Thumbnail
Πανελλαδικές Εξετάσεις

Υποψήφιος «πιάστηκε» με κινητό σε εξεταστικό κέντρο του Βόλου


Την απόλυτη ησυχία που επικρατούσε στην αίθουσα σε εξεταστικό κέντρο του Βόλου, «έσπασε» ο ήχος εισερχόμενης κλήσης σε κινητό. Υποψήφιος των πανελλαδικών «πιάστηκε» με το κινητό του τηλέφωνο και τιμωρήθηκε με μηδενισμό του γραπτού του.

Χθες, εξετάζονταν οι υποψήφιοι των Επαγγελματικών Λυκείων της Μαγνησίας, στο πλαίσιο των πανελλαδικών. Η διαδικασία της γραπτής δοκιμασίας βρισκόταν σε εξέλιξη, όταν σε αίθουσα εξεταστικού κέντρου, ξαφνικά διακόπηκε. Την ώρα που οι υποψήφιοι ήταν προσηλωμένοι στα γραπτά τους, αποσπάστηκαν από τον ήχο κινητού που ακούστηκε μέσα στην αίθουσα.

Υποψήφιος πιάστηκε με το κινητό στην τσέπη. Δεν το είχε καν στο αθόρυβο. Οπως ανέφερε ο ίδιος, νόμιζε ότι είχε αφήσει το κινητό του στο αυτοκίνητο. Ο ήχος της εισερχόμενης κλήσης που δέχθηκε όμως, τον… πρόδωσε.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Ελένης Χάνου στον "Ταχυδρόμο" της Μαγνησίας, ακολούθησε η νόμιμη διαδικασία. Το γραπτό του υποψηφίου μηδενίστηκε από τους επιτηρητές και στάλθηκε στο βαθμολογικό κέντρο.

Πριν την έναρξη των εξετάσεων είχε υπογραμμιστεί σε όλους τους τόνους, ότι οι υποψήφιοι όχι μόνο δεν πρέπει να έχουν μαζί τους στην αίθουσα εξετάσεων τα κινητά τους τηλέφωνα, αλλά δεν πρέπει καν να τα φέρνουν στο σχολείο, δεδομένου ότι οι καθηγητές δεν είναι υποχρεωμένοι για τη φύλαξη προσωπικών αντικειμένων των υποψηφίων.

Μάλιστα, είχε τονιστεί ότι σε περίπτωση που υποψήφιος πιαστεί έστω και με κλειστό το κινητό την ώρα της εξέτασης, το γραπτό του μηδενίζεται.

Η υπόλοιπη διαδικασία κύλησε ομαλά στα δύο εξεταστικά κέντρα. Στο ένα εξεταστικό κέντρο της Ν. Ιωνίας από το σύνολο των 131 υποψηφίων των ΕΠΑΛ με το νέο σύστημα προσήλθαν προς εξέταση οι 117 (14 απόντες) και με το παλιό σύστημα από τους 31 συμμετείχαν οι 27 (4 απουσίες).

Στο άλλο εξεταστικό κέντρο της Ν. Ιωνίας από τους 172 υποψηφίους με το νέο σύστημα προς εξέταση προσήλθαν οι 153 (19 απόντες) και με το παλιό σύστημα από τους 26 συμμετείχαν οι 21 (5 απουσίες).

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Γροιλανδία: Τι τρώνε στον πιο παγωμένο τόπο της Γης

Ελαιόλαδο και λεμόνι πριν τον ύπνο: Ένα μυστικό που βοηθά σώμα και καρδιά

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

βαθμοί στα σχολεία
Γυμνάσια - Λύκεια: Αυλαία σήμερα για το Α' τετράμηνο – Ο οδηγός της βαθμολογίας
Βαθμοί Α' τετραμήνου 2026: Πότε βγαίνουν οι έλεγχοι σε Γυμνάσια και Λύκεια – Τι ισχύει για τα μαθήματα χωρίς βαθμολογία και τα κενά εκπαιδευτικών
Γυμνάσια - Λύκεια: Αυλαία σήμερα για το Α' τετράμηνο – Ο οδηγός της βαθμολογίας
Κώστας Βλάσης, υφυπουργός Παιδείας
Υπουργείο Παιδείας: Ο νέος «χάρτης» λειτουργίας για τη σύνδεση εκπαίδευσης και αγοράς εργασίας
Επαγγελματική εκπαίδευση: Αυτά είναι τα νέα Συμβούλια που θα «δείχνουν» τις ειδικότητες με άμεση αποκατάσταση
Υπουργείο Παιδείας: Ο νέος «χάρτης» λειτουργίας για τη σύνδεση εκπαίδευσης και αγοράς εργασίας