Πραγματοποιήθηκε σήμερα 30-9-15 συνάντηση του υπουργού παιδείας με φορείς της ειδικής αγωγής. Ο κ. Φίλης απαντώντας στα αιτήματά τους μεταξύ άλλων, τόνισε πως τα σχολεία θα λειτουργήσουν με κενά.
Ο υπουργός ανακοίνωσε ότι την ερχόμενη εβδομάδα, θα προχωρήσει η δεύτερη φάση προσλήψεων αναπληρωτών, οποία προβλέπει 4.000 προσλήψεις, εκ των οποίων οι 850 αφορούν ειδικό εκπαιδευτικό προσωπικό (ΕΕΠ-ψυχολόγοι, κοινωνικούς λειτουργούς, λογοθεραπευτές, εργοθεραπευτές, σχολικοί νοσηλευτές και φυσικοθεραπευτές) και ειδικό βοηθητικό προσωπικό (ΕΒΠ).
Όπως αναφέρει ο αιρετός του ΚΥΣΠΕ, Παληγιάννης Βασίλης Οι διαθέσιμες δε πιστώσεις μετά τις πρώτες προσλήψεις (2579+1574) δεν επαρκούν για την κάλυψη των 10 χιλιάδων περίπου κενών που υπάρχουν στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση (Γενική και ειδική).
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
750 ευρώ σε 170.000 πολίτες - Πάρτε τα με μια μόνο αίτηση και όλα εξα αποστάσεως μέσω golearn
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 25/6
ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ