Thumbnail

Προσλήψεις αναπληρωτών, υπηρεσιακές μεταβολές και νέα σχολική χρονιά

Η φετινή χρονιά σε σχέση με την περσινή-όπου οι πρώτες προσλήψεις αναπληρωτών έγιναν στις 27 του Σεπτέμβρη -αλλά και με όλες τις προηγούμενες των τελευταίων χρόνων διαφέρει σημαντικά και είναι πολύ καλύτερη ως προς την έγκαιρη πραγματοποίηση των υπηρεσιακών μεταβολών και την κάλυψη των κενών στα σχολεία της ΠΕ. Κι αυτό γιατί έγιναν έγκαιρα οι αποσπάσεις της α’ και της β’ φάσης-η α’ έγινε 3 Αυγούστου όταν συνήθως γινόταν 31 Αυγούστου-και πριν την έναρξη των μαθημάτων οι προσλήψεις αναπληρωτών γενικής και ειδικής αγωγής. Μάλιστα για πρώτη φορά έγιναν πρώτα οι προσλήψεις ειδικής,όπως προβλέπει η νομοθεσία, κι αυτό είναι πολύ σημαντικό.
 
Ταυτόχρονα η α’ φάση είναι η μεγαλύτερη των τελευταίων χρόνων -κάτι που για χρόνια ήταν ζητούμενο-κι αυτό είναι πολύ θετικό γιατί έτσι και τα κενά καλύπτονται έγκαιρα και οι αδικίες μεταξύ των αναπληρωτών περιορίζονται. Όλα αυτά σίγουρα αποτελούν θετική εξέλιξη και αποδεικνύεται πως με στοιχειώδη οργάνωση και σχέδιο μπορούν όλα να γίνουν στην ώρα τους.Και μπορεί να υλοποιηθεί η θέση του κλάδου όλες οι υπηρεσιακές μεταβολές να ολοκληρώνονται τον Ιούνιο. 

Φυσικά τα προβλήματα παραμένουν.Τα κενά είναι ακόμη χιλιάδες και πρέπει να καλυφθούν άμεσα.Όμως έγινε ένα θετικό βήμα και οφείλουμε να το αναγνωρίσουμε. 

Δημήτρης Μπράτης

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Ιδιωτικά σχολεία: Γείτονας, Ιόνιος και Εράσμειος σε επαφές με μεγάλα funds

Έρχονται πρόστιμα μέχρι και 1.000 ευρώ σε χιλιάδες κατόχους οχημάτων

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Καρκίνος
Καρκίνος: Η μάχη μιας μητέρας και οι κραυγές των παιδιών της που δεν θα ξεχάσει ποτέ
«Μαμά, θα πεθάνεις;» Η αληθινή ιστορία μιας 29χρονης που πάλεψε με τον καρκίνο μεγαλώνοντας τα παιδιά της
Καρκίνος: Η μάχη μιας μητέρας και οι κραυγές των παιδιών της που δεν θα ξεχάσει ποτέ