Thumbnail
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Πανωλεθρίαμβος των αριστούχων, βάσεις στα σύννεφα και... κενές θέσεις

Η εκτόξευση του αριθμού των υποψηφίων που έγραψαν 18-20 και η γενική βελτίωση των βαθμολογιών φέρνουν σημαντική άνοδο των βάσεων και καθιστούν τις «περιζήτητες» σχολές, ειδικά του Λεκανοπεδίου, ακόμη πιο δυσθεώρητες.

Οι βαθμολογικές επιδόσεις των φετινών υποψηφίων, όπως αναλύονται μέσα από τα στατιστικά στοιχεία που ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας, έχουν δύο βασικά χαρακτηριστικά: Πρώτον, ο αριθμός των αριστούχων είναι μεγαλύτερος αριθμητικά από πέρσι κατά 2.777 άτομα! Δεύτερον, ο αριθμός των υποψηφίων με βαθμολογία πάνω από τη βάση είναι μεγαλύτερος από πέρσι κατά 2.095 άτομα.
Τα στοιχεία αυτά, σε συνδυασμό με τις συνολικές θέσεις εισακτέων (πάντα σε σύγκριση με πέρσι), φανερώνουν ότι αφενός τα τμήματα των πέντε Επιστημονικών Πεδίων στην πλειονότητά τους θα ανεβάσουν τις βάσεις εισαγωγής, αφετέρου τα υψηλόβαθμα (πάνω από 17.500 μόρια) και περιζήτητα τμήματα του Λεκανοπεδίου και της Θεσσαλονίκης θα είναι πολύ (έως… πάρα πολύ) απαιτητικότερα από πέρσι στο άνοιγμα της εισόδου τους στους υποψηφίους.
Διαβάστε τη συνέχεια με τους αναλυτικούς πίνακες με την εκτίμηση των βάσεων εισαγωγής στις σχολές ΕΔΩ

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Προσλήψεις εκπαιδευτικών – ΟΠΣΥΔ: Τα 6 βήματα για σωστά δικαιολογητικά και φάκελο

Πανελλήνιες 2026: Το έγγραφο «κλειδί» για την είσοδο στα εξεταστικά κέντρα

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Η πρόγνωση για τον καιρό από τον μετεωρολόγο Σάκη Αρναούτογλου
Καιρός - Σάκης Αρναούτογλου: Πού θα «χτυπήσουν» ισχυρές μπόρες σε λίγες ώρες
Ποιες περιοχές βρίσκονται στο «κόκκινο» για κακοκαιρία, ανάμεσά τους και η Αττική - Αναλυτικά το δελτίο καιρού
Καιρός - Σάκης Αρναούτογλου: Πού θα «χτυπήσουν» ισχυρές μπόρες σε λίγες ώρες