Thumbnail
Νικός Φίλης 

Να ξεκινήσουν τα σχολεία την πρώτη μέρα του νέου εκπαιδευτικού έτους με όλο το προσωπικό και τα βιβλία θέτει ως «το μεγάλο στοίχημα για φέτος» ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης, μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 FM».

«Τα βιβλία σε πολλά σχολεία έχουν ήδη φτάσει. Δηλαδή το στοίχημα αυτό φαίνεται να κερδίζεται και θα κερδηθεί μέχρι τις 12 του Σεπτέμβρη, που θα ανοίξουν τα σχολεία» ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

Σε ό,τι αφορά την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση, ο Ν. Φίλης σημείωσε: «Πάμε να κάνουμε μια μεταρρύθμιση που να καθιστά το σχολείο ελκτικό κι όχι έναν διάδρομο για τα παιδιά που περνούν και φεύγουν και δεν δίνουν καμία σημασία».

«Αυτό», όπως εξήγησε, «σημαίνει ότι το περιεχόμενο των μαθημάτων πρέπει ν' αλλάξει και πρέπει το ωράριο να είναι πιο λογικό. Διότι τα επτάωρα κάθε μέρα απλώς και μόνο για να βάζουμε μαθήματα χωρίς να είναι ουσιαστική η διδασκαλία τους είναι ένα πρόγραμμα που διώχνει τα παιδιά, δεν τα κερδίζει».

Αφού επεσήμανε ότι η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στην εκπαίδευση, με το ζήτημα της παραπαιδείας, «είναι ευθύνη ενός συστήματος, το οποίο έχει υποβαθμίσει, σχεδόν νεκρώσει το λύκειο», ο Ν. Φίλης σημείωσε πως «προσπαθούμε να δημιουργήσουμε τις πραγματικές καταστάσεις ούτως ώστε να μην είναι αναγκαίο το παιδί να πηγαίνει σε φροντιστήρια», κάτι που, όπως σημείωσε, «δεν μπορεί να γίνει σήμερα-αύριο, αλλά δεν είναι κάτι που δεν θα γίνει ποτέ».

Επανέλαβε ότι θα πρέπει να αλλάξει η λειτουργία του λυκείου και του γυμνασίου ως εξεταστικού κέντρου, ενώ σε ό,τι αφορά τα ΕΠΑΛ, είπε ότι ξεκινάει από φέτος ένα πρόγραμμα αναβάθμισης των σχολείων αυτών, καθώς «είναι αναγκαία η τεχνική εκπαίδευση για να βγούμε από την κρίση».

Ο Ν. Φίλης τόνισε ακόμη πως η εκπαιδευτική πολιτική δεν μπορεί να είναι αντικείμενο μιας θητείας ή μιας κυβέρνησης και πρόσθεσε: «Είναι προφανές ότι πρέπει να επιδιώκουμε συναινέσεις και συγκλίσεις [...]. Με σαφήνεια είπαμε ότι εμείς δεν ήρθαμε από το μηδέν να δημιουργήσουμε από το μηδέν την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση. Υπάρχουν θετικές κατακτήσεις, τις οποίες μπορεί να αξιοποιήσει, να βελτιώσει κανείς γι αυτό και επιδιώξαμε διάλογο με όλα τα κόμματα».

 

avgi.gr

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Νέο Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ - Πιστοποιηθείτε άμεσα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 13/10

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Νίκη Φευγαλά
Απεργία – Συγκλονίζει εργαζόμενη: «Δεν ξέρουμε αν θα μπορούμε να βάζουμε το γάλα των παιδιών μας στο σπίτι»
«Μας έχουν σακατέψει»: Η κραυγή αγωνίας των εργαζομένων στα Προπύλαια - Όσα είπε η Νίκη Φευγαλά, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΟΙΥΕ
Απεργία – Συγκλονίζει εργαζόμενη: «Δεν ξέρουμε αν θα μπορούμε να βάζουμε το γάλα των παιδιών μας στο σπίτι»
Σωκράτης Φάμελλος
Σωκράτης Φάμελλος από την απεργία: «Αυτή η κυβέρνηση πρέπει να φύγει»
«13 ώρες δουλειάς από το πρωί ως το βράδυ – Η Ελλάδα δεν μπορεί να ζήσει έτσι», δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ από την απεργιακή συγκέντρωση στο...
Σωκράτης Φάμελλος από την απεργία: «Αυτή η κυβέρνηση πρέπει να φύγει»
εργας
Μαζική απεργία ενάντια στο 13ωρο: Χιλιάδες εργαζόμενοι στους δρόμους – Ολοκληρώθηκαν οι συγκεντρώσεις
Σφοδρές αντιδράσεις για το εργασιακό νομοσχέδιο που νομιμοποιεί την 13ωρη εργασία – Η ΑΔΕΔΥ, το ΕΚΑ και το ΠΑΜΕ πρωτοστάτησαν στις κινητοποιήσεις
Μαζική απεργία ενάντια στο 13ωρο: Χιλιάδες εργαζόμενοι στους δρόμους – Ολοκληρώθηκαν οι συγκεντρώσεις
Συγκέντρωση στα Προπύλαια για την απεργία
Απεργία: Παλαιστίνιοι στέλνουν μήνυμα αλληλεγγύης στους απεργούς της Αθήνας – «Η φωνή σας μας στηρίζει»
Σε απευθείας σύνδεση η πρόεδρος της Ένωσης Παλαιστινιακών Συνδικάτων, Suzan Tayseer Salam, χαιρέτησε την απεργιακή συγκέντρωση στα Προπύλαια
Απεργία: Παλαιστίνιοι στέλνουν μήνυμα αλληλεγγύης στους απεργούς της Αθήνας – «Η φωνή σας μας στηρίζει»