Γ.Αμανατίδης: «Η κυβερνητική πολιτική κλείνει τα σχολεία και διαλύει τη δημόσια δωρεάν παιδεία»
Βίντεο από τις δηλωσεις Αμανατίδη στην εκπομπή ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ

«Η κυβερνητική πολιτική κλείνει τα σχολεία και διαλύει τη δημόσια δωρεάν παιδεία», δήλωσε το πρωί της Τετάρτης ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης του ΣΥ.ΡΙΖ.Α  Γιάννης Αμανατίδης, στην εκπομπή ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ,  στον τηλεοπτικό σταθμό ΣKAI, τονίζοντας ότι η ποινικοποίηση των κινητοποιήσεων στα σχολεία είναι κυβερνητική επιλογή. 

Ο κ. Αμανατίδης ανέφερε ότι κανένα στέλεχος της κυβέρνησης δεν ενδιαφέρθηκε για τις 60 έως 80.000 χαμένες διδακτικές ώρες στα σχολεία λόγω της έλλειψης εκπαιδευτικών, γεγονός που εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο υποβάθμισης της δημόσιας εκπαίδευσης, καθώς σύμφωνα με το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα οι δαπάνες για την παιδεία και την έρευνα αναμένεται να πέσουν μόλις στο 1,8% του Α.Ε.Π. το 2018. 

Όπως αναφέρει το δελτίο τύπου ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ προσέθεσε στη συνέχεια ότι είναι απαραίτητη η συνάντηση των πολιτικών αρχηγών, κάτι στο οποίο απαντά αρνητικά η συγκυβέρνηση, και ότι ο νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας πρέπει να προέλθει από μια Βουλή που να αντανακλά τις πραγματικές κοινωνικές δυνάμεις. 

Κλείνοντας ο κ. Αμανατίδης υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση συνεχίζει να ‘’χορεύει’’ στους ρυθμούς της τρόικας, έχοντας εναποθέσει εσφαλμένα τις ελπίδες της στη συνεδρίαση του Eurogroup στις 8 Δεκεμβρίου, αφού ούτε τότε πρόκειται να υπάρξουν αποφάσεις για το χρέος. 

Η παρούσα συγκυβέρνηση δεν διαπραγματεύτηκε ούτε πρόκειται να διαπραγματευτεί και ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. δεν πρόκειται να αποδεχθεί τετελεσμένα που δημιουργούν αρνητικά αποτελέσματα για τη χώρα.

Δείτε παρακάτω τα αποσπάσματα από τις δηλώσεις Αμανατίδη

 

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις σήμερα

Self tests: Κρούσματα σε 359 μαθητές και 254 εκπαιδευτικούς

Λύκεια - Λινού: Μοριακά τεστ στους μαθητές που βγήκαν αρνητικοί

Ευτράπελες ιστορίες από το μάθημα με webex

ΑΣΕΠ: ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΓΛΙΚΩΝ ΕΩΣ C2 με ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ ΜΟΝΟ σε Reading - Listening (Ούτε προφορικά - ούτε έκθεση!) - ΓΙΑ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ, ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ

ΜΟΡΙΟΔΟΤΟΥΜΕΝΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ του Παν.Αιγαίου ΧΩΡΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ!

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ για ΑΣΕΠ σε 10 ημέρες εξ αποστάσεως με ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ 97% ΕΠΙΤΥΧΙΑ

σχετικά άρθρα

Μαθητές-Θεοδωρίδου: Πρόωρη η συζήτηση για εμβολιασμό πριν το Σεπτέμβριο
Μαθητές-Θεοδωρίδου: Πρόωρη η συζήτηση για εμβολιασμό πριν το Σεπτέμβριο
«Το θεωρώ μάλλον πρόωρο να συζητάμε για εμβολιασμό παιδιών ή εφήβων», σημείωσε η Μαρία Θεοδωρίδου, αναφορικά με το ενδεχόμενο εμβολιασμού των μαθητών...
Μαθητές-Θεοδωρίδου: Πρόωρη η συζήτηση για εμβολιασμό πριν το Σεπτέμβριο
Υπουργείο Παιδείας: Άγνοια ΣΥΡΙΖΑ για εμβολιασμό, self-test, αξιοκρατία
Υπουργείο Παιδείας: Άγνοια ΣΥΡΙΖΑ για εμβολιασμό, self-test, αξιοκρατία
Ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας με αφορμή τις δηλώσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, κατά τη συνάντηση με το Δ.Σ της ΟΛΜΕ
Υπουργείο Παιδείας: Άγνοια ΣΥΡΙΖΑ για εμβολιασμό, self-test, αξιοκρατία