Thumbnail
Στις πανελλαδικές εξετάσεις και στην ομαλή σχολική ζωή

Ο Υπουργός Πολιτισμού Παιδείας και Αθλητισμού  Αριστείδης Μπαλτάς και ο Αναπληρωτής Υπουργός  Τάσος Κουράκης εκτιμούν ότι η επιλογή των δικαστικών αρχών να διεξαχθεί η δίκη των μελών  της  Χρυσής Αυγής στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού θα δημιουργήσει πολλά προβλήματα στην διεξαγωγή των πανελλαδικών εξετάσεων και στην ομαλή σχολική ζωή εν γένει, καθώς οι φυλακές γειτνιάζουν με έντεκα σχολικές μονάδες και δύο εξεταστικά κέντρα.

Με δεδομένο με ότι η εν λόγω δίκη αναμένεται αφενός να διαρκέσει πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα, αφετέρου να συγκεντρώσει το ενδιαφέρον   πολιτών, οργανώσεων, συλλόγων, δημοσιογράφων κ.α. , είναι προφανές ότι θα προκληθεί μεγάλη αναστάτωση σε σχολεία που βρίσκονται σε κοντινή  απόσταση και μάλιστα τη περίοδο προαγωγικών και πανελλαδικών εξετάσεων.

Ως εκ τούτου, αμφότεροι οι Υπουργοί ευελπιστούν  ότι η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων καθώς και οι δικαστικές αρχές θα σταθμίσουν  τους παραπάνω  παράγοντες και θα επιλέξουν κάποια άλλη δικαστική αίθουσα για την διεξαγωγή της δίκης.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι νωρίτερα ο δήμαρχος της πόλης, Σταύρος Κασιμάτης σε συνάντηση που είχε με τους αναπληρωτές υπουργούς Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Πανούση και Παιδείας, Τάσο Κουράκη, επέδωσε ψήφισμα για μεταφορά της δίκης μελών της Χρυσής Αυγής.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

εφσυν
Έκκληση για ανάκληση απόλυσης στην «Εφημερίδα των Συντακτών»
Ανησυχία από τη Συσπείρωση Δημοσιογράφων – Δούρειος Τύπος για τις εξελίξεις στη συνεταιριστική εφημερίδα και το εργασιακό κλίμα
Έκκληση για ανάκληση απόλυσης στην «Εφημερίδα των Συντακτών»