Thumbnail
Υπουργείο Παιδείας

Ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και θρησκευμάτων Νίκος Φίλης συναντήθηκε σήμερα στο υπουργείο με την Γερμανίδα Ευρωβουλευτή και Αντιπρόεδρο της Ομάδας των Πρασίνων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Σκα Κέλλερ, η οποία έχει αναπτύξει ευρεία δράση γύρω από το προσφυγικό και τα δικαιώματα των μεταναστών.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Αναπληρωτής υφυπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Τσιρώνης. ο Γ.Γ. Δια Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς Παυσανίας Παπαγεωργίου, ο διευθυντής του γραφείου του υπουργού Τάκης Κατσαρός και δύο εκπρόσωποι των Ελλήνων Πρασίνων, η κ. Μαρία Πετινάκη και η κ Έλενα Μπότση.

Ο κ. Νίκος Φίλης αφού ευχαρίστησε την κ. Σκα Κέλερ για την επίσκεψη και τη θετική δράση της υπέρ της χώρας μας την ενημέρωσε για το προσφυγικό πρόβλημα.

Η κ. Κέλλερ έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την εκπαίδευση των προσφυγόπουλων και ενημερώθηκε για τη λειτουργία των εκπαιδευτικών δομών που έχουν ήδη ανοίξει με πρωτοβουλία του υπουργείου Παιδείας σε διάφορες περιοχές της χώρας. Η Γερμανίδα Ευρωβουλευτής αναγνώρισε την προσπάθεια που κατέβαλε σύσσωμη η ελληνική κοινωνία και η ελληνική κυβέρνηση για την αντιμετώπιση αυτού του τεράστιου προβλήματος και υποσχέθηκε ότι η χώρα μας μπορεί να υπολογίζει στη βοήθεια και την υποστήριξη εκ μέρους των Ευρωπαίων Πρασίνων.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τέλος τα παλιά διπλώματα: Τι αλλάζει για όλους τους οδηγούς

Διορισμοί εκπαιδευτικών 2026: Το ΦΕΚ με τα νέα πτυχία που «ξεκλειδώνουν» 10.000 μόνιμες θέσεις

Πανελλαδικές: Τι «έπεσε» το 2025 - Όλα τα θέματα στα ΓΕΛ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

βιβλία
Τι σημαίνει "αποφράδα ημέρα" και ποια είναι η προέλευσή της
Οι παροιμίες και οι λαϊκές εκφράσεις λειτουργούν σαν μικρές συμπυκνωμένες ιστορίες σοφίας, μέσα από τις οποίες μεταδίδονται εμπειρίες, αξίες και...
Τι σημαίνει "αποφράδα ημέρα" και ποια είναι η προέλευσή της
παππόυς
Πόσο επηρεάζουν τα γονίδια τη μακροζωία;
Νέα επιστημονικά δεδομένα έρχονται να αναδείξουν ότι ο τρόπος ζωής, όσο σημαντικός κι αν είναι, δεν αποτελεί τον μοναδικό καθοριστικό παράγοντα.
Πόσο επηρεάζουν τα γονίδια τη μακροζωία;
Τηλεφωνικό κέντρο για την αναγνώριση των θυμάτων του ναυαγίου ανοιχτά της Πύλου
Εκατομμύρια άνθρωποι σε κίνδυνο εκτοπισμού τα επόμενα χρόνια
Σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση του Danish Refugee Council, τουλάχιστον 4,2 εκατομμύρια άνθρωποι αναμένεται να εκτοπιστούν μέσα στα επόμενα δύο χρόνια.
Εκατομμύρια άνθρωποι σε κίνδυνο εκτοπισμού τα επόμενα χρόνια