Δύο οι ώρες της Πολιτικής Παιδείας στη Β΄ τάξη Γενικού Λυκείου
Μετά από σχόλια πολλών συναδέλφων και ενημέρωση προς το αρμόδιο Τμήμα του Υπουργείου Παιδείας διορθώθηκε πριν λίγο το σφάλμα των ωρών γενικής παιδείας της Β΄ τάξης του νέου Γενικού Λυκείου.

 Το μάθημα Πολιτική Παιδεία θα είναι δίωρο και όχι τρίωρο, όπως λανθασμένα υπήρχε δημοσιευμένο στο πρώτο σχέδιο νόμου που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας και σε εκείνη της δημόσιας διαβούλευσης.

Να σημειωθεί ότι στο αρχικό κείμενο του σχεδίου νόμου υπήρχε πρόβλημα με τις ώρες της Β΄ Λυκείου καθώς ενώ στο κείμενο αναφερόταν ότι η Β΄ Λυκείου περιλαμβάνει μαθήματα γενικής παιδείας τριάντα (30) ωρών στην πραγματικότητα το άθροισμα των ωρών που ήταν κατανεμημένες στα μαθήματα γενικής παιδείας ήταν 31. Με τη διόρθωση που τώρα έγινε οι ώρες μαθημάτων Γενικής Παιδείας της Β΄ τάξης είναι τριάντα (30) και η Πολιτική Παιδεία είναι δίωρο μάθημα.

Να σημειωθεί τέλος ότι η διορθωμένη νέα μορφή του σχεδίου νόμου έχει αναρτηθεί τόσο στην ιστοσελίδα της δημόσιας διαβούλευσης όσο και στην ιστοσελίδα του Υπ. Παιδείας.

Δείτε εδώ το διορθωμένο κείμενο του σχεδίου νόμου

 

 

http://thriskeftika.blogspot.gr

 

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Ένα self test για μαθητές-εκπαιδευτικούς από τις 17 Μαΐου

Πανελλαδικές 2021: Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα εξετάσεων για ΓΕΛ - ΕΠΑΛ

Σε όλα τα σχολεία το ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ μάθημα ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ - ΝΕΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΓΙΑ ΜΟΡΙΟΟΤΗΣΗ

Το Κορυφαίο Μοριοδοτούμενο σεμινάριο στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ του Παν.Αιγαίου ΧΩΡΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ!

Μόρια για Προσλήψεις - ΑΣΕΠ - Μεταπτυχιακά με ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΓΛΙΚΩΝ LTE του GoLearn - ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ ΜΟΝΟ σε Reading - Listening

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ για ΑΣΕΠ σε 10 ημέρες εξ αποστάσεως με ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ 97% ΕΠΙΤΥΧΙΑ

σχετικά άρθρα

exosi syggrafea palaistini
Παλαιστίνη: Έξωση σε συγγραφέα μετά από αποκαλύψεις στο CNN (Βίντεο)
«Με πέταξαν στο δρόμο και μου είπαν ότι δεν μπορούσα να επιστρέψω στη γειτονιά», δηλώνει ο Παλαιστίνιος συγγραφέας και ποιητής, μετά τις...
Παλαιστίνη: Έξωση σε συγγραφέα μετά από αποκαλύψεις στο CNN (Βίντεο)