Νέες ταυτότητες: Δόθηκε παράταση - Τι ισχύει για τους παλιούς κατόχους

Εκπαίδευση 0

ΠΑΜΑΚ: Δεν τίθεται ζήτημα παιδαγωγικής επάρκειας αποφοίτων Εκπαίδευσης ΑΜΕΑ

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Παράλειψη εκ παραδρομής

Να διευθετηθεί άμεσα το ζήτημα που προέκυψε με την αυτόματη αναγνώριση της παιδαγωγικής επάρκειας των αποφοίτων της κατεύθυνσης Εκπαίδευσης Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες του Τμήματος Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, ζητεί από την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας η διοίκηση του Ιδρύματος.

Στο άρθρο 62 του προσφάτως ψηφισθέντος νόμου 4386/2016 δεν περιλαμβάνεται το εν λόγω Τμήμα του ΠΑΜΑΚ σε αυτά των οποίων το πτυχίο προσφέρει αυτομάτως παιδαγωγική επάρκεια στους κατόχους του.

"Επικοινώνησα προσωπικά με τα αρμόδια στελέχη του υπουργείου Παιδείας και με διαβεβαίωσαν ότι πρόκειται για παράλειψη εκ παραδρομής, καθώς και ότι θα λυθεί άμεσα το ζήτημα. Έχουμε τη διαβεβαίωση, αλλά περιμένουμε και την αντίδραση του υπουργείου" δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρύτανης του ΠΑΜΑΚ, Αχιλλέας Ζαπράνης, εξηγώντας ότι η ταχεία διόρθωση της παράλειψης έχει σημασία, καθώς έχουν προκληθεί εύλογες ανησυχίες και αντιδράσεις στους αποφοίτους του Τμήματος και τις οικογένειές τους.

0 Δείτε τα σχόλια

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις στο alfavita.gr

Βάσεις Πανελλαδικών 2026: Μάχη με τον χρόνο για ανακοίνωση την Τετάρτη 22 Ιουλίου

Προσλήψεις σε σχολεία: Αιτήσεις τώρα για 3.373 θέσεις εργασίας χωρίς πτυχίο

Η ελληνική παραλία που κατέκτησε τη δεύτερη θέση παγκοσμίως

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Viber Ακολουθήστε το Αlfavita στο Viber

εκπαίδευση