ΑΣΕΠ: «Βροχή» προσλήψεων στο Δημόσιο - Ανοίγουν 11.000 μόνιμες θέσεις

Εκπαίδευση 0

Δύο οι ώρες της Πολιτικής Παιδείας στη Β΄ τάξη Γενικού Λυκείου

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Μετά από σχόλια πολλών συναδέλφων και ενημέρωση προς το αρμόδιο Τμήμα του Υπουργείου Παιδείας διορθώθηκε πριν λίγο το σφάλμα των ωρών γενικής παιδείας της Β΄ τάξης του νέου Γενικού Λυκείου.

 Το μάθημα Πολιτική Παιδεία θα είναι δίωρο και όχι τρίωρο, όπως λανθασμένα υπήρχε δημοσιευμένο στο πρώτο σχέδιο νόμου που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας και σε εκείνη της δημόσιας διαβούλευσης.

Να σημειωθεί ότι στο αρχικό κείμενο του σχεδίου νόμου υπήρχε πρόβλημα με τις ώρες της Β΄ Λυκείου καθώς ενώ στο κείμενο αναφερόταν ότι η Β΄ Λυκείου περιλαμβάνει μαθήματα γενικής παιδείας τριάντα (30) ωρών στην πραγματικότητα το άθροισμα των ωρών που ήταν κατανεμημένες στα μαθήματα γενικής παιδείας ήταν 31. Με τη διόρθωση που τώρα έγινε οι ώρες μαθημάτων Γενικής Παιδείας της Β΄ τάξης είναι τριάντα (30) και η Πολιτική Παιδεία είναι δίωρο μάθημα.

Να σημειωθεί τέλος ότι η διορθωμένη νέα μορφή του σχεδίου νόμου έχει αναρτηθεί τόσο στην ιστοσελίδα της δημόσιας διαβούλευσης όσο και στην ιστοσελίδα του Υπ. Παιδείας.

Δείτε εδώ το διορθωμένο κείμενο του σχεδίου νόμου

http://thriskeftika.blogspot.gr

 
0 Δείτε τα σχόλια

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις στο alfavita.gr

Βάσεις Εισαγωγής 2026: Οι 20 σχολές με τα περισσότερα μόρια που τρυπάνε το ταβάνι

Ν. Φαραντούρης: «614 εκατ. ευρώ στα φροντιστήρια» – Καταγγελίες για ενδείξεις καρτέλ στην ιδιωτική εκπαίδευση

Η «πιο δυσάρεστη» λέξη της αγγλικής γλώσσας έχει ελληνική προέλευση

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Viber Ακολουθήστε το Αlfavita στο Viber

εκπαίδευση