Εκπαίδευση 0

Πανελλήνιες 2015: Ετεροχρονισμός διδασκόμενης ύλης και επιπέδου θεμάτων

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
του Διονύση Σταμάτη

Όλοι μας είδαμε ένα νέο αέρα στο επίπεδο δυσκολίας όλων των θεμάτων στις πανελλήνιες εξετάσεις. Οι βαθμολογητές θυμήθηκαν τα πρώιμα φοιτητικά τους χρόνια όταν εξετάζονταν πριν χρόνια ως πρωτοετείς φοιτητές στα ΑΕΙ των σπουδών τους. 

Η ΚΕΕ έπραξε το λάθος να κατασκευάσει θέματα και ερωτήσεις που δεν ανταποκρίνονται στο πρόγραμμα σπουδών και βιβλίων που παρέχει το παιδαγωγικό ινστιτούτο μέσω του υπουργείου παιδείας με θύματα για μια ακόμη φορά τους μαθητές και τις οικογένειές τους. 

Η πρωτοβουλία αυτή είναι απαράδεκτη και όσοι σκέπτονται ότι μέσω των νέων πανελληνίων θα ‘ανεβάσουν’ το επίπεδο πλανώνται πλάνη οικτρά. 

Αναβαθμίστε το γενικότερο επίπεδο παρεχόμενων εκπαιδευτικών υπηρεσιών και οι επιμελείς μαθητές θα ανταποκριθούν στην όποια δυσκολία των θεμάτων. Επίσης το υπουργείο να πάψει να θεωρεί τα παιδιά ήρεμες γαζέλες που μηρυκάζουν το χόρτο της σημερινής παρεχόμενης παιδείας. 

Καιρός να αναβαθμιστούμε σε ευρωπαϊκό επίπεδο γνώσεων.

Διονύσης Σταμάτης

0 Δείτε τα σχόλια

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις στο alfavita.gr

Ανοιχτή επιστολή  προς τον ανώνυμο βαθμολογητή των Πανελλαδικών Εξετάσεων...

Οι 6 δεσμεύσεις Τσίπρα για την Παιδεία – Αυξήσεις στους εκπαιδευτικούς και τέλος στις Πανελλαδικές

Οι συσκευές που δεν πρέπει να συνδέετε ποτέ σε πολύπριζο – Οι ειδικοί προειδοποιούν για τον κίνδυνο πυρκαγιάς

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Viber Ακολουθήστε το Αlfavita στο Viber

εκπαίδευση