Thumbnail
Μεταθέσεις εκπαιδευτικών

Του Αιρετού στο ΚΥΣΠΕ Β. Παληγιάννη

Με βάση τα στοιχεία των αρμόδιων υπηρεσιών του υπουργείου μας, το σύνολο των αιτήσεων μετάθεσης εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης ανέρχεται σε 4.742.

Από αυτές οι 4.494 αιτήσεις αφορούν μεταθέσεις εκπαιδευτικών από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ γενικής εκπαίδευσης, 166 ειδικής αγωγής και 82 για διαπολιτισμικά σχολεία.

Οι μεταθέσεις με βάση την κείμενη νομοθεσία θα έπρεπε να είχαν ανακοινωθεί έως το τέλος Μαρτίου.

Δυστυχώς τα τελευταία χρόνια υπάρχει μια αδικαιολόγητη καθυστέρηση στην ολοκλήρωση της διαδικασίας των μεταθέσεων, με αποτέλεσμα να καθυστερούν κι όλες οι άλλες υπηρεσιακές μεταβολές εκπαιδευτικών.

Οι μεταθέσεις του 2016 με βάση τον προγραμματισμό των υπηρεσιών του υπουργείου, θα ανακοινωθούν εντός του Ιουνίου. Ο αριθμός των αιτήσεων που θα ικανοποιηθεί, εκτιμούμε, λαμβάνοντας υπόψη μας τις πρόσφατες ρυθμίσεις για την παιδεία και τον αριθμό αιτήσεων παραίτησης, θα είναι ελάχιστος. Ίσως στη Θεσσαλία Μακεδονία και αλλού να μην πραγματοποιηθεί ούτε μία μετάθεση.

Το σίγουρο είναι, πως θα έχουμε το μικρότερο ποσοστό μεταθέσεων των τελευταίων ετών.

Οι μεταθέσεις, για άλλη μια χρονιά, θα πραγματοποιηθούν με το ίδιο νομοθετικό πλαίσιο, αν και εδώ και χρόνια όλοι συμφωνούμε για την αναγκαιότητα ουσιαστικών αλλαγών, ώστε να οδηγηθούμε σ' ένα πιο απλό, πιο δίκαιο και πιο αποδεκτό σύστημα μεταθέσεων.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 29/10

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

κακοποιηση σε νηπιαγωγείο
Σάλος στη μουσική σκηνή: Τενόρος κατηγορείται για ξυλοδαρμό του 15χρονου γιου του
Η πρώην σύζυγος υπέβαλε μήνυση, ενώ ο καλλιτέχνης είχε ξανακατηγορηθεί για ενδοοικογενειακή βία
Σάλος στη μουσική σκηνή: Τενόρος κατηγορείται για ξυλοδαρμό του 15χρονου γιου του