Επιστημονικά Πεδία και Βάσεις 2017. Αναλύσεις και προβλέψεις
Ειδικό αφιέρωμα

Την προηγούμενη χρονιά, η καθιερωμένη ερώτηση που μας γίνεται κάθε χρόνο για πρόβλεψη σχετικά με τα το που θα πάνε οι βάσεις 2016, είχε μια διαφορετική απάντηση.

Την προηγούμενη χρονιά όλο το σύστημα, και οι προβλέψεις περί βάσεων πήγαν στα τυφλά καθώς εφαρμοζόταν για πρώτη φορά και δεν υπήρχε συγκριτικό προηγούμενο. Ορθά επιλέξαμε στο alfavita και δεν κάναμε την πηθεία ή τους χειρομάντες.

Την φετινή χρονια στις Πανελλαδικές του 2017 η οποίες θα δειξαχθούν μετά τις ενδοσχολικές εξετάσεις, υπάρχει το περσινό προηγούμενο και οι βάσεις 2016 για να μπορεί κάποιος να συγκρίνει. Στην πορεία θα προκύψουν διάφορα στοιχεία που θα δημιουργούν περιθώριο για καλύτερη πρόβλεψη.

Μετά τις Πανελλήνιες, οι υποψήφιοι θα συμπληρώσουν το Μηχανογραφικό δελτίο 2017 στο οποίο κατανέμονται τα τμήματα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στα πέντε πέντε επιστημονικά πεδία, όπως θα δείτε ακριβώς και παρακάτω στον Οδηγό Σπουδών 2017 του Χρήστου Κάτσικα

Πίνακας σχολών και τμημάτων του 1ου επιστημονικού πεδίου

Πίνακας σχολών και τμημάτων του 2ου επιστημονικού πεδίου

Πίνακας σχολών και τμημάτων του 3ου επιστημονικού πεδίου

Πίνακας σχολών και τμημάτων του 4ου επιστημονικού πεδίου

Πίνακας σχολών και τμημάτων του 5ου επιστημονικού πεδίου

Προβλέψεις για βάσεις 2017

Με τις προβλέψεις ο υποψήφιος δεν θα πρέπει να ασχοληθεί. Θα πρέπει να επικεντρωθεί στο διάβασμά του και την προετοιμασία του συνολικά και να επιλέξει σωστά σχολή και τμήμα.

Έχει διαπιστωθεί ότι μεγάλο μέρος του μαθητικού πληθυσμού και των υποψηφίων για πανεπιστημιακές σπουδές δε γνωρίζει το «who is who» των σχολών, για την πρόσβαση στις οποίες δίνουν σκληρή και μακροχρόνια «εξεταστική μάχη», με αποτέλεσμα ένας στους τέσσερις από όσους καθυστερούν το πτυχίο τους ή διακόπτουν τις σπουδές τους να δηλώνει ότι ο σπουδαιότερος λόγος γι’ αυτή την ενέργεια είναι η «λανθασμένη επιλογή σχολής».

Ο Οδηγός Σπουδών 2017 του Χρήστου Κάτσικα ο οποίος εξαντλήθηκε και επανακυκλοφορεί  έχει μοιραστεί ήδη σε χιλιάδες μαθητές

Η ουσιαστική μελέτη του ΟΔΗΓΟΥ μπορεί να βοηθήσει τους υποψηφίους να ξεκαθαρίσουν το «θολό τοπίο» των σχολών ΑΕΙ και ΤΕΙ, ώστε οι «κρίσιμες επιλογές» για τις σπουδές και κατ’ επέκταση το επάγγελμα να είναι πιο κοντά στις προσδοκίες και τα όνειρά τους!

Στο tag "Βάσεις 2017" θα μπορείτε να βλέπετε όλες τις ενημερώσεις για τις Βάσεις 2017 και τις νέες προβλέψεις που θα βγαίνουν το επόμενο διάστημα

σχετικά άρθρα