Thumbnail
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΚΑΙ ΩΡΟΜΙΣΘΙΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΚΑΙ ΩΡΟΜΙΣΘΙΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Συνάδελφοι χθες παρευρεθήκαμε στο Υπουργείο Παιδείας, όπου είχαμε επαφές με κάποιους αρμόδιους. Βέβαια πολλοί έλειπαν στη Βουλή για την ψήφιση του Πολυνομοσχεδίου. Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν ήταν: ΔΥΕΠ Συζητήσαμε για τον τρόπο λειτουργίας των ΔΥΕΠ τη φετινή σχολική χρονιά και τρόπους βελτίωσης για την επόμενη. Είναι προφανές ότι οι ΔΥΕΠ είναι δομές που ήρθαν για να μείνουν στη χώρα μας και ως εκ τούτου είμαστε υποχρεωμένοι ως σύλλογος να συνδράμουμε για τη βελτίωση των συνθηκών τόσο των μαθητών όσο και των εκπαιδευτικών. Για μία ακόμη φορά ζητήσαμε εντόνως την οριστική απαλοιφή των σχέσεων εργασίας μειωμένου ωραρίου για τους εκπαιδευτικούς που εργάζονται σε αυτές τις δομές.

Φαίνεται ότι η θέση μας θα γίνει δεκτή, αφού υπάρχει η παραδοχή από το Υπουργείο Παιδείας ότι οι συγκεκριμένες δομές δεν μπορούν να σταθούν όπως πρέπει με εκπαιδευτικούς μειωμένου ωραρίου. Ελπίζουμε και πιστεύουμε ότι από την επόμενη σχολική χρονιά λοιπόν δε θα υπάρχει κανείς εκπαιδευτικός μειωμένου ωραρίου. Φυσικά θα επανέλθουμε όταν πρέπει για το συγκεκριμένο θέμα. Για το θέμα των νηπιαγωγών, όπως έχουμε αναφέρει παλαιότερα το plan a του Υπουργείου Παιδείας για τις κτιριακές εγκαταστάσεις απέτυχε και το plan b καθυστερεί λόγω γραφειοκρατίας. Αρχές Μαρτίου θα γίνουν προσλήψεις στους νηπιαγωγούς οι οποίες αν και τα κενά είναι πάρα πολλά πιθανότατα δε θα είναι παραπάνω από 20, καθώς δεν είναι έτοιμες οι κτιριακές εγκαταστάσεις.

Στην ουσία υπήρξε η παραδοχή ότι η φετινή χρονιά για νηπιαγωγούς στις ΔΥΕΠ ουσιαστικά έχει χαθεί, και η δέσμευση στην απαίτηση του ΠΣΑΕΠ του χρόνου να λειτουργήσουν από την αρχή της χρονιάς και για τους ΠΕ60.

Για τα τρέχοντα ζητήματα των ΔΥΕΠ μας ενημέρωσαν ότι θα γίνουν προσλήψεις πιθανότατα τη Δευτέρα ώστε να πάρουν εκπαιδευτικούς στη θέση αυτών που αρνήθηκαν. Ζητήσαμε να προστεθούν σε αυτούς και εκείνοι οι εκπαιδευτικοί που προορίζονται για τις ΔΥΕΠ του Σκαραμαγκά και των Διαβατών.

Αν εισακουσθεί η πρότασή μας τότε το πιθανότερο τη Δευτέρα θα έχουμε προσλήψεις 40 περίπου εκπαιδευτικών. Τέλος, μας ζητήθηκε να έρθουμε σε επαφή με την επιστημονική ομάδα σχεδιασμού των ΔΥΕΠ οι οποία θα αναλάβει και τις βελτιωτικές κινήσεις για την επόμενη σχολική χρονιά, ώστε να τους καταθέσουμε τις προτάσεις μας, αλλά και τα προβλήματα που αντιμετώπισαν οι εκπαιδευτικοί φέτος. Ο σύλλογός μας έχουμε αποδείξει εμπράκτως ότι λειτουργεί με ανοιχτές και δημοκρατικές διαδικασίες.

Αναμένουμε λοιπόν από τα μέλη μας τις εμπειρίες τους και τις προτάσεις τους στο mail του συλλόγου.

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΑΝΑΛΗΨΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ Συνάδελφοι, ακόμα κι αν γίνουν μόνιμοι διορισμοί είναι σίγουρο ότι και του χρόνου θα υπάρχουν χιλιάδες αναπληρωτές. Με συνεχείς προτάσεις και παρεμβάσεις προσπαθούμε να βελτιώσουμε τα κακώς κείμενα που αντιμετωπίζουν οι αναπληρωτές. Σε συνέχεια αυτών των προτάσεων οι οποίες κατατέθηκαν και συζητήθηκαν σε προηγούμενη συνάντησή μας στο Υπουργείο ζητήσαμε: να σταματήσει η ταλαιπωρία των εκπαιδευτικών στις α/θμιες κάθε χρόνο με την κατάθεση όλων των δικαιολογητικών. Η ανάληψη υπηρεσίας να γίνεται μόνο με την επίδειξη της ταυτότητας, καθώς όλα τα υπόλοιπα στοιχεία υπάρχουν στις διευθύνσεις σε ηλεκτρονική μορφή. Ο έλεγχος των μεταπτυχιακών να γίνεται μία φορά για τον καθένα αναπληρωτή και για πάντα.

Δεν είναι δυνατόν κάθε χρονιά να ελέγχονται τα ίδια έγγραφα και μάλιστα να υπάρχουν περιπτώσεις όπου βγαίνουν διαφορετικές περιπτώσεις για τη συνάφεια στα ίδια μεταπτυχιακά από διαφορετικά ΠΥΣΠΕ. Τα παραπάνω θα σταματήσουν και αυτό το μπάχαλο που παρατηρείται σε μεγαλύτερο βαθμό φέτος με τους αναπληρωτές μετά από 5 μήνες εργασίας να περιμένουν την καταβολή χρημάτων. Θυμίζουμε ότι σε προηγούμενη συνάντησή μας είχαμε καταθέσει πρόταση για τον τρόπο τοποθέτησης των αναπληρωτών και φυσικά τη νομοθεσία για τον τρόπο δήλωσης ΣΧΟΛΕΙΩΝ και όχι ΠΕΡΙΟΧΩΝ. Τέλος, θέσαμε ξανά το θέμα του Υπεύθυνου Ολοημέρου και της εύρυθμης λειτουργίας του τόσο σε ολιγοθέσια, όσο και σε πολυθέσια σχολεία.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παραιτήθηκε διευθυντής σχολείου που απειλήθηκε με καθαίρεση και πειθαρχικές ποινές επειδή αντιτάχθηκε σε αυτή στην αξιολόγηση

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Επιβίβαση σε αεροπλάνο
Αυτά τα ρούχα πρέπει να αποφεύγετε στις πτήσεις σας - Τι λένε οι αεροσυνοδοί
Το ρούχο που πρέπει να αποφεύγετε οπωσδήποτε στις πτήσεις σας, σύμφωνα με μία αεροσυνοδό - Γιατί δεν πρέπει να βγάζουμε τα παπούτσια μας στο...
Αυτά τα ρούχα πρέπει να αποφεύγετε στις πτήσεις σας - Τι λένε οι αεροσυνοδοί
Πιερρακάκης
Πανελλαδικές 2024: Τι σημαίνει η ήπια αύξηση του αριθμού εισακτέων που ανακοίνωσε ο υπουργός Παιδείας
Πανελλαδικές 2024: Με σκοπό το υπουργείο Παιδείας να «διασκεδάσει» τον νέο νόμο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια θα ανακοινώσει λίγες περισσότερες θέσεις...
Πανελλαδικές 2024: Τι σημαίνει η ήπια αύξηση του αριθμού εισακτέων που ανακοίνωσε ο υπουργός Παιδείας