Μαθητής «πιάστηκε» με κινητό στις Πανελλαδικές και μηδενίστηκε
Πανελλαδικές Εξετάσεις

Υποψήφιος «πιάστηκε» με κινητό σε εξεταστικό κέντρο του Βόλου


Την απόλυτη ησυχία που επικρατούσε στην αίθουσα σε εξεταστικό κέντρο του Βόλου, «έσπασε» ο ήχος εισερχόμενης κλήσης σε κινητό. Υποψήφιος των πανελλαδικών «πιάστηκε» με το κινητό του τηλέφωνο και τιμωρήθηκε με μηδενισμό του γραπτού του.

Χθες, εξετάζονταν οι υποψήφιοι των Επαγγελματικών Λυκείων της Μαγνησίας, στο πλαίσιο των πανελλαδικών. Η διαδικασία της γραπτής δοκιμασίας βρισκόταν σε εξέλιξη, όταν σε αίθουσα εξεταστικού κέντρου, ξαφνικά διακόπηκε. Την ώρα που οι υποψήφιοι ήταν προσηλωμένοι στα γραπτά τους, αποσπάστηκαν από τον ήχο κινητού που ακούστηκε μέσα στην αίθουσα.

Υποψήφιος πιάστηκε με το κινητό στην τσέπη. Δεν το είχε καν στο αθόρυβο. Οπως ανέφερε ο ίδιος, νόμιζε ότι είχε αφήσει το κινητό του στο αυτοκίνητο. Ο ήχος της εισερχόμενης κλήσης που δέχθηκε όμως, τον… πρόδωσε.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Ελένης Χάνου στον "Ταχυδρόμο" της Μαγνησίας, ακολούθησε η νόμιμη διαδικασία. Το γραπτό του υποψηφίου μηδενίστηκε από τους επιτηρητές και στάλθηκε στο βαθμολογικό κέντρο.

Πριν την έναρξη των εξετάσεων είχε υπογραμμιστεί σε όλους τους τόνους, ότι οι υποψήφιοι όχι μόνο δεν πρέπει να έχουν μαζί τους στην αίθουσα εξετάσεων τα κινητά τους τηλέφωνα, αλλά δεν πρέπει καν να τα φέρνουν στο σχολείο, δεδομένου ότι οι καθηγητές δεν είναι υποχρεωμένοι για τη φύλαξη προσωπικών αντικειμένων των υποψηφίων.

Μάλιστα, είχε τονιστεί ότι σε περίπτωση που υποψήφιος πιαστεί έστω και με κλειστό το κινητό την ώρα της εξέτασης, το γραπτό του μηδενίζεται.

Η υπόλοιπη διαδικασία κύλησε ομαλά στα δύο εξεταστικά κέντρα. Στο ένα εξεταστικό κέντρο της Ν. Ιωνίας από το σύνολο των 131 υποψηφίων των ΕΠΑΛ με το νέο σύστημα προσήλθαν προς εξέταση οι 117 (14 απόντες) και με το παλιό σύστημα από τους 31 συμμετείχαν οι 27 (4 απουσίες).

Στο άλλο εξεταστικό κέντρο της Ν. Ιωνίας από τους 172 υποψηφίους με το νέο σύστημα προς εξέταση προσήλθαν οι 153 (19 απόντες) και με το παλιό σύστημα από τους 26 συμμετείχαν οι 21 (5 απουσίες).

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές  ειδήσεις σήμερα

Ο πρώτος Έλληνας αντιεμβολιαστής εκπαιδευτικός σε αναστολή

Η Γνωστή μπύρα σταματά τη συνεργασία με efood-wolt

Η ΕΥΚΟΛΗ ONLINE Πιστοποίηση Αγγλικών ΠΟΥ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ να δώσετε εξετάσεις σε προφορικά και έκθεση

ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΑΓΩΓΗ σε όλα τα σχολεία - Αυτό είναι το 9ΜΗΝΟ σεμινάριο που μοριοδοτεί Διορισμούς - προσφορές εκπαιδευτικών

Μοριοδοτούμενα σεμινάρια ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ, ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ, ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗΣ (ΜΟΝΟ 25 ΕΥΡΩ το μήνα) κ.α.  - ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΩΣ 20/9

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ  ΜΟΝΟ 95 ΕΥΡΩ για  ΑΣΕΠ , ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ

σχετικά άρθρα

makri
Κρούσματα στα σχολεία: Δύο rapid test για τις στενές επαφές - Εγκύκλιος
Οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές/τριες που προσέρχονται στις προαναφερόμενες δομές προσκομίζουν βεβαίωση του/της Διευθυντή/ντριας της σχολικής...
Κρούσματα στα σχολεία: Δύο rapid test για τις στενές επαφές - Εγκύκλιος
ΠΟΣΔΕΠ: Έκκληση στην ακαδημαϊκή κοινότητα για το εμβόλιο
Υπέρ της διά ζώσης εκπαίδευσης στα Πανεπιστήμια τάσσεται η ΠΟΣΔΕΠ και εξειδικεύει τις θέσεις της για όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας που πρέπει να...
ΠΟΣΔΕΠ: Έκκληση στην ακαδημαϊκή κοινότητα για το εμβόλιο