Thumbnail
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Προσλήψεις ειδικής αγωγής

Ενημέρωση για την α' φάση Ειδικής Αγωγής

Ειδικά σχολεία - Τμήματα ένταξης

Λόγω της αναστάτωσης που δημιουργήθηκε σήμερα με την ανακοίνωση του αιρετού ΚΥΣΠΕ Δ.Μπράτη ότι υπάρχει το ενδεχόμενο να μην προλάβει στην α' φάση ειδικής αγωγής να συμπεριληφθούν τα τμήματα ένταξης ο ΠΣΑΕΠ επικοινώνησε με το Υπουργείο Παιδείας. Ζητήσαμε διευκρινήσεις και απαιτήσαμε η πρώτη φάση να περιλαμβάνει τόσο τα ειδικά σχολεία όσο και τα τμήματα ένταξης, ακόμα κι αν χρειαστεί να καθυστερήσει μία μέρα. Δηλώσαμε ότι η μέθοδος των περιοχών - φιλέτων πρέπει να σταματήσει γιατί με τον τρόπο αυτό καταστρατηγέίται ο πίνακας, όσο κι αν πιέζουν συγκεκριμένα άτομα, τα οποία τα γνωρίζουμε πολύ καλά. Από το Υπουργείο μας απάντησαν ότι δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση και ότι η α' φάση ειδικής θα περιλαμβάνει τα ειδικά σχολεία και τα τμήματα ένταξης όπως άλλωστε είχαμε ενημερώσει την προηγούμενη βδομάδα. Διέψευσαν 100% την ανακοίνωση του αιρετού, λέγοντας ότι αν δεν προλάβουν να συμπεριληφθούν τα τμήματα ένταξης τότε η α'' φάση θα καθυστερήσει μία μέρα. 

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Αναπληρωτών και Ωρομίσθιων Εκπ/κων Π.Ε. παρεμβαίνει καίρια και ενημερώνει αγωνιζόμενος για την προάσπιση των δικαιωμάτων όλων των συναδέλφων τη α/θμιας. Πρακτικές βολέματος δε συνάδουν με την εκπαίδευση και δεν πρόκειται να μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια όπου και όταν παρατηρούμε κάτι τέτοιο. 
 

Το ΔΣ του Συλλόγου 

Αναγνωστόπουλος Γεώργιος (Πρόεδρος)
Μπαξεβανίδης Θοδωρής (Αντιπρόεδρος)
Πασχάλης Αλέξανδρος (Γενικός Γραμματέας)
Δοξαστάκη Χρυσούλα (Οργανωτική Γραμματέας)
Μήτση Ουρανία (Αναπληρώτρια Γραμματέας)
Σαμαράς Γεώργιος (Ταμίας)
Ντερέκα Γεωργία (Μέλος)

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Ρεύμα: Η ηλεκτρική συσκευή που μπορεί να καίει όσο 65 ψυγεία μαζί

Πανελλήνιες 2026: Θέματα, Λύσεις, Αποτελέσματα και Bάσεις στο google

Γνωρίζετε τι σημαίνει η λέξη «σωμασκία»;

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

καραανλης
Αιχμές Καραμανλή για κυβέρνηση: «Οι παρακολουθήσεις τραυματίζουν τη Δημοκρατία»
Διπλό μήνυμα για ελληνοτουρκικά και κράτος δικαίου – Σκληρή προειδοποίηση για τη «Γαλάζια Πατρίδα»
Αιχμές Καραμανλή για κυβέρνηση: «Οι παρακολουθήσεις τραυματίζουν τη Δημοκρατία»
νηπιο
Θρίλερ στην Κρήτη με τα αδέρφια της 3χρονης: «Κανείς δεν ξέρει πού είναι τα δύο παιδιά»
Σοκαριστικές καταγγελίες για την υπόθεση κακοποίησης – «Δεν υπάρχουν στοιχεία θανάτου, ούτε ίχνη ταφής», λέει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ
Θρίλερ στην Κρήτη με τα αδέρφια της 3χρονης: «Κανείς δεν ξέρει πού είναι τα δύο παιδιά»