Thumbnail
Να κάμψει τις εντάσεις που έχουν δημιουργηθεί το τελευταίο διάστημα ανάμεσα στη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ θέλησε ο πρόεδρος του Συνασπισμού Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή του στον Νίκο Χατζηνικολάου.

 

ρεπορτάζ: alfavita.gr

Να κάμψει τις εντάσεις που έχουν δημιουργηθεί το τελευταίο διάστημα ανάμεσα στη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ θέλησε ο πρόεδρος του Συνασπισμού Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή του στον Νίκο Χατζηνικολάου. Κρούοντας  τον κώδωνα του κινδύνου για την τεχνητή πόλωση που προκαλούν οι εμπρηστικές δηλώσεις στενών συνεργατών του Σαμαρά  περί συγγενικής ιδεολογικής σχέσης με την Χρυσή Αυγή.  Έκανε λόγο επίσης για τις  επιρροές στενών συνεργατών του Σαμαρά που τροφοδοτούν την ακραία αντιπαράθεση και την τεχνητή πόλωση.

Χαρακτήρισε ύποπτες  τις επιθέσεις του τελευταίου διαστήματος σε ραδιοφωνικούς σταθμούς και  σε σπίτια δημοσιογράφων ενώ δήλωσε κατηγορητικά αντίθετος και τις  καταδίκασε, τονίζοντας οτι "η ουμανιστική ιδεολογία της αριστεράς δεν συμβαδίζει με τις επιθέσεις ενάντια στην ανθρώπινη ζωή". Πρόσθεσε ότι οι καμένες τράπεζες και τα φαινόμενα βίας δεν βοηθούν την αριστερά.

Διευκρίνισε ακόμα σε σχέση με την ανομία ότι "Είμαστε οι πρώτοι που καταδικάζουμε την ανομία. Αλλά όλες τις μορφές ανομίας".

Σε σχέση με τη δήλωση του βουλευτή Β. Διαμαντόπουλου, ο οποίος αυτοπροσδιορίστηκε αναρχικός, τη χαρακτήρισε επικοινωνιακά άστοχη δηλώνοντας οτι  "είναι ασυγχώρητο να στήνεις παγίδες αλλά και εξίσου ασυγχώρητο να πέφτεις μέσα σε αυτές, είπε χαρακτηριστικά".

Για όσους λένε ότι κλείνουμε το μάτι στους κουκουλοφόρους κάτι τέτοιο δεν ισχύει, υποστήριξε ο κ. Τσίπρας. Αν θέλαμε να κλείσουμε το μάτι σε κάποιον θα το κλείναμε στη μεσαία τάξη σημείωσε. «Κι εμείς είμαστε νοικοκυραίοι».

Συνεργασία χωρίς ιδεολογικές αγκυλώσεις.

«Μας  θλίβει το γεγονός ότι  στην Ελλάδα τα κόμματα της σοσιαλδημοκρατίας δεν εκφράζουν αυτό που στην Ευρώπη θα έλεγε κάποιος υγιή σοσιαλδημοκρατικό  χώρο  και αυτό μας στερεί από ανάσες συμμαχιών στο μέλλον».

Επισήμανε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα διεκδικήσει συνεργασίες ακόμα και στην περίπτωση που βγεί αυτοδύναμος  χαρακτηρίζοντας την προσπάθεια εθνική και οτι δεν αποτελεί καθήκον ενός μόνο κόμματος. Πρόσθεσε ότι σε αυτή την προσπάθεια θα πάει χωρίς «ιδεολογικές αγκυλώσεις» συγκροτώντας το κέντρο ενός αντιμνημονιακού πόλου που χωρίς  «εμμονές» θα συνεργαστεί και με δυνάμεις που δεν θα εντάσονται στο φάσμα της αριστεράς.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Έκτακτο επίδομα έως 1.700 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα

Η πιο εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών στην Ελλάδα σε 2 ημέρες στα χέρια σου - Δίνεις από το σπίτι σου

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 12/12

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Εργαζόμενος και ρομπότ σε γραφείο με υπολογιστή
Η Τεχνητή Νοημοσύνη «σαρώνει» την αγορά: Αυτά τα επαγγέλματα δεν θα υπάρχουν το 2030
Η λίστα που δείχνει ποιοι θα χάσουν τη δουλειά τους από την Τεχνητή Νοημοσύνη – Η δραματική εικόνα στην Ελλάδα
Η Τεχνητή Νοημοσύνη «σαρώνει» την αγορά: Αυτά τα επαγγέλματα δεν θα υπάρχουν το 2030
Κτήριο Φιλοσοφικής ΕΚΠΑ
Αντιδράσεις Καθηγητών στα ΑΕΙ για τις διαγραφές: "Μαύρη Παρασκευή" στη Φιλοσοφική – Αποχή από τα μαθήματα
Οι καθηγητές της Φιλοσοφικής ΕΚΠΑ μπαίνουν στη μάχη κατά των μαζικών διαγραφών φοιτητών – «Αυταρχικό μέτρο, πλήγμα στη δημόσια εκπαίδευση»
Αντιδράσεις Καθηγητών στα ΑΕΙ για τις διαγραφές: "Μαύρη Παρασκευή" στη Φιλοσοφική – Αποχή από τα μαθήματα
Βενεζουέλα: Οι ΗΠΑ κατάσχεσαν γιγαντιαίο τάνκερ
Βενεζουέλα: Οι ΗΠΑ κατάσχεσαν γιγαντιαίο τάνκερ – Τραμπ: «Η μεγαλύτερη όλων των εποχών»
«Διεθνής πειρατεία»: Σφοδρή αντίδραση της Βενεζουέλας για τη σύλληψη δεξαμενόπλοιου από τις ΗΠΑ
Βενεζουέλα: Οι ΗΠΑ κατάσχεσαν γιγαντιαίο τάνκερ – Τραμπ: «Η μεγαλύτερη όλων των εποχών»
σεισμός
Σεισμός στο Αντίρριο σήμερα τα ξημερώματα – Αισθητός και στην Πάτρα
Το επίκεντρο εντοπίστηκε στην υποθαλάσσια περιοχή του Κορινθιακού Κόλπου, περίπου 1 χλμ. νότια - νοτιοανατολικά του Αντιρρίου.
Σεισμός στο Αντίρριο σήμερα τα ξημερώματα – Αισθητός και στην Πάτρα