Thumbnail
Υπουργείο Παιδείας

Ο συνολικός αριθμός των αναπληρωτών καθηγητών θα ανέλθει φέτος στους 19.500, υποστήριξε ο υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης, μιλώντας στην τηλεόραση της ΕΡΤ.

Μέχρι στιγμής, υποστήριξε ο αρμόδιος υπουργός, έχουν τοποθετηθεί 14.000 αναπληρωτές, κυρίως σε σχολεία ειδικής αγωγής.

Ο κ. Φίλης εξήγησε ότι φέτος προσελήφθηκαν 2.500 παραπάνω αναπληρωτές, το κόστος των οποίων - υπό την ανοχή της Ε.Ε. - καλύφθηκε από κονδύλια του ΕΣΠΑ. «Αυτά τα χρήματα κανονικά θα έπρεπε να πηγαίνουν σε άλλες, αναπτυξιακές δράσεις» έσπευσε να διευκρινίσει, τονίζοντας ωστόσο, ότι σε διαφορετική περίπτωση τα σχολεία δεν θα άνοιγαν ποτέ.

«Έχουμε την πρόθεση να ξεκινήσουμε διορισμούς εκπαιδευτικών, προκειμένου να καλυφθούν δια παντός τα κενά στην εκπαίδευση» συνέχισε, υποστηρίζοντας ότι οι προσλήψεις θα πραγματοποιηθούν σε βάθος τετραετίας.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Η πιο Εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών για μόρια σε 2 ημέρες (δίνεις από το σπίτι σου με 95 ευρώ)

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 14/12

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ - ΓΑΛΛΙΚΩΝ - ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΣΥΡΙ
Μ-Λ ΚΚΕ: Τι πραγματικά συμβαίνει στη Συρία και ποια θα είναι η επόμενη μέρα
Η Συρία στο στόχαστρο ιμπεριαλιστών, σιωνιστών και τζιχαντιστών που την καταστρέφουν και την διαμελίζουν
Μ-Λ ΚΚΕ: Τι πραγματικά συμβαίνει στη Συρία και ποια θα είναι η επόμενη μέρα
χοιτ
Χοιρινά παϊδάκια με καρύδια και σύκα: Μια υπέροχη συνταγή
Αυτό το πιάτο είναι ιδανικό για ιδιαίτερες περιστάσεις, είτε πρόκειται για ένα γιορτινό τραπέζι είτε για έναν ρομαντικό δείπνο, και σίγουρα θα...
Χοιρινά παϊδάκια με καρύδια και σύκα: Μια υπέροχη συνταγή