Thumbnail
Σε προγράμματα για ανέργους σκέφτεται να στραφεί ο υπουργός Παιδείας

Σε προγράμματα για ανέργους σκέφτεται να στραφεί ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης για να κάνει προσλήψεις στην Ειδική Αγωγή. Αυτό τουλάχιστον άφησε να εννοηθεί σε συνάντηση που είχε χθες σε εκπροσώπους της Ειδικής Αγωγής, καθώς οι πηγές χρηματοδότησης είναι πολύ περιορισμένες για την επόμενη χρονιά.

Σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο», δεν είναι η πρώτη φορά το ειδικό εκπαιδευτικό (ΕΕΠ) και βοηθητικό προσωπικό (ΕΒΠ)  προσλαμβάνονται με αυτό τον τρόπο, όμως με τους θεσμούς να βάζουν φρένο στις «αυταπάτες» του υπουργού για χιλιάδες μόνιμες προσλήψεις στο Δημόσιο και τα κοινοτικά κονδύλια για τα επόμενα χρόνια να είναι πολύ περιορισμένα, πολλοί εργαζόμενοι φοβούνται ότι θα επεκταθεί το σύστημα διορισμού με πεντάμηνες συμβάσεις μέσω του ΟΑΕΔ.

Σε περίπτωση που γίνει αυτό η δέσμευση για στελέχωση όλων των σχολείων από 11 Σεπτέμβρη είναι ανέφικτη, καθώς όσες προσλήψεις έχουν γίνει με αυτό τον τρόπο ξεκινούν από Δεκέμβρη για να ολοκληρωθούν Μάιο. Παράλληλα, οι εργαζόμενοι ΕΕΠ και ΕΒΠ χάνουν με αυτόν τον τρόπο το δυνατό τους χαρτί, την προϋπηρεσία, καθώς στα εν λόγω προγράμματα κριτήριο είναι η έλλειψη εργασιακής εμπειρίας. Σύμφωνα με τους συμμετέχοντες στη συνάντηση που έχει στο υπουργείο, ο Νίκος Φίλης περιορίστηκε στο να γνωστοποιήσει ότι βρίσκεται σε συζητήσεις με το υπουργείο Εργασίας και τους δήμους, χωρίς να προχωρήσει σε λεπτομέρειες και αποφεύγοντας να σχολιάσει σε επίμονες ερωτήσεις αν θα καταφύγει στη… λύση του ΟΑΕΔ.

Το «κάλο»  σενάριο είναι να αξιοποιηθεί γι’ ακόμα μια χρονιά το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων σε συνδυασμό με τα κοινοτικά. Η αλήθεια είναι ότι φέτος, αν και με καθυστέρηση, το υπουργείο Παιδείας προχώρησε σε 3.000 προσλήψεις στην Ειδική Αγωγή καλύπτοντας το μεγαλύτερο μέρος των κενών.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Νέο Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ - Πιστοποιηθείτε άμεσα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 3/9

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

aytoktonia_8.jpg
Διευθύντρια νηπιαγωγείου αυτοκτόνησε έπειτα από άγριο ομοφοβικό bullying
Εβαλε τέλος στη ζωή της ύστερα από μακροχρόνιο και επίμονο ομοφοβικό bullying που δεχόταν για περισσότερο από 18 μήνες
Διευθύντρια νηπιαγωγείου αυτοκτόνησε έπειτα από άγριο ομοφοβικό bullying
ταξη
Υπουργείο Παιδείας: Νέα ρύθμιση για μείωση ωραρίου κατά 4 ώρες εβδομαδιαίως - Ποιους  εκπαιδευτικούς  αφορά
Ποιοι εκπαιδευτικοί θα δουν μείωση ωραρίου στη νέα σχολική χρονιά – Νέα ρύθμιση
Υπουργείο Παιδείας: Νέα ρύθμιση για μείωση ωραρίου κατά 4 ώρες εβδομαδιαίως - Ποιους  εκπαιδευτικούς  αφορά