Thumbnail
Ε ΕΛΜΕ Αθήνας: Καταγγελία για τις συλλήψεις

 

Ε΄ ΕΛΜΕ ΑΘΗΝΑΣ                                                                   16/11/2012

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

 ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΑΓΑΠΗΤΟΥ ΘΑΝΑΣΗ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΑΡΒΑΝΙΤΗ ΣΑΡΑΝΤΗ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΕΥΟΣΜΟΥ ΚΑΙ ΚΥΡΑΤΖΟΠΟΥΛΟΥ ΘΩΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ

Όσο κλιμακώνεται η επίθεση της Κυβέρνησης κατά των εργαζομένων, όσο απομονώνεται η Κυβέρνηση από το λαό, τόσο και πιο επιθετική γίνεται απέναντι σε όποιον εργαζόμενο αντιστέκεται. Τη δίκαιη αγανάκτηση των εργαζομένων στη βάρβαρη πολιτική των απολύσεων που επέλεξε η εσωτερική Τρόικα με τις υποδείξεις της Ευρωπαϊκής και ΔΝΤ Τρόικας, την μετατρέπει σε εγκληματική πράξη. Η “ανεξάρτητη” δικαιοσύνη, αρωγός της κυβερνητικής προσπάθειας για εκφοβισμό των εργαζομένων, διέταξε τη σύλληψη των τριών συνδικαλιστών που αντέδρασαν δίκαια στις προκλητικές δηλώσεις του Γερμανού τοποτηρητή που χωρίς αιδώ δικαιολόγησε τις χιλιάδες απολύσεις που ετοιμάζουν χαρακτηρίζοντας άχρηστους τους εργαζόμενους του τόπου μας.

Η προσπάθεια τρομοκράτησης του αγωνιζόμενου λαού δεν θα περάσει. Οι εκπαιδευτικοί έχουμε χρέος να σταθούμε στις επάλξεις του αγώνα και να διδάξουμε με τη στάση μας τους μαθητές μας πως πρέπει να αγωνίζονται ενάντια στη φτώχεια, ενάντια στην απαξίωση της αξιοπρέπειας μας, ενάντια σε κάθε ντόπιο ή ξένο που οδηγούν τους εργαζόμενους στην εξαθλίωση και κάποιους δυστυχώς στην αυτοκτονία. Ο εκπαιδευτικός πρέπει να διδάξει στους μαθητές του με την προσωπική του πράξη την αγωνιστική στάση μέχρι την ανατροπή κάθε αντιδραστικής πολιτικής, κάθε παρέμβασης που στοχεύει στην υποτίμηση, στον εκφοβισμό και στην απαξίωση της ζωής του λαού.

Επειδή αυτό έκαναν με τη στάση τους οι τρεις εργαζόμενοι συνδικαλιστές και δεκάδες άλλοι μαζί τους στη Θεσσαλονίκη, απαιτούμε από την κυβέρνηση να παρέμβει άμεσα και να απελευθερώσει τους κρατούμενους, να σταματήσει κάθε δίωξη σε βάρος τους.

Δηλώνουμε ότι θα σταθούμε ανυποχώρητοι στον αγώνα μας για ανατροπή αυτής της πολιτικής που οδηγεί το λαό μας στην εξαθλίωση και προωθεί την ακόμη πιο βάρβαρη εκμετάλλευση των εργαζομένων. Δεν μας τρομάζουν τέτοιες μέθοδοι που θυμίζουν πρακτικές δικτατοριών και ακραίων αντιδραστικών πολιτικών.

Οι εργαζόμενοι θα νικήσουμε

      Ο πρόεδρος                                                                           Ο γραμματέας

Νικολάου Σταμάτης                                                                  Δάβος Γιώργος

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 8/5

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 8/5

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Τα 4 χρώματα που απωθούν τα κουνούπια
Τα κουνούπια απειλούν την Ευρώπη: Δεκαπλασιάστηκαν τα κρούσματα γάγκειου πυρετού και ελονοσίας
Εννέα από τα 10 πιο φιλόξενα χρόνια για μετάδοση της νόσου έχουν συμβεί από το 2000 και ο αριθμός των κρουσμάτων δάγκειου πυρετού που αναφέρθηκαν...
Τα κουνούπια απειλούν την Ευρώπη: Δεκαπλασιάστηκαν τα κρούσματα γάγκειου πυρετού και ελονοσίας