Thumbnail
Πάτρα: Έρχεται άλλη μια εβδομάδα ταλαιπωρίας για γονείς και μαθητές.

Στο πλευρό γονιών και μαθητών της Δυτικής Αχαΐας βρίσκεται η Α’ ΕΛΜΕ Αχαΐας. Το πρωί καθηγητές συμμετείχαν στην κινητοποίηση που έγινε στα γραφεία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για το πρόβλημα της μετακίνησης των μαθητών.

Σε ανακοίνωση της η Α’ ΕΛΜΕ Αχαΐας αναφέρει τα εξής:

«Σε λίγες ημέρες τελειώνει  ο  Οκτώβρης και ακόμη δεν έχει επιλυθεί το θέμα των μεταφορών των μαθητών. Υπεύθυνες γι’ αυτή την κατάσταση είναι τόσο η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας όσο και η Κυβέρνηση.

Η μεν Περιφέρεια καθυστέρησε να πιέσει την Κυβέρνηση για την απαιτούμενη νομοθετική ρύθμιση και το έκανε μόνο όταν κινητοποιήθηκαν μαζικά οι γονείς.

Η δε Κυβέρνηση παρά τη δέσμευση του αρμόδιου αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών κ. Γρηγοράκου απέναντι στους γονείς και τον κ. Περιφερειάρχη πως θα επισπεύσει τη διαδικασία ακόμη δεν έχει καταθέσει στη Βουλή την απαιτούμενη τροπολογία.

Αποτέλεσμα όλων των παραπάνω είναι το κόστος της μεταφοράς να επιβαρύνει τους γονείς και αρκετά παιδιά λόγω αδυναμίας των οικογενειών τους να μην έχουν πάει ακόμη στο σχολείο τους, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη μόρφωσή τους και τη λειτουργία των αντίστοιχων σχολικών μονάδων.

Στη διαμαρτυρία που πραγματοποιήσαμε και σήμερα 23/10/13 γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικοί στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ο κ. Περιφερειάρχης μας απάντησε πως ενημερώθηκε ότι θα κατατεθεί η τροπολογία την επόμενη εβδομάδα και μετά θα χρειαστούν κάποιες ημέρες για να ολοκληρωθεί η διαδικασία.

Και αυτό είναι το καλό σενάριο γιατί μπορεί να υπάρξει νέα καθυστέρηση που ουσιαστικά θα σημαίνει πως αρκετοί μαθητές θα έχουν χάσει οριστικά το πρώτο τρίμηνο του σχολικού έτους.

Από την πλευρά μας δηλώνουμε  πως θα συνεχίσουμε μαζί με τους γονείς να διεκδικούμε το αυτονόητο: ασφαλή και δωρεάν μεταφορά των μαθητών στο σχολείο τους.

Καλούμε τη Διευθύντρια Εκπ/σης  Ν. Αχαΐας και τον Περιφερειακό Διευθυντή  Εκπ/σης Δυτ. Ελλάδας να προβούν  σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες  ασκώντας με τη σειρά τους πίεση  για την άμεση επίλυση του  ζητήματος και παράλληλα αντιμετωπίζοντας με την ανάλογη ευαισθησία το ζήτημα των απουσιών των παιδιών που αδυνατούν να έχουν πρόσβαση στο σχολείο.»

(πηγή: thebest.gr)

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τέλος τα παλιά διπλώματα: Τι αλλάζει για όλους τους οδηγούς

Διορισμοί εκπαιδευτικών 2026: Το ΦΕΚ με τα νέα πτυχία που «ξεκλειδώνουν» 10.000 μόνιμες θέσεις

Πανελλαδικές: Τι «έπεσε» το 2025 - Όλα τα θέματα στα ΓΕΛ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Μειωμένα ενοίκια: Μέχρι πότε έλαβαν παράταση οι δηλώσεις
Έως και 95% επιδότηση για κατοικίες: Ποιοι κερδίζουν από το νέο στεγαστικό πρόγραμμα
Ισχυρή «ένεση» 500 εκατ. ευρώ για ανακαινίσεις – Ποιοι δικαιούνται τα υψηλότερα ποσοστά και ποιες κατοικίες μπαίνουν στο σχέδιο
Έως και 95% επιδότηση για κατοικίες: Ποιοι κερδίζουν από το νέο στεγαστικό πρόγραμμα
πετρελαιο
Πετρέλαιο και πόλεμος: Χρυσές μπίζνες 30 εκατ. δολαρίων την ώρα για τους ενεργειακούς κολοσσούς
Η γεωπολιτική κρίση εκτόξευσε τα κέρδη των πετρελαϊκών εταιρειών, την ώρα που πολίτες και οικονομίες πληρώνουν ακριβό τίμημα
Πετρέλαιο και πόλεμος: Χρυσές μπίζνες 30 εκατ. δολαρίων την ώρα για τους ενεργειακούς κολοσσούς
Κίνα στη Ζιμπάμπουε
Κίνα: Ανάπτυξη-έκπληξη στο 5% αλλά με «ρωγμές» στο εσωτερικό της οικονομίας
Η ισχυρή επίδοση του πρώτου τριμήνου ξεπερνά τις προβλέψεις, όμως η επιβράδυνση της ζήτησης και οι πιέσεις στην αγορά ακινήτων δημιουργούν νέα...
Κίνα: Ανάπτυξη-έκπληξη στο 5% αλλά με «ρωγμές» στο εσωτερικό της οικονομίας
ψαρια
Το «σκοτεινό ψάρι» της Μεσογείου: Ο διατροφικός θησαυρός με ισχυρά οφέλη για την καρδιά
Η κουτσομούρα στο μικροσκόπιο της επιστήμης – Πλούσια σε ωμέγα-3, πρωτεΐνη και ιχνοστοιχεία, αλλά με εξαρτώμενη από την προέλευση ασφάλεια κατανάλωσης
Το «σκοτεινό ψάρι» της Μεσογείου: Ο διατροφικός θησαυρός με ισχυρά οφέλη για την καρδιά