Thumbnail
Ενημέρωση του Υπουργού Παιδείας στα Δ.Σ. της ΔΟΕ και της ΟΛΜΕ

Μελέτη για την ανάγκη να υπάρξουν 20.000 μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών την επόμενη τριετία, «μετά έξι χρόνια μνημονιακών πολιτικών και αδιοριστίας» θα καταθέσει άμεσα στους θεσμούς το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, όπως ενημέρωσε ο υπουργός Νίκος Φίλης τα διοικητικά συμβούλια της ΔΟΕ και της ΟΛΜΕ.

Κατά τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο υπουργείο Παιδείας και είχε αντικείμενο «το σύστημα μόνιμων διορισμών και προσλήψεων αναπληρωτών», ο κ. Φίλης ζήτησε επίσης από τους εκπροσώπους των εκπαιδευτικών «λαμβάνοντας υπόψη τη νομολογία του ΣτΕ, να κατατεθούν την επόμενη εβδομάδα οι νομικά τεκμηριωμένες απόψεις των Ομοσπονδιών, προκειμένου να τις μελετήσει και το ταχύτερο δυνατόν να κατατεθεί μεταβατική νομοθετική ρύθμιση για τους διορισμούς και τις προσλήψεις της σχολικής χρονιάς 2016-17». Αναφορικά με το μονιμότερο σύστημα διορισμών, ο υπουργός εξήγγειλε την πρόθεση της κυβέρνησης να νομοθετήσει, λαμβάνοντας υπόψη τις θέσεις του συνδικαλιστικού κινήματος των εκπαιδευτικών.

«Υπεκφυγή» χαρακτήρισε το γεγονός ότι το υπουργείο Παιδείας δεν παρουσίασε κατά τη συνάντηση δική του πρόταση για το συγκεκριμένο θέμα, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της ΔΟΕ , Θανάσης Κικκινής. «Δεν υπήρξαμε ποτέ κλειστοί στο διάλογο αλλά κάποιοι πρέπει να αναλαμβάνουν την πολιτική ευθύνη και συγκεκριμένα αυτοί που κυβερνούν» σημείωσε.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

τροια
Τροία: Η πόλη που έζησε αιώνες ειρήνης πριν χαθεί στις φλόγες
Νέα αρχαιολογική ανάγνωση αποδομεί τον μύθο της διαρκούς σύγκρουσης και φωτίζει μια κοινωνία που άντεξε χάρη στη συνεργασία, όχι στον πόλεμο.
Τροία: Η πόλη που έζησε αιώνες ειρήνης πριν χαθεί στις φλόγες