Thumbnail
Απαντήσεις σε ερωτήσεις δημοσιογράφος

Ως «προσωπικές θέσεις», ο οποίες «σε καμία περίπτωση δεν σχετίζονται με τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης και του Υπουργείου Παιδείας», χαρακτήρισε τις αναφορές του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξανδρου Τριανταφυλλίδη, σχετικά με την επιβολή διδάκτρων στα δημόσια σχολεία, ο Υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης.

Ο υπουργός Παιδείας, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων τόνισε ότι « ο Εθνικός και Κοινωνικός Διάλογος διεξάγεται ώστε να γίνει πράξη η συνταγματική επιταγή για ένα δημόσιο και δωρεάν σχολείο, στο οποίο όλοι οι μαθητές θα φοιτούν χωρίς αποκλεισμούς και διακρίσεις.»

Παράλληλα, ο κος Φίλης υπογραμμίζει ότι «μέλημα της κυβέρνησης και του Υπουργείου Παιδείας είναι η ενίσχυση του δημόσιου και δωρεάν χαρακτήρα της εκπαίδευσης όλων των βαθμίδων, η οποία έχει υποστεί βάναυση κακοποίηση από τις νεοφιλελεύθερες και μνημονιακές πολιτικές που εφαρμόζονται τα τελευταία χρόνια, καθώς και η αναβάθμιση του δημόσιου σχολείου, ώστε τα παιδιά μας να έχουν τη μόρφωση που τους αξίζει».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Η πιο εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών στην Ελλάδα σε 2 ημέρες στα χέρια σου - Δίνεις από το σπίτι σου

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 18/12

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

foto_education_pencils_2.jpg
Εκπαιδευτικοί του 7ου Γυμνασίου Κέρκυρας: «Όχι» στη μετατροπή του σχολείου σε Πειραματικό – «Δεν είχε προηγηθεί διαβούλευση»
«Απόφαση χωρίς διάλογο»: Στο στόχαστρο των εκπαιδευτικών η μετατροπή του 7ου Γυμνασίου Κέρκυρας σε Πειραματικό
Εκπαιδευτικοί του 7ου Γυμνασίου Κέρκυρας: «Όχι» στη μετατροπή του σχολείου σε Πειραματικό – «Δεν είχε προηγηθεί διαβούλευση»
Υπουργείο Παιδείας
ΑΣΕΠ - Υπ. Παιδείας: Ποιοι προκρίνονται στις Γενικές Διευθύνσεις – Παράταση για ενστάσεις
Υπουργείο Παιδείας: Ποιοι περνούν από το ΑΣΕΠ για τις θέσεις ευθύνης – Οι προσωρινοί πίνακες
ΑΣΕΠ - Υπ. Παιδείας: Ποιοι προκρίνονται στις Γενικές Διευθύνσεις – Παράταση για ενστάσεις