Thumbnail
Σύλλογος γονέων 1ου Γυμνασίου Καματερού

          Το τελευταίο διάστημα εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι σπρώχνονται στο δρόμο της προσφυγιάς εξαιτίας του πολέμου και των βομβαρδισμών από ΝΑΤΟ, ΗΠΑ,  Ρωσία, Τουρκία. Οι εικόνες που ζούμε και βλέπουμε είναι τραγικές: Χιλιάδες οικογένειες με παιδιά θαλασσοπνίγονται, στοιβάζονται σε hot spots και ακατάλληλες υποδομές, έρχονται αντιμέτωπες με την καταστολή, πέφτουν θύματα διακινητών, περπατάνε πάνω στις εθνικές οδούς με προορισμό την Ειδομένη και τα σύνορα είναι κλειστά από την εφαρμογή των αποφάσεων της Ε.Ε.

          Η κατάσταση αυτή δεν δημιουργήθηκε τυχαία. Όσο συνεχίζεται ο πόλεμος, όσο επεμβαίνουν στη Συρία και αλλού για τον έλεγχο περιοχών πλούσιων σε πρώτες ύλες-φυσικό αέριο-πετρέλαιο, θα θρηνούμε νεκρούς.

          Μπροστά σ΄αυτή την κατάσταση δεν μπορούμε να κλείσουμε τα μάτια.

          Καλούμε τους γονείς μαζί με τα παιδιά μας και τους εκπαιδευτικούς να συγκεντρώσουμε στο χώρο του σχολείου υλική βοήθεια και  να δώσουμε ένα μάθημα αλληλεγγύης πηγαίνοντας μαζί με εκπαιδευτικούς και παιδιά τη βοήθεια στους πρόσφυγες-μετανάστες, χωρίς τη διαμεσολάβηση διάφορων ΜΚΟ ή εμφανιζόμενων σαν εκπροσώπων των προσφύγων που πολλοί από αυτούς παίζουν το δικό τους ρόλο.

          Η αλληλεγγύη όμως και η στήριξη αυτών των ανθρώπων πρέπει να συνοδεύεται και από συνεχή πάλη κατά των επεμβάσεων, των βομβαρδισμών και των αιτιών που προκαλούν τον πόλεμο, και εναντίον κάθε εμπλοκής της χώρας μας σε αυτούς τους σχεδιασμούς.

  • Να απαιτήσουμε να σταματήσουν οι επιθέσεις στη Συρία και αλλού.

  • Να διεκδικήσουμε ανοιχτά και ανθρώπινα κέντρα φιλοξενίας.

  • Ταυτόχρονα, όμως χρειάζεται να εξασφαλισθεί η ασφαλής και απευθείας μεταφορά των προσφύγων από την Τουρκία ή από τα νησιά της Ελλάδας για τις χώρες που θέλουν να πάνε. Να δοθούν ταξιδιωτικά έγγραφα σε όσους θέλουν να πάνε σε άλλο κράτος μέλος της Ε.Ε.

Τα υλικά που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη οι πρόσφυγες και μετανάστες

  • Πάνες για μωρά, μωρομάντηλα, μπιμπερό, σερβιέτες, ατομικές συσκευασίες χαρτομάντηλα, σαμπουάν (μικρή συσκευασία), αφρόλουτρα (μικρή συσκευασία), σαπούνια, οδοντόκρεμες οδοντόβουρτσες, χαρτί υγείας, ξυραφάκια.

  • Γάλα για βρέφη, γάλα εβαπορέ, έτοιμες τροφές για μικρά παιδιά που δεν χρειάζονται ψυγείο, ατομικά νερά, χυμοί, ατομικές συσκευασίες μπισκότων, κρουασάν, φρυγανιές, ατομικές μαρμελάδες, βούτυρο, ζάχαρη, κονσέρβες.

  • Κουταλάκια - πιρούνια - πιάτα - ποτήρια μιας χρήσης.

  • Εσώρουχα ανδρικά - γυναικεία - παιδικά, κάλτσες ανδρικές - γυναικείες - παιδικές, αθλητικά παπούτσια σε όλα τα μεγέθη και σε καλή κατάσταση.

  • Χαρτί Α4, μαρκαδόροι και ξυλομπογιές.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                    Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Θεοδωροπούλου-Κατσούδα Χαρά                     Καρελιώτης Θανάσης

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750€: Βγήκε το Μητρώο Ωφελουμένων - Μάθετε αν είστε μέσα και ξεκινήστε

Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Υπουργειο Εσωτερικων
Προσλήψεις στο Δημόσιο: Εντολή ΥΠΕΣ για τον προγραμματισμό 2027–2030
Οδηγίες του υπουργείου Εσωτερικών προς όλους τους φορείς για τον πολυετή προγραμματισμό ανθρώπινου δυναμικού και την αποτύπωση αναγκών
Προσλήψεις στο Δημόσιο: Εντολή ΥΠΕΣ για τον προγραμματισμό 2027–2030
Ηλικιωμένη γυναίκα κοιτάει τηλέφωνο και κρατάει το κεφάλι της
Σπείρα «μαϊμού» γιατρών και αστυνομικών ρήμαζε ηλικιωμένες με νέα απάτη
Πώς έστηναν την απάτη με το «τραυματισμένο παιδί» και τη «βοήθεια στην ΕΛ.ΑΣ.» – Λεία που ξεπερνά τις 80.000 ευρώ σε μετρητά, λίρες και κοσμήματα
Σπείρα «μαϊμού» γιατρών και αστυνομικών ρήμαζε ηλικιωμένες με νέα απάτη
sxoleio
Υπουργείο Παιδείας: Πότε σταματούν τα μαθήματα σε Γυμνάσια και Λύκεια
Το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε τις ημερομηνίες λήξης μαθημάτων στα σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης
Υπουργείο Παιδείας: Πότε σταματούν τα μαθήματα σε Γυμνάσια και Λύκεια
Κινητοποίηση φοιτητών
ΕΜΠ: Φοιτητικές κινητοποιήσεις ενάντια στη συνεργασία του ΑΕΙ με το ΝΑΤΟ
«Μπλόκο» στην πολεμική έρευνα ζητούν οι Φοιτητικοί Σύλλογοι - Μαζική κινητοποίηση σήμερα Πέμπτη (26/3) στην Πρυτανεία του ΕΜΠ
ΕΜΠ: Φοιτητικές κινητοποιήσεις ενάντια στη συνεργασία του ΑΕΙ με το ΝΑΤΟ