Thumbnail
  Η παρέλαση της 25ης Μαρτίου, στη Λάρισα πραγματοποιήθηκε μέσα σε καθεστώς πρωτοφανούς αστυνομοκρατίας και τρομοκρατίας. Ο σιδηρόφρακτος χώρος, αποκλεισμένος με δεκάδες αστυνομικούς και διμοιρίες ΜΑΤ, όπου οι μαθητές κλήθηκαν να παρελάσουν, έφερε στη μνήμη εποχές στρατιωτικής δικτατορίας.

 
Α’ ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
(Α’ Ε.Λ.Μ.Ε. ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ)
Δ/ΝΣΗ: Πίνδου και Αθηνάς  Ελευσίνα Πίνδου και Αθηνάς
ΤΑΧ. ΚΩΔΙΚΑΣ: 19200
ΤΗΛΕΦΩΝΟ: 2105561490
ΦΑΞ: 2105561490
Email: [email protected]  192 00
 
Ελευσίνα  23/ 04/2013
 

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΤΕΦΑΝΟ ΓΚΟΥΛΙΩΝΗ 

                            
   Η παρέλαση της 25ης Μαρτίου, στη Λάρισα πραγματοποιήθηκε μέσα σε καθεστώς πρωτοφανούς αστυνομοκρατίας και τρομοκρατίας. Ο σιδηρόφρακτος χώρος, αποκλεισμένος με δεκάδες αστυνομικούς και διμοιρίες ΜΑΤ, όπου οι μαθητές κλήθηκαν να παρελάσουν, έφερε στη μνήμη εποχές στρατιωτικής δικτατορίας.

 Κατά τη διάρκεια της παρέλασης εκπαιδευτικοί, μέλη σωματείων, πολιτικών συλλογικοτήτων και λαϊκών συνελεύσεων, διαδήλωσαν ενάντια στην πολιτική που καταδικάζει τους εργαζόμενους στη φτώχεια και τους μετατρέπει σε σύγχρονους σκλάβους.

Οι αστυνομικές δυνάμεις έχοντας εντολή να μην αφήσουν ν’ ακουστεί καμιά φωνή διαμαρτυρίας, χρησιμοποίησαν ωμή βία τραυματίζοντας σοβαρά μια διαδηλώτρια και προχώρησαν σε τρεις συλλήψεις, μεταξύ των οποίων και του εκπαιδευτικού  Στέφανου  Γκουλιώνη.

Ο Στέφανος Γκουλιώνης παραπέμφθηκε σε δίκη με την ψεύτικη κατηγορία της αντίστασης κατά της αρχής όπου καταδικάστηκε πρωτόδικα με αναστολή από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Λάρισας. Η υπόθεση αυτή εκκρεμεί να κριθεί στις 24/10/2013 και πάλι στο Εφετείο Λάρισας.

O    εκπαιδευτικός που είναι δάσκαλος του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Λάρισας για παιδιά με αυτισμό, παραπέμπεται τώρα από το διευθυντή Π.Ε. Λάρισας στο πειθαρχικό συμβούλιο με την κατηγορία   «της ανάρμοστης για δημόσιο υπάλληλο συμπεριφοράς εκτός υπηρεσίας» και κινδυνεύει με την ποινή της απόλυσης.

Ο νέος πειθαρχικός κώδικας στην ουσία ακυρώνει τα πολιτικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα του δημοσίου υπαλλήλου μια και με την αόριστη αυτή κατηγορία στην ουσία δίνει τη δυνατότητα να διωχθεί το φρόνημα και η πολιτική συμπεριφορά ενώ τον υπάλληλο τον κατατάσσει στους επίορκους!!!  Ταυτόχρονα ο 4093/2012, οδηγεί σε αργία τον υπάλληλο που έχει παραπεμφθεί στο πειθαρχικό ακόμα κι αν η υπόθεσή του δεν έχει τελεσιδικήσει.

Δε χωράει καμία αμφιβολία ότι ο νέος Πειθαρχικός Κώδικας επιδιώκει την επιβολή κλίματος πειθάρχησης και φόβου προκειμένου να περάσουν οι απολύσεις στο δημόσιο για να ικανοποιηθούν οι απαιτήσεις της Τρόικας. Είναι ολοφάνερο ότι το καθεστώς επιδιώκει να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους ώστε να αποδεχτούν σιωπηλά και υποταγμένα τις κυβερνητικές αποφάσεις. Θέλει να σπείρει το φόβο, να κρατήσει όμηρους τους αγωνιστές του κινήματος και να ποινικοποιήσει κάθε κίνημα ανατροπής αυτής της πολιτικής.

Δε θα επιτρέψουμε ο Στέφανος Γκουλιώνης, αγωνιστής και άξιος παιδαγωγός να απολυθεί για τη συνδικαλιστική, κοινωνική και πολιτική του στάση και μάλιστα με την «ρετσινιά» του επίορκου.

·         ΑΜΕΣΗ ΑΘΩΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΓΚΟΥΛΙΩΝΗ ΚΑΙ ΠΑΥΣΗ ΚΑΘΕ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΗΣ ΔΙΩΞΗΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ!

·        ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ!

·         ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ «ΕΠΙΟΡΚΩΝ». ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΝΟΜΩΝ 4093/2012 ΚΑΙ 4057/2012!

Το Δ.Σ. της Α’ ΕΛΜΕ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ (ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ)

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 8/5

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 8/5

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Πατάτες ακορντεόν με λουκάνικο
Λαχταριστές πατάτες ακορντεόν με λουκάνικο και μπέικον: Η πιο νόστιμη κι εύκολη συνταγή
Γρήγορη, εύκολη και πεντανόστιμη συνταγή για πατάτες ακορντεόν με λουκάνικο και μπέικον
Λαχταριστές πατάτες ακορντεόν με λουκάνικο και μπέικον: Η πιο νόστιμη κι εύκολη συνταγή