθηγήτρια ΑΠΘ, τ. βουλευτής ΔΗΜΑΡ

Χάρης Αθανασιάδης, ιστορικός της εκπαίδευσης, Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

Αντώνης Λιάκος (ιστορικός, καθηγητής ΕΚΠΑ, Πρόεδρος του Εθνικού και Κοινωνικού Διαλόγου για την Παιδεία)

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ  ΤΩΝ ΟΡΓΑΝΩΤΩΝ ΤΗΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ

Η σημερινή δημόσια συζήτηση για τις εκπαιδευτικές μεταρρυθμίσεις, με   αφορμή, αφενός την επέτειο των 100 χρόνων από τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις του Βενιζέλου το 1917, αφετέρου την έκδοση «Εκ παιδείας άρξασθαι. Η έκθεση του εθνικού και κοινωνικού Διαλόγου για την Παιδεία» από τις εκδόσεις Ασίνη, δυστυχώς αναβάλλεται λόγω της εξαγγελίας αντισυγκεντρώσεων από αριστερίστικες ομάδες (υπό το κάλυμμα συνδικαλιστικών ενώσεων). H απόφαση ελήφθη προκειμένου να αποφευχθεί κάθε κίνδυνος τόσο για  τους ομιλητές, όσο και για το κοινό. Αυτοί μεν θα μιλήσουν για νίκη, η πικρή αλήθεια είναι πως πρόκειται για  κρούσμα λογοκρισίας μέσω αντισυγκεντρώσεων. Δυστυχώς.

ΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΩΝ ΕΛΜΕ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟΗΓΗΘΗΚΕ

Κάλεσμα σε συγκέντρωση ενάντια στους dealers του ΟΟΣΑ και της ΕΕ και τα σχέδιά τους Τρίτη 7/3

 ΤΡΙΤΗ 7 ΜΑΡΤΙΟΥ στις 17.30 στο ΜΟΥΣΕΙΟ ΦΩΤΑΕΡΙΟΥ ΣΤΟ ΓΚΑΖΙ

ΠΑΛΙΟΙ ΚΑΙ ΝΕΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ

 ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥΣ

Την Τρίτη 7 Μαρτίου, στο Μουσείο Φωταέριου στο Γκάζι, υπάρχει μια ξεχωριστή συνάντηση! Ο πρόεδρος του λεγόμενου εθνικού διαλόγου για την παιδεία κ. Αντώνης Λιάκος, στα πλαίσια της παρουσίασης της έκδοσης «Από Παιδείας άρξασθαι. Έκθεση του εθνικού και κοινωνικού διαλόγου για την Παιδεία», που επιμελήθηκε ο ίδιος, διοργανώνει εκδήλωση με ομιλητές :

    τον Υπουργό Παιδείας Γαβρόγλου, ο οποίος ετοιμάζεται να φέρει την συνολική εκπαιδευτική μεταρρύθμιση που έχουν συμφωνήσει με την ΕΕ και τον ΟΟΣΑ στα πλαίσια του 3ου Μνημονίου για να κατεδαφίσει τη δημόσια εκπαίδευση και να «περάσει»| ό,τι δεν μπόρεσαν όλοι οι προκάτοχοί του εξαιτίας του εκπαιδευτικού κινήματος
    τους πρώην υπουργούς παιδείας  Ά. Διαμαντοπούλου, την πιο σκληρή και αδίστακτη υπουργό παιδείας, η οποία έκλεισε πάνω από 2000 σχολεία καταργώντας χιλιάδες οργανικές θέσεις εκπαιδευτικών, έκλεισε τους πίνακες αναπληρωτών, επιδίωξε την αύξηση του αριθμού των μαθητών στην τάξη
    και Ν. Φίλη, ο οποίος υποθήκευσε το δημόσιο σχολείο με την υπουργική απόφαση που καταργεί 7.000 θέσεις εργασίας στα δημοτικά και υπονόμευσε το δημόσιο νηπιαγωγείο με την υπουργική απόφαση που αυξάνει τον ελάχιστο αριθμό νηπίων και κλείνει τμήματα νηπιαγωγείου, καταργεί την υποχρεωτικότητα στο ολοήμερο και κορόιδεψε απροκάλυπτα τους αναπληρωτές με τους 20.000 διορισμούς
    τον υπεύθυνο του τομέα Παιδείας της ΝΔ κ. Θ. Φορτσάκη και πρώην πρύτανη του ΕΚΠΑ ο γνωστός πρύτανης των ΜΑΤ που κλείδωνε το πανεπιστήμιο και καλούσε τα ΜΑΤ για να μην πραγματοποιηθεί διαμαρτυρία φοιτητών και ήταν αρωγός της προσπάθειας για απολύσεις των διοικητικών των ΑΕΙ
    Μαρία Ρεπούση, τέως βουλευτού της ΔΗΜΑΡ.

Για πρώτη φορά, όλο το enfant gâté των υπουργών παιδείας της αστικής τάξης στο ίδιο τραπέζι. Φυσικά δεν είναι ούτε τυχαίο ούτε αθώο…

Άλλωστε το περιεχόμενο που καθορίζουν για τη συνάντηση το προσδιορίζει η φράση:   “ ...Υπάρχουν κοινοί τόποι ανάμεσα στις πολιτικές δυνάμεις που αφορούν το δέον γενέσθαι; Υπάρχει η αναγκαία ευψυχία να βγει η εκπαίδευση από την αρένα της αντιπαράθεσης;»
 

Γίνεται ακριβώς πριν από το ξεδίπλωμα της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης. Eπιχειρείται η διαμόρφωση κοινής “εθνικής γραμμής” για την Παιδεία, ώστε σύσσωμο το αστικό πολιτικό προσωπικό να συμβάλλει στο πέρασμα της μεταρρύθμισης που όλοι μαζί ψήφισαν στο 3ο Μνημόνιο.

Γίνεται ακριβώς τη στιγμή που έχει βγει η έκθεση του ΟΟΣΑ, η έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και η τοποθέτηση του ΣΕΒ με τις κατευθύνσεις έκτρωμα για την δημόσια εκπαίδευση οι οποίες με “φιλολογική επεξεργασία” αποτυπώνονται στα πορίσματα του διαλόγου για την Παιδεία, που θέλουν να εφαρμόσουν.

Θέλουν να ενώσουν τις δυνάμεις τους με ευρύτερες συναινέσεις, όπως έκαναν και με το 3ο Μνημόνιο αλλά και το νόμο πλαίσιο για τα ΑΕΙ, για να μπορέσουν να κάμψουν τις αντιστάσεις του εκπαιδευτικού κινήματος και της κοινωνίας που στέκεται εμπόδιο όλα αυτά τα χρόνια στα αποκρουστικά τους σχέδια για την παιδεία της αγοράς, και το τσάκισμα της εργασίας των εκπαιδευτικών.

Να ξέρουν καλά όλοι τους και οι πρώην που τους πέταξε στα αζήτητα το κίνημα και η κοινωνία και οι νυν φερέλπιδες για την αποτελεσματικότητα τους στην αντιεκπαιδευτική πολιτική ότι θα βρίσκουν το εκπαιδευτικό κίνημα συνεχώς μπροστά τους να υπερασπίζεται το καθολικό δικαίωμα στη μόρφωση και τη δουλειά και να ανατρέπει τα σχέδιά τους.

Καλούμε σε μαζική συγκέντρωση στο μουσείο του Φωταέριου Διαδηλώνουμε ενάντια στους ντιλερς του ΟΟΣA, της ΕΕ και τα σχέδιά τους.

Όλοι την Τριτη 17.30 στο μουσείο του φωταερίου στο Γκάζι.

σχετικά άρθρα

Πρόσκληση για αποσπάσεις εκπαιδευτικών στην Κεντρική Υπηρεσία του υπουργείου Παιδείας
Πρόσκληση για αποσπάσεις εκπαιδευτικών στην Κεντρική Υπηρεσία του υπουργείου Παιδείας
Το υπουργείο Παιδείας καλεί τους εκπαιδευτικούς δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης κλάδων ΠΕ 80, ΠΕ 81, ΠΕ 82, ΠΕ 83, ΠΕ 84, ΤΕ 02.02 να υποβάλλουν τις...
Πρόσκληση για αποσπάσεις εκπαιδευτικών στην Κεντρική Υπηρεσία του υπουργείου Παιδείας
Τρία κρούσματα κορονοϊού στο Κρανίδι - Αυστηρός περιορισμός της κυκλοφορίας στη δομή φιλοξενίας	προσφύγων
Τρία κρούσματα κορονοϊού στο Κρανίδι - Αυστηρός περιορισμός της κυκλοφορίας στη δομή φιλοξενίας προσφύγων
Θετικά στον κορονοϊό τα τρία από τα συνολικά 125 δείγματα που έλαβε κλιμάκιο του ΕΟΔΥ
Τρία κρούσματα κορονοϊού στο Κρανίδι - Αυστηρός περιορισμός της κυκλοφορίας στη δομή φιλοξενίας προσφύγων